"Селски" номера и пинизи

• 5 178 109
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 14 400
А, ако някой от колегите покани друг колега, който ти не харесваш, какво правиш? Казваш "няма да излизам с вас" и се цепиш от колегите, заради един човек, или "той/тя няма да излиза с нас" и се изявяваш като примадона? Да, сигурно колегите ти са супер идеални и те кофти хора не канят, ама дали пък не може да се случи някой ден? Wink
И като покани някой който не харесвам, това да не значи че ще се опита да ме накара да му плат
я сметката Simple Smile.
Ти нали нямаше нищо против да поемеш на някого сметката, откъдето всъщност тръгна и спорът?
Не на някого, а на близки хора! За непознатите си има благотворителни организации Wink.

# 14 401
  • Ямбол
Е, ако някой колега те попита, дали може да седне при теб, какво ще отговориш?

хахаха виж сега при нас няма начин някой да те муфти Simple Smile . Вариантите са два, или си носиш вдене от вкъщи и сядаш в стаята за обяд, или отиваш в кафето, купуваш си яденето и сядаш където си искаш. Така че дори и някой непознат да седне при мен няма никакви проблеми.
Е, аз не те питам за такъв, който идва да те муфти. Просто пита, може ли да седне при теб, понеже ти твърдиш, че си подбираш хората, с които сядаш на обяд примерно.
Той не те муфти, но ако сметката е под 20 лева, както твърдиш, вадиш - плащаш и не го питаш за неговия дял ли?
И не знам при теб какви са хората, но при нас такива ситуации са чести, защото ние не се делим на такива, които ходим само с определени колеги и всеки е добре дошъл на масата ни за обяд.

# 14 402
Лиле, нали ти обясних вече! За да седнеш ти вече си си взел яденето и си го платил! Няма как като сме наредени на опашка за да си купим ядене някой пред мен да седи и да чака аз да му я платя! Нямаме сервитьори, така че си плащаш преди да си консумирал!
Подбирам си хората с които излизам и с които сядам да ям! Вече казах че работя в огромна фирма и има обособени несъзнателно много групи и всеки подсъзнателно търси хора, които да му допадат, а не хора които ще го товарят и ще гледат да го муфтят.

# 14 403
  • Ямбол
Огромна фирма с ограничение за местата за обяд. Е, ето къде се разминаваме. Аз работя на центъра и имам огромен избор от заведения за сядане за кафе или ядене и когато сядаме с колеги, не си мислим, че някой ще ни "муфти", а просто всеки си плаща, когато дойде сметката.

# 14 404
Ти наистина не четеш ... Имаме стаи за отдих и хранене, като всеки отдел си има отделни стаи за хранене, столова и 3 кафета ресторанта, така че изобщо не ми се налага да излизам.

# 14 405
 А ние говорим за случаи, в които сме в заведение с колеги, несъпоставимо е.

# 14 406
Говорите за различни култури и затова не можете да се разберете.

Ние имаме ресторанти в сградата, ресторанти наоколо, по-евтини, по-скъпи, различни видове храна. Аз лично си нося храна от нас, а от време на време ходим на обяд с колеги. Всеки си плаща или се "черпим". Всичко върви....

# 14 407
Вече казах какво е като излизам с колеги. Вчера колежката ми плати цялата сметка, защото незнайно кога съм и била платила сметката.
Обикновено излизам с 3-4 колеги или с друга по голяма компания от работа, но проблеми като по назад споменаваните не съм имала. Ако съм с по малката компания плаща който свари/има повод или каквато и да е било друга причина. С по голямата компания, понякога сядаме в една кръчма, където всеки си поръчва на бара и плаща предварително, или ако сме на ресторант сметката се дели на броя на хората. Случвало се е някой от шефовете да поеме цялата сметка.

# 14 408
Ох, щом на теб не ти се е случвало, значи ние сме си виновни, че ни се е случвало. При теб няма как да стане, така ли?  ooooh!

# 14 409
Всеки казва "Остави ги за сервитьора". Тя: "Да поръчаме ли още нещо или да ги прибера за следващия път?". Следващият път пак същата схема от 0, но никой не повдига въпроса.
Тоест не стига, че не се бърка за сметката ами и взима? ooooh!

Така се получава, ама ги взима да ги пази Laughing

Защо продължавате да излизате с нея?

кикамора май затова говори.

# 14 410
Ох, щом на теб не ти се е случвало, значи ние сме си виновни, че ни се е случвало. При теб няма как да стане, така ли?  ooooh!
Че кой друг да е виновен? Ето Чек е разбрала за какво говоря, обаче вие търсите вината някъде другаде. Нали знаеш, че не е виновен този който яде баницата. И да, при мен няма как да се случи това, защото не излизам с такива хора.

# 14 411
Още в първите постове обясних каква беше конкретната ситуация. Не говоря на "принципно", както ти се опитваш да ме убедиш. Свестни хора са ми компанията, ама не всеки има точна преценка. И започнаха да викат неточни хора. Последваха изцепки. Кажи ми сега моята лична грешка къде е, че наистина ми стана интересно. Как е трябвало да реагирам?

# 14 412
Искаш да кажеш, че не можеш да кажеш всеки да си плати сметката?

# 14 413
Ами точно това направихме. Накрая имаше липси и това беше селското.
Нали ти ми обясняваше, че се правя на дребнава и не плащам на всички сметката?  Laughing

# 14 414
Ми за мен е мега селско, да ходя по заведения и да си броя стотинките и след това да коментирам по форумите, че не знам си кой ме прекарал с сметката...

Общи условия

Активация на акаунт