"Селски" номера и пинизи

• 5 184 079
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 7 125
В официални обръщения се използва само "госпожа", та не виждам от какво ще ми се обижда.
А и не мога да знам всяка женена ли е, не е ли....то има и такива дето по 20г. си съжителстват, ама брак нямат....

# 7 126
  • София
Чак да се обидя от обръщение на майка с малко дете, която очевидно му дава урок в момента - в описания случай да не пипа чужди вещи - и най-вероятно не ме е и видяла, че да преценява коректно обръщение, не мисля. Един единствен път ми стана, да кажем смешно по-скоро от обръщение, и в случая беше от един служител на мобилен оператор, който след като пристигна в офиса, за да види какъв е проблема и естествено реши, че като няма интернет, вината е наша, а не тяхна, през цялото време ми обясняваше "Госпожо това", "Госпожо онова". Накрая не издържах и му направих забележка, че все още съм госпожица, той ме погледна и ми заяви "Извинявайте госпожо, не обърнах внимание, че сте млада"  Grinning

# 7 127
  • Ямбол
Ама какво ви пука някой чужд човек дали ще се обиди, след като не сте говорили с него, а за него?
Аз с детето си ще разговарям както си искам, особено пък като е малко и има малък запас от познати думи.
Селско е да се намесваш в чужд разговор, а аз ако искам и комин ще я нарека, щото е пушила.

# 7 128
  • Бургас
Elfi4ka, и аз съм на 29г. Наистина малко гадничко звучи "леличка", но пък вече и каки не сме Grinning

# 7 129
Преди доста време, работата ми беше такава, че работех с хора. Дойде една жена с дете (баба с внуче). Попита ме нещо и тръгна, но на крачка от мен чувам как малкия бонбон казва "Бабо, тая леличка какво каза?" Жената ме погледна доста засрамено, а аз вече се кикотех, защото момченцето беше уникален бонбон, а аз бях на 20 г. Моя позната, с която сме наборки и работеше същата работа, обаче беше безкрайно засегната, че (вече на 23г.) е била наречена "леля". За мен е смешно. Иначе ми е неприятно, когато ме наричат "госпожа" в пряко обръщение. "Госпожа, вижте сега..." Просто ме дразни мен лично, персонално и индивидулно.

# 7 130
Повечето майки на площадката казват на дъщеря ми "ела при леля" и прочие лельосване  Crazy Явно ми се наби това наименование. И на мен така ми казват децата  Laughing
Жената беше на около 35 години, беше с дете на площадката, но явно не е било нейно. Може би нямаше да се засегне, ако я бях нарекла "какичката".  newsm78 Вече ще си казвам "жената" и това е.
И с това обръщение рискуваш да те нахокат, на мен една персона на видима възраст около 30 ми се сопна, че е "момиче", а не "жена"  Rolling Eyes

# 7 131
  • София
По вашата логика аз съм селянка на годината,защото в 99 % от случаите се возя гратис,случвало се е на ден да сменя по 3-4 транспорта само в едната посока и не ми дреме на **** какво ще кажете вие и как ще ме нападнете.Съгласна съм да си плащам билета ако не се возя в разпадащ се мъртвец - лятото с 2 прозореца отварящи се умираш от жега,зимата навънка сигурно е по-топло от колкото в рейса.И с какво са повече циганието от мен,че те могат да не плащат ,а аз да плащам и за тях?!?Докато има балъци,ще има и тарикати !

Какво значи съгласна съм да си плащам билета ако.... Ползваш услуга - плащаш я! Като не ти харесва, си намираш алтернативен вариант.
Сравняваш се с циганите и се мислиш, че си тарикат  ooooh!

# 7 132
Като не ти харесва, си намираш алтернативен вариант.

Е тя си е намерила и го прави, защото може.

# 7 133
По-неутрално от дама за мен няма.
Тези тъпотии с "лельосването" и "бабосването" на непознати са ми толкова елементарни и смешни.
Няма да се засегна и не се засягам, но веднага преценявам до къде му стига възпитанието и обноските на отсрещния.
У дома са ме учили, че освен на роднините, подобни роднински обръщения са нелепи.
Не е каприз, възпитание е.
Както и да си плащам, когато ползвам услуги... Възпитание...
Не плащаме, но искаме. Че с какво сме по-различни тогава от споменатите събратя? Май баш сме си една кръв!

