"Селски" номера и пинизи

• 5 176 178
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 12 960
Много кучета има. Прекалено много. За мен това е причината за подобен род жестокост и саморазправа. Отделно и една от причинита за уличната популация.
Жалко за животното. Но, ако онзи с брадвата не е лудият с брадвата, не виждам как само от лай на куче, ще се стигне до тук. Отделно, че в статията пише, че е и преди е имало заплахи.

# 12 961
Добре, как може да пуснеш Дого Аржентино да потича???  newsm78 newsm78 newsm78  ooooh! ooooh!
Това куче трябва да се разхожда само на каишка и с намордник!!!
За мен стопаните са си виновни  Close

# 12 962
Добре, как може да пуснеш Дого Аржентино да потича???  newsm78 newsm78 newsm78  ooooh! ooooh!
Това куче трябва да се разхожда само на каишка и с намордник!!!
За мен стопаните са си виновни  Close

С първите две изречения съм напълно съгласна. Но да го съсечеш с брадва! Това ми прилича на нещо, което подхожда на Ханибал Лектър, не на нормален човек.

# 12 963
Ако не се лъжа в тази тема потребителка спомена как са заплашвали да застрелят куче. Дано няма същият край историята  Sad

# 12 964
Добре, как може да пуснеш Дого Аржентино да потича???  

От познат с такова куче, пускащ го съм чувала:
той не хапе
тъмно е, няма хора
иска да бяга
не може все да е на повод и т.н.

Скоро кучето му скочи върху малко момиче, извело кученцето си пред входа, баща ѝ как се спря да не се саморазправи не знам.

# 12 965
Пред блока ми, точно днес, как се ядоха една друга две болонки, няма да повярвате. Събудиха целият квартал с писъците си, а стопанките им ги разтърваха, но с цената на ухапвания.

# 12 966
Преди години се развива действието. Виждаме друго куче, аз казвам на моето да стои до мен. Стопанинът на другото ми казва (изглеждаше нормален, дори възпитан на пръв поглед), остави го, няма да го нападне. След това уверение, аз казах на моето, че е свободно. При което, ненападащото директно му скочи, когато моето куче го приближи. Много се възмутих и го стопанина попитах как не го е срам. А това 'нещо' ме напсува. Много ненормалници има.

# 12 967
Винаги съм се чудила, откъде тази увереност, че точно в този момент кучето няма да нападне(или поне да се спусне), мислите ли му четат?!
Имала съм няколко кучета, но при сеща с друго си ги държах, че не се знае как точно ще реагират.

# 12 968
И с намордник и каишка да е било, то пак може да лае. Нали нападателят е бил подразнен от лая. В такъв случай, и с намордник и каишка, пак е щял да го посече. Обърнете внимание, че стопанката е опитала да го предпази и е била заплашена, че ще бъде също посечена. Не съм юрист, но доколкото познавам разпоредбите на българския НК, това е заплаха за убийство, подкрепена с реална заплаха. Първи път - убийство на животно, втори път - заплаха за убийство на човек с реална възможност и заплаха от извършване. И още нещо, след всичко това, не е ясно какво ще се случи с психиката на жената и каква може да отключи - от психологическа травма до сериозно заболяване !!!
Нещата са много по-сериозни, отколкото ги виждаме всички ние и не става въпрос само за домашни питомци, става въпрос за ходещите сред нас психопати, които са заплаха за всички нас.

# 12 969
Друго казах, сигурно не съм се изразила ясно.
За лекарите от Варна, не знам. Лекар не съм чула да говори на диалект, а по-възпитаните говорят и на 'Ви'. За работното място говорим, нали?
Човек с качествено образование във формална среда не говори на дънкиту и тилифон.За мен е знак на неграмотност.Говорим за майчин език,а не за придобит такъв.И не знам как е в Англия от първа ръка,но за други държави диалектът показва необразованост и неграмотност (като разбира се изключваме разликата между швейцарски немски и ннемски,френски и белгийски френски и т.н.)

Ти имаш поглед върху всички други държави и си позволяваш да обобщаваш така на едро кой е образован и кое е неграмотен, заради употребата на диалект?
А си спестяваш интервала след запетая, което е норма за грамотно писане, например.
Грандомански изказвания и обобщенията са типична селска проява.

# 12 970
Говоря за пришълците  Laughing и мйекащите.

Само дето нямаш  идея, че няма такова животно, меко говорещите не "МЕКАТ", мекането е онова "ме", което в някои твърди диалекти, слагат като окончание на формите на глагола "ходимЕ", "ядемЕ", "знаемЕ" и т.н.

Говорим за майчин език,а не за придобит такъв.И не знам как е в Англия от първа ръка,но за други държави диалектът показва необразованост и неграмотност (като разбира се изключваме разликата между швейцарски немски и ннемски,френски и белгийски френски и т.н.)

Не е вярно, в по-големите (и по-европейски) държави по диалекта се разпознават от кой регион са, гордеят се с произхода си и изобщо не им минава през ума да се подиграват и да оскърбяват, освен ако не разказват виц.

Последна редакция: нд, 22 фев 2015, 18:11 от sinergon2

# 12 971
Друго казах, сигурно не съм се изразила ясно.
За лекарите от Варна, не знам. Лекар не съм чула да говори на диалект, а по-възпитаните говорят и на 'Ви'. За работното място говорим, нали?
Човек с качествено образование във формална среда не говори на дънкиту и тилифон.За мен е знак на неграмотност.Говорим за майчин език,а не за придобит такъв.И не знам как е в Англия от първа ръка,но за други държави диалектът показва необразованост и неграмотност (като разбира се изключваме разликата между швейцарски немски и ннемски,френски и белгийски френски и т.н.)

Ти имаш поглед върху всички други държави и си позволяваш да обобщаваш така на едро кой е образован и кое е неграмотен, заради употребата на диалект?
А си спестяваш интервала след запетая, което е норма за грамотно писане, например.
Грандомански изказвания и обобщенията са типична селска проява.

. Госпожата си е объркала ника Simple Smile. Трябвало е да бъде all mouth and no pants  Mr. Green

# 12 972
Това не е вярно. Точно мекащите са хората, които говорят на меко.

# 12 973
Това не е вярно. Точно мекащите са хората, които говорят на меко.
Вземи отвори един учебник по български. От зубрене на литературни анализи вече никой няма време за учене на езика.

# 12 974

Говорим за майчин език,а не за придобит такъв.И не знам как е в Англия от първа ръка,но за други държави диалектът показва необразованост и неграмотност (като разбира се изключваме разликата между швейцарски немски и ннемски,френски и белгийски френски и т.н.)

Не е вярно, в по-големите (и по-европейски) държави по диалекта се разпознават от кой регион са, гордеят се с произхода си и изобщо не им минава през ума да се подиграват и да оскърбяват, освен ако не разказват виц.
Гордеят се,когато идват от хубав регион Simple Smile Като идват от кофти - го крият и променят Simple Smile  И големите богати държави си имат бедни и кофти региони.Виж дали в Белгия не се подиграват на тези,които от идват от Лиеж примерно,че са прости миньори и че говорят зле.

Общи условия

Активация на акаунт