"Селски" номера и пинизи

• 5 200 504
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 7 365
  • София
О да, бях сигурна, че ще се получи това, което се получи. Напълно покриха очакванията ми Ивентим. Дано поне Бочели да е бил доволен Grinning
Не съжалявам, че отидох. Просто организацията протече по балкански.

# 7 366
Примерът с Брюксел е типичен. Само ние се правим на много бързащи, много заети. И го правим така, че другите да ни разберат и да се засрамят, по възможност.

Тук хората по принцип са доста ящни и отделно има много туристи, поради което в супер-, хипер- и мини-маркети редовно има големи опашки на касата. Количките са препълнени от стока, ще кажеш, че се запасяват за война. Та като застанеш на опашката си знаеш, че става бавно и през ум не ти минава да недоволстваш. Никой не го прави. За едно-две неща редовно ми казват да мина напред. В Лидл има каса за до десет броя стоки, но и на нея винаги има дълга опашка.

# 7 367
  • в рока
Аз не можах да разбера какво са виновни учителите в частност Лиляна, заради твоето работно време, Зина. Пък и колко хора ще ти завидят , че си от 9 до 17 на работа. Подкрепям Медхен тук

От 8 до 17, не от 9 до 17.
ОК, аз си споделих виждането, болшинството е на друго мнение. Взимам си бележка, че явно е селско да бързаш. И обещавам вече само да се усмихвам на всички бавещи се в магазина.  Peace

Ох, добре, някои работят от 6 до 19. И какво?
Не е селско да бързаш, селско е да обвиняваш другите, че имат професии в различно време от твоето. Гледане в чуждата паничка.... Ами да си станала и ти учител,Зина.

# 7 368
Който някога, в какъвто и да е час от деня, е пазарувал в Билла в подлеза на СУ, знае, че там опашките са километрични. Е, щом искам да си купя дъвки за 0,79 ст, а не за 1,10 лв., на каквато цена ги продават в едно магазинче тип Лафка точно срещу входа на магазина, седя и търпя. Понякога ужаааасно се изнервям, иде ми да фрасна някого, но съм напълно наясно, че проблемата си е лична, моя и се оправя с по четири хапченца дневно мента, глог и валериана.

# 7 369
На мен са ми откровено смешни хора, които се изнервят, че другите плащат с карта, което отнема - чакай да помисля....ммм, точно 1 минута. Пуфтят, потропват нервно с пръсти по лентата, въртят очи  Laughing

Съжалявам, мили мои, но след като магазинът предлага вариант с терминал, мисля да се възползвам  Peace

# 7 370
Винаги плащам с карта. Има недоволни, ако касиерката е нова и не се справя с устройството. Аз помагам, колкото мога. Не е нужно да се стресира някой, който още не е свикнал да борави с терминала.

# 7 371
Да, с картата и на мен се е случвало.
И на това се дразнят бъзращите.  Tired

# 7 372
Най-глупави са ми тези, които като решат, че много дълго пазаруваш, застават между теб и магазинера, все едно като ти пречат ще стане по-бързо.

# 7 373
..... Взимам си бележка, че явно е селско да бързаш. И обещавам вече само да се усмихвам на всички бавещи се в магазина.  Peace
П.П. Вече ти е започнало работното време и ти имаш време за форума. Отскочи да си вземеш водичка, сега е видно, че имаш време.

В отпуск съм. Никога не пиша и не съм писала тук в работно време.

# 7 374
  • Русе
С карта съм ставал свидетел на следното: терминалът не приема плащането, клиентката възмутена, касиерката се смущава, следващият на опашката започва да нервничи и да пуфти. След още 2-3 опита касиерката се извинява на жената и ѝ казва, че няма достатъчно наличност по картата. Докато се чудя защо устройството не е показало това още в началото, онази се развика как можело така, да се оправяли, не било неин проблем... онзи зад нея ядно се осведоми „Какво ви е обслужването тука, да ви *** и обслужването“ и отпраши към друга каса... Не помня вече онова подобие на госпожа дали плати в брой, или си заряза покупките и драсна, но още се чудя как някои хора не могат да анализират и свържат два съвсем прости факта дори когато са странични наблюдатели, а веднага бързат да се нахвърлят срещу останалите. Не могат ли да осъзнаят, че така вредят най-много на собствените си нерви?

