"Селски" номера и пинизи

• 5 177 462
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 16 065

На мен ми е тъпо да получа бизнес имейл от лице, което не познавам и започващо със 'Здравейте!'

А как да започва този имейл тогава?!

# 16 066

На мен ми е тъпо да получа бизнес имейл от лице, което не познавам и започващо със 'Здравейте!'

Е, тука съм съгласна с Аква. Как аджеба да започнат разговора(комуникацията) хората. Добър ден, е да, ама за вас може и да не е. Не само да не е ден, ами да не е добър. Хахха. Егати тъпотията. Вече се дразним и от любезния тон. Може би ви трябва един любезен лос. Whistling Laughing

# 16 067
  • Другата България
Аз поради тази същата причина съм се чудила как да започва едно мотивационно писмо за работа... newsm78
"Здравейте", "Уважаеми дами и господа", "Добър ден" или пък какво?
Все недоволни ще има.

# 16 068
Прибирам се от работа и решавам да мина през кварталния супер. Паркингът отпред е малък, но местата са разчертани. Излиза кола, паркирам на нейното място, абсолютно в очертанията, отдясно има кола, отляво чувам, че с много газ ще паркира друг автомобил, но назад. Насочил се е към моята кола, възпълничък е да се завърти на място и да се огледа, с рискова маневра изправя в последния момент, в резултат на което шофьорските ни врати са в опасна близост една срещу друга. Изчаквам да видя какво мисли господинът и поглеждам вероятно към него, абсолютно без никакви намерения. Чувам: "И к`во сега, харесАхме ли се та се гледаме? Как ше слеземе?". Не влизам в тона и се измъквам елегантно от моята кола. В това време той продължава да ме навиква през отворения прозорец и жената с него казва "Данчо, хайде стига", при което Данчо отговаря "Ае млъквай, да не ви прибЕрем сега по колите! Пълно е със селски пръчки тука и не ме гледай" (казано на мен). Поглеждам регистрационния му номер, установявам че той ни е дошъл на гости и отново подминавам с мълчание репликите му. Та сега питам: селянка ли съм, селска пръчка ли съм, Големия какъв е и аз какво трябваше да направя?

# 16 069

"Здравей, Х!"  Mr. Green
Сериозно, не знам откъде изпълзя тази мода да се интимничи така с непознати хора, но масово навлиза у нас, особено в рекламните бюлетини на онлайн магазини и други сайтове. Пощенската ми кутия е пълна с такива.
Дали е в резултат на учили-недоучили ПР-и, или просто липса на елементарно възпитание, не знам, но много ме дразни.
Същото е като непознати продавачки в магазина да ти говорят на "ти".

# 16 070
  • Другата България
Добре де, кажи как е според теб?

# 16 071
Сийке, дай пример за вежлива отчужденост.

ПП Аз не разбирам, искате хора вършещи работа или драскачи. Thinking

# 16 072
Аз поради тази същата причина съм се чудила как да започва едно мотивационно писмо за работа... newsm78
"Здравейте", "Уважаеми дами и господа", "Добър ден" или пък какво?
Все недоволни ще има.

Уважаеми г-н..../г-жо... задължително фамилията. Аз така бих го написала, без да твърдя, че е правилно.

# 16 073
М, не става. Това са лиготии. Laughing ПП И аз бих започнала така. Но не винаги. Зависи от комуникацията.

# 16 074

"Здравей, Х!"  Mr. Green
Сериозно, не знам откъде изпълзя тази мода да се интимничи така с непознати хора, но масово навлиза у нас, особено в рекламните бюлетини на онлайн магазини и други сайтове. Пощенската ми кутия е пълна с такива.
Дали е в резултат на учили-недоучили ПР-и, или просто липса на елементарно възпитание, не знам, но много ме дразни.
Същото е като непознати продавачки в магазина да ти говорят на "ти".

Дразня се, когато звъня на националния телефон на даден оператор и чуя: "Не затваряй, твоето обаждане е важно за нас". От известно време обръщението е в учтивата форма.

# 16 075

Това към мен ли?

# 16 076
Големия какъв е и аз какво трябваше да направя?

Ето какво трябваше да направиш.  Laughing

http://vbox7.com/play:fc8deee231?p=group&id=ypgfans&order=date

Последна редакция: пт, 07 авг 2015, 20:57 от Как` Сийка

# 16 077
# 16 078
Добре де, кажи как е според теб?

О, не знам, аз не съм специалист.
Но "Здравейте" ми звучи добре и достатъчно неопределено, а в същото време и не съвсем сухо и официално. Когато случаят не изисква официалност, разбира се.
Но интимниченето на "ти" наистина ми идва прекалено фамилиарно и просташко.

# 16 079
Големия какъв е и аз какво трябваше да направя?

Ето какво трябваше да направиш.  Laughing

Laughing Ти представяш ли си тогава какво бих чула?

Общи условия

Активация на акаунт