"Селски" номера и пинизи

• 5 178 032
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 15 915
  • София
(3) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., доп., бр. 85 от 2004 г., изм., бр. 82 от 2006 г., бр. 102 от 2006 г., изм. и доп., бр. 109 от 2007 г., изм., бр. 69 от 2008 г., бр. 93 от 2009 г., в сила от 25.12.2009 г., бр. 48 от 2011 г., в сила от 24.06.2011 г., доп., бр. 53 от 2014 г.) Специален режим на движение ползват моторните превозни средства на: Спешна медицинска помощ, Държавна агенция "Национална сигурност", главните и областните дирекции на Министерството на вътрешните работи, Народно събрание, Национална служба за охрана, ........
Много благодаря, че ми спести труда. Тъй като по-назад корифейките ме обвиниха, че колите на НСО не били със специален режим.
Ще предам на "момчето" от НСО (45-46 годишен) да почерпи за комплимента. Той не работи там поне от 7 - 8 години, ако това има значение.
Важното е, че мъжът на съфорумката, работил "Пътна помощ", е върхът и последна инстанция. Щом той е казал нещо - това е.

# 15 916
  • София
Вече и устен изпит ли има на теорията? Кой инспектор задава въпроси, изпитващия ли или някакъв вътрешен от фирмата, която провежда курса?

Tази седмица взех изпита за категория А. Нямах теоретичен изпит, защото имам книжка. Въпреки това преди началото на практическия изпит имаше доста въпроси от изпитващия.

# 15 917
Темата окончателно "зави" по магистралата към автомобилния подфорум.  ooooh! 10 страници кой накъде завил, как завил и прочие, плюс мерене на шофьорски умения.

Последна редакция: ср, 05 авг 2015, 11:07 от #Frozen#

# 15 918
  • при късмета
(3) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., доп., бр. 85 от 2004 г., изм., бр. 82 от 2006 г., бр. 102 от 2006 г., изм. и доп., бр. 109 от 2007 г., изм., бр. 69 от 2008 г., бр. 93 от 2009 г., в сила от 25.12.2009 г., бр. 48 от 2011 г., в сила от 24.06.2011 г., доп., бр. 53 от 2014 г.) Специален режим на движение ползват моторните превозни средства на: Спешна медицинска помощ, Държавна агенция "Национална сигурност", главните и областните дирекции на Министерството на вътрешните работи, Народно събрание, Национална служба за охрана, ........
Много благодаря, че ми спести труда. Тъй като по-назад корифейките ме обвиниха, че колите на НСО не били със специален режим.
Ще предам на "момчето" от НСО (45-46 годишен) да почерпи за комплимента. Той не работи там поне от 7 - 8 години, ако това има значение.
Важното е, че мъжът на съфорумката, работил "Пътна помощ", е върхът и последна инстанция. Щом той е казал нещо - това е.
От тежките в КАТ, с които работеше мъжа ми ми е информацията от гледна точка на закона за движение по пътищата. За останалото, казах, че и аз имам много близък работещ в НСО.
В закона който го има цитиран назад, освен, че пише кои коли са СРД, пише и това
"(2) Разпоредбите на ал. 1 НЕ освобождават водачите на моторни превозни средства със специален режим на движение, както и водачите на съпровожданите от тях автомобили от задължението да управляват по безопасен начин."
А ти спореше именно в тази насока.
А в началото пише, че са коли подаващи едновременно светлинен и звукав сигнал, а ескортиращите коли нямат звуков. За това казах, че обикновенно ги съпровождат полицейски коли.

Спирам вече по темата, то е до възможност да разбереш. Като я няма възможността, колкото и хора да ти напишат, че пишеш глупости е безмислено

# 15 919
Темата окончателно "зави" по магистралата към автомобилния подфорум.  ooooh! 10 страници кой накъде завил, как завил и прочие, плюс мерене на шофьорски умения.
+1
Mоля ви, спрете се с този "шофьорлък", темата наистина доста се отклони от замисъла си и е хубаво да се върне в руслото си. Ако искате направете си една тема за шофьорски изцепки и пинизи и там разнищвайте завоите, закона за движение по пътищата и всичко свързано с шофирането и шофьорите.

