"Селски" номера и пинизи

• 5 175 552
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 13 020
  • Варна/Лондон
Съжалявам за правописните грешки, както и това, че пак поствам, но има едни досадни реклами, които ми закриват половината поле за писане, и не мога и да редактирам от тях. Имам ад блок, ад фендер и не помага, форумът ми е невъзможен за четене и писане.

# 13 021
  • UK
Джеронимо, нали знаеш, че не е луд този, който яде баницата...
А за тарикатлъците на българите, заминаващи в чужбина, ни трябва отделна тема (а може би вече има/имало е такава).

# 13 022
  • Варна/Лондон
Джеронимо, нали знаеш, че не е луд този, който яде баницата...
А за тарикатлъците на българите, заминаващи в чужбина, ни трябва отделна тема (а може би вече има/имало е такава).
Права си, но момичето, която помогна, имаше предвид да е временно. Сега и идея си няма как да постъпи. А иначе пуснах тема преди, но като видях, че всички са много доволни от съгражданите си в чужбина, се отказах да я поддържам с примери. Grinning
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=812873.msg29622698#msg2962269

# 13 023
На такива истории чак ми е трудно да повярвам. Струва ми се навъзможно да има толкова нагли и дебелокожи хора. Как може да живееш някъде безплатно и дори да не пазаруваш храна от кумува срама, да помагаш поне с някакви дребни и рутинни неща на този, който ти е помогнал. И накрая за капак да си толкова нагъл, че и домочадието да си докараш. На мен би ми било адски неудобно да поискам разрешение за такова нещо, понеже вече ще чувствам, че твърде много са направили за мен, а пък камо ли без да попитам. Звучи ми толкова тъпо, та чак невероятно. И го казвам от позицията на току-що пристигнала преди месец, като през този месец живея при приятеля ми докато стане време да се нанеса в моето общежитие. И изпитвам неудобство, че му ограничавам и без това не много голямото пространство, понеже живеем в една стая, не знам какво щеше да е, ако бях при някоя приятелка, сигурно нямаше да мога да спя от притеснение, че и да ми дойде идеята да доведа още някого.  Sick

# 13 024
Що да е странно, хората са разни. Преди време ми попадна писмо-подкана от наемодател в чужбина (да не казвам подробности), с приложени документи, от които ставаше ясно, че българката еди коя си, се нанесла под наем еди къде си, живяла два месеца, без да е внесла депозит (странно, как е станал номерът) и се изпарила, без да плати наема за тези два месеца, а получателката на писмото еди кояси, била гарант за изпарилата се и най-учтиво я канеха да плати в еди какъв си срок наема от четирицифрена сума не в лева.   Sad

# 13 025
Ами сори, ама много ми е селско, когато някой даде мигач в секундата в която тръгне да се престроява! И когато й свирнахме (оказа се жена), щото ни се наложи да скочим на спирачките, тя ни показа среден. На следващия светофар, чак сваля стъклото и почна да вика мекайки : Кво искаш бе?! censored

Надявам се, че все някога всички така наречени шофьори ще разберат, че "Сигнала с пътепоказателя не дава предимство, а само указва че водача има намерение да предприеме маневра в тази посока!"

# 13 026
  • Ямбол
...
Надявам се, че все някога всички така наречени шофьори ще разберат, че "Сигнала с пътепоказателя не дава предимство, а само указва че водача има намерение да предприеме маневра в тази посока!"

Откъде е този неграмотен цитат?

# 13 027
...

Чл. 79. Подаденият от водача сигнал за маневра не му предоставя предимство и не го освобождава от задължението да предприеме всички необходими мерки за безопасност, преди да започне нейното изпълнение.
из Правилник за движение по пътищата.Глава 14- Маневри и сигнали
Така повече ли ти харесва Лилянче?

# 13 028
  • при късмета
...

Досега твърдеше, че като нещо е заложено в закон трябва да се спазва, а сега същото нещо определяш като неграмотно  smile3501

# 13 029
...

Досега твърдеше, че като нещо е заложено в закон трябва да се спазва, а сега същото нещо определяш като неграмотно  smile3501

Аз не съм фен на Лиляна, но в случая тя е права. Нещото в кавичките не е цитат, а е пълно с неграмотни грешки. Давам жокер- 2 пълни члена липсват.

# 13 030
  • Ямбол
...

Какво си заръкопляскала? Не виждаш ли, че е неграмотно написано? Явно не е цитат, а преразказ на Penélope.
Никъде не твърдя, че законът не трябва да се спазва. Аз само се учудих, че това е цитат и е възможно да е от закон, оказа се, че не е цитат и законът е написан грамотно.

# 13 031
...

Досега твърдеше, че като нещо е заложено в закон трябва да се спазва, а сега същото нещо определяш като неграмотно  smile3501
Какво си заръкопляскала? Не виждаш ли, че е неграмотно написано? Явно не е цитат, а преразказ на Penélope.
Никъде не твърдя, че законът не трябва да се спазва. Аз само се учудих, че това е цитат и е възможно да е от закон, оказа се, че не е цитат и законът е написан грамотно.
Щом е в кавички, значи е цитат.

# 13 032
  • Ямбол
....
Аз те попитах откъде е, ти ми вадиш закона. Ще кажеш ли откъде е цитатът или ще си признаеш, че пълният член и запетаите не са ти силна страна?

# 13 033
....
Аз те попитах откъде е, ти ми вадиш закона. Ще кажеш ли откъде е цитатът или ще си признаеш, че пълният член и запетаите не са ти силна страна?

Забавна си.

# 13 034

Какво цитираш? Закона за движение по пътищата? Правилника за приложение на Закона за движение по пътищата? Това е невъзможно, защото техните текстове не са така неграмотно написани като нещото, което ти си сложила в кавички. Ако това е цитат, то явно се цитира някой скаран с правописа.

Общи условия

Активация на акаунт