# 7 134
Много ми е селско - караш си автомобила в едната лента, но не пускаш и другота. Застъпваш съвсем малко колкото да не мога да мина. Наближим ли светофар започва едно мятане от лента в лента.
Стой си в лентата, като решиш какво искаш, подай си мигача и се престрой.

О, тази тема е моя, бАш навреме ми е! Тарикатското селско каране на автомобили с номера, започващи с букви от сорта РК, Е, М, ВН и т.н. по булевардите в София. Нямам против, намерил си препитание в "гадната" столица, ама дръж се нормално. Тия селянии да се возят по 5+ в малолитражни коли, да спират като маршрутки по спирките, преди светофара и то когато е зелено, плащат когато вече са слязли, с което допълнително бавят трафика. На път за вкъщи отново се събират по невероятни места, тъпчат се като сардели. Е** ти селските номера, честно!

# 7 135
По-неутрално от дама за мен няма.
Тези тъпотии с "лельосването" и "бабосването" на непознати са ми толкова елементарни и смешни.
У дома са ме учили, че освен на роднините, подобни роднински обръщения са нелепи.
Не е каприз, възпитание е.
Както и да си плащам, когато ползвам услуги... Възпитание...
 bouquet
По този повод да споделя как младо момче се обръща към колежка с "лельо". Жената веднага го попита:"Аз да не съм на майка ти сестра?"
Това ми е още по просташко и май в малките населени места е по често срещано.

# 7 136
Аз пък на моите, като правя забележка, рядко уточнявам на кого е вещта, която не се пипа.
Щях да кажа "не пипай чантата"  "чужди вещи не се пипат"   "пречиш на хората"
Леличка ми звучи като другарка  Close   

# 7 137
Много ми е селско - караш си автомобила в едната лента, но не пускаш и другота. Застъпваш съвсем малко колкото да не мога да мина. Наближим ли светофар започва едно мятане от лента в лента.
Стой си в лентата, като решиш какво искаш, подай си мигача и се престрой.

О, тази тема е моя, бАш навреме ми е! Тарикатското селско каране на автомобили с номера, започващи с букви от сорта РК, Е, М, ВН и т.н. по булевардите в София. Нямам против, намерил си препитание в "гадната" столица, ама дръж се нормално. Тия селянии да се возят по 5+ в малолитражни коли, да спират като маршрутки по спирките, преди светофара и то когато е зелено, плащат когато вече са слязли, с което допълнително бавят трафика. На път за вкъщи отново се събират по невероятни места, тъпчат се като сардели. Е** ти селските номера, честно!
Бе да ти кажа, селски номера по неграмотно и джигитско шофиране съм наблюдавала и от автомобили със софийска регистрация. То като няма нищо на втория етаж, няма значение регистрацията.

# 7 138
По темата с роднинските обръщения - за да няма сърдити - коя била госпожица, коя госпожа, коя другарка, отдавна за мен всички са дамата. Вълшебна думичка Ви казвам.

# 7 139
Бе да ти кажа, селски номера по неграмотно и джигитско шофиране съм наблюдавала и от автомобили със софийска регистрация. То като няма нищо на втория етаж, няма значение регистрацията.

Начинът на каране е друга тема. Съгласна съм, че джигитското каране няма гражданство, но аз говоря за друго. Като сме на тази тема, мога да допълня, че без значение на адресната регистрация, ме дразнят и някои пешеходци. Не може да минаваш през пешеходна пътека като мокър вестник. По Закона за движение по пътищата, пешеходец и колоездач, (който бута колелото!!!), са с предимство, ама това им предимство, следва да го осъзнават, не включва ядене на сладолед и провлачване по пътеката, нито говорене по телефон и по средата на пътеката спиране, за да се прегъне в малоумен кикот.

Общи условия

Активация на акаунт