# 15 920
Аз като човек без книжка тотално изгубих интерес. Когато някой публикува нещо, то се губи между правилници и завои.

# 15 921
Аз като човек без книжка тотално изгубих интерес. Когато някой публикува нещо, то се губи между правилници и завои.

И на мен ми е безинтересно, но ми е странно третото поред жалване без опит да се смени темата. Дай твоя принос към нея просто и тя може да се отклони от завоите и правилниците.

# 15 922
  • Пловдив
Споко, на мен и с книжка не ми е интересно  Mr. Green

# 15 923
Три е магическо число, няма лошо Whistling
Но примерно сега сме в негласна война със съседско семейство, защото са си приели входа за феодална собственост. Всеки етаж си има общи части, в които по принцип трябва да има масичка и стол, цветя - място, където съседите да се събират на по кафе. Въпросното едно семейство обаче в един момент зае всички тези пространства и си ги направи на маза, защото "били стари да ходят до долу". Това не се нрави на съседите и от както темата се повдигна периодично биваме изненадани с нещо. Селско ми е това превземане на общи части за "кефа" на едно семейство, както и блеенето на домоуправителя, защото  са рода. Но няколко умрели мишки пред вратата и бабешки гащи на капака на колата не са ни травмирали дълбоко както очакваха.

# 15 924
Селско ми е, когато в магазините ми кажат-"Ама нямате ли точни......../пари/".Днес ми се случи на два пъти и то по обяд.Ясно, може да не е имало други клиенти преди мене-магазините бяха за прахове и такъв за втора употреба.Та се чудя селски пиниз на продавачките ли е или по-скоро на собствениците. Даваш 10 лв.  и заради 5 и нещо ти искат точна сума пари.Едва ги събрах из портмонето.Не ми се мисли ако бях развалила "крупната" сума от 20 или 50 лв.  Tired

# 15 925
Заяц, аз бих им ги връщала Whistling.

# 15 926
  • Другата България
Laughing Ти шофьор ли си?
Когато се включваш от отбивка на магистралата е съвсем нормално да си си ниска скорост, дори аз съм спирала при интензивен трафик. Това се има предвид.
Според мен.

Напротив; навлиза се със скоростта на движещите се превозни средства.

"On the curve of the entrance ramp, keep your speed slow enough so that objects and people inside your vehicle are not pushed from the force created by turning the curve. While in the acceleration lane, increase your speed to match that of freeway traffic. While merging, control your speed to blend smoothly with freeway traffic."

Говоря за България. Как е там, за където ми цитираш, за момента е без значение поне за това, за което ставаше въпрос. Може би и аз не съм се изразила съвсем правилно , но има магистрали, при които наистина ми се е налагало да "почти спра", за да изчакам движещ се някой в крайна дясна лента, дори и да се явява аварийна. Тогава просто няма как да навлезеш със скоростта на движещите се средства, където и да е написано това. Или ускорителна - тя затова е ускорителна, за да набереш скорост и вече да се включиш и присъединиш към останалите. Говоря за практика, не за теория.

# 15 927
От страницата на Сайтът на Област Стара Загара във ФБ попаднах на тази снимка преди малко със следния надпис "Ето това му се вика "да се ожениш по съседски""  Sick
Скрит текст:

# 15 928
И като ги питат, извинете вие в какъв апартамент живеете те с право могат да отговорят: В мезонет!  Mr. GreenWhistling

# 15 929
  • София
Току-що видях през прозореца ми как една жена занесе до контейнерите за боклук една голяма плетена пазарска чанта, хвана я за дъното и я изсипа на около 5 метра от тях. Направо на средата на тротоара. Вътре имаше около 30-тина книги. След това си хвана чантичката за дръжките и невъзмутимо си тръгна. Сега седя и се чудя толкова ли не е имала 1-2 плика, в които да сложи книгите и да ги остави до контейнерите, ами просто ги нарина по най-просташкия начин на земята. Дано по-бързо мине някой да ги прибере за вторични суровини, за да не се веят откъснати страници из квартала седмици наред.

Общи условия

Активация на акаунт