# 7 375
  • София
Един от "любимите" ми пинизи е да си хвърлиш хавлийката на шезлонга (с цел резервация) и почти през целия ден да те няма на басейна, ама ей така да си знаеш, че ако решиш да полегнеш на припек има къде, а останалите хора, които са си позволили да поспят повече да се спасяват... Close

# 7 376
Хората бързо взеха да палят фитила. Било в магазина, било в градския транспорт, на пътя докато шофират да не говорим.
Един ден в полупразния трамвай се качи група китайки с децата си и започнаха да си говорят, но на доста висок тон (те май по принцип така си говорят  Grinning). Една дама започна да нервничи и да им подвиква да пазят тишина. Те естествено не разбират и продължават да си говорят. Когато трамвая спря, тя отиде при тях и взе да им нарежда: Това било градски транспорт, да си ходят и да си крещят в тяхната държава и пр. А те милите, понеже не разбраха и бъкел от това, което им каза, само я гледаха и усмихвайки се кимаха доволно с глава и се споглеждаха една на друга. Явно за тях беше някакъв мил жест на внимание.

# 7 377
Мен много ме ядоса едно момче, касиер в Кауфланд. Напълнила съм количката с покупки, сред които и тоалетен сапун, но 4 броя в една найлонова опаковка. Маркира ми той всичко на касата и докато се оправям на касата, забелязвам, че на касовата бележка той е хванал само 1 бр. сапун, а те са 4. Казвам му за грешката (щеше да е ощетен с около 2 лева, но все пак...), а той ми отговаря, че трябва да изчакам следващите клиенти да маркира стоките им (те имаха 2 препълнени колички), за да оправил нещата  #Crazy Помолих го да прекъсне сметката им, ако е започнал, защото с бебе в количката не мога да чакам още 15 мин. на каса за да си оправя грешката, за да не го ощетя. Направо излязох от кожата си. Врътнах се и си тръгнах  Naughty

# 7 378
Мен много ме ядоса едно момче, касиер в Кауфланд. Напълнила съм количката с покупки, сред които и тоалетен сапун, но 4 броя в една найлонова опаковка. Маркира ми той всичко на касата и докато се оправям на касата, забелязвам, че на касовата бележка той е хванал само 1 бр. сапун, а те са 4. Казвам му за грешката (щеше да е ощетен с около 2 лева, но все пак...), а той ми отговаря, че трябва да изчакам следващите клиенти да маркира стоките им (те имаха 2 препълнени колички), за да оправил нещата  #Crazy Помолих го да прекъсне сметката им, ако е започнал, защото с бебе в количката не мога да чакам още 15 мин. на каса за да си оправя грешката, за да не го ощетя. Направо излязох от кожата си. Врътнах се и си тръгнах  Naughty

Нямам идея дали могат да прекъсват сметка. Трябва да се плати, за да продължи със следващата. Варианти има много за изход от подобна ситуация, ако не желаеш да оставиш трите сапуна. Той може да приключи сметката докъдето е стигнал, но следващите клиенти трябва да платят тази част. Да маркира 3 сапуна, ти да си ги платиш, той да продължи с останалите покупки. По-бързо би станало, ако дадеш сумата на следващите клиенти и касиерът ги маркира на тяхната сметка, без да прекъсва. Естествено трябва да има разбиране от всички.

Последна редакция: пн, 01 сеп 2014, 15:15 от cordelia

# 7 379
Ами, не съм убедена, че точно така може да им прекъсне сметката. Освен да я прекъсне до половината, за да ви отвори сметка на вас, да платите и тогава да продължи с предишния клиент.
Ако са толкова важни сапуните, чакате. Ако не, оставяте ги и си тръгвате.

Да, допуснал е грешка като не ги е маркирал - но който не работи, той не греши Peace

Общи условия

Активация на акаунт