"Селски" номера и пинизи

• 5 176 439
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 16 215
  • Варна
Абе,  жена ли е на волана - почти никога не спира на пешеходна пътека и ужасно много от тях бързат на завой да минат пред пешеходците, когато на пешеходците им е зелено.
Аз, като спирам винаги на пешеходната пътека и изчаквам пешеходците при завой, когато на тях им е зелено, да взема да си направя операция за смяна на пола?
Аз също винаги спирам. Даже не веднъж ми се е случвалп да набия спирачки, заради хора които чакат някой да ги пусне. Но ако стоят на 5 или 10м от пътеката никога не спирам! Naughty В Бг трябва да се научат как и къде се пресича!!!

# 16 216
  • Варна
Честно казано, не ми е направило впечатление мъже или жени са некадърниците и безотговорниците. Аз не твърдя, че карам добре. В смисъл, не мисля, че мога да правя виртуозни номера в стил "Шумахер". И точно затова гледам да карам безопасно. По-добре да пусна някой идиот да ми отнеме предимството като държи толкова, отколкото да се удари в мен докато съм с предимство. Като ме удари, няма да ме топли много мисълта, че съм била с предимство и че вината е негова.
Оо, аз твърдя и имам самочувствието на доста добър шофьор  Mr. Green Но едно от първите неща, които баща ми ми каза като ме учи да карам беше "По-добре да си пуснеш предимството, отколкото да те блъснат с предимството"  Mr. Green Ядовете са доста по-различни в двата случая.. Laughing И даже точно днес (сори че подхващам шофьорската тема) с една овца с мерцедес (явно това е най-важното Laughing ) бяхме като в приказката за козитв Laughing Изличам аз от едни храсти, защото на паркинга на хотела беше фул, гледам една срещу мен в моето платно. Тъкмо се замислих дали да се връщам обратно, ама гледам тя спряла точно до паркинга. Тръгвам, тая стои. Продължавам, тая пак стои. Почвам вече със знаци да й обяснявам да се отбие в паркинга, тая пак стои hahaha Накрая минавам през нея и аз се отбивам, че говедото да мине от МОЯТА лента, тя си смъква джама и почва да ми се обяснява?! hahaha Ей, тая наглост само тук я има! Викам й хайде тръгвай, че те чакам, кво си се заобяснявала като без друго си в моята лента hahaha Та така - не стига, че ми кара в лентата, не стига че не се отби в тъпия паркинг, който е до нея, че й ми се обяснява Joy Ако не й бях дала предимството си щяхме да стоим точно като козите от приказката Joy

# 16 217
  • sofia
Айде, ся пьк било грозно да се моли.?! Вие сьвсем изтрещяхте.

# 16 218
Селски номер - да си купиш седмична или месечна винетка, да я залепиш без да е перфорирана и така да караш цяла година.

# 16 219
  • София
Селски номер - да си купиш седмична или месечна винетка, да я залепиш без да е перфорирана и така да караш цяла година.
Те при продажбата се перфорират.За винетките с кратък срок до колкото знам трябва и касовата бележка да пазиш, може и да бъркам.
Във всеки случай спре ли го полиция,има пълното основание да го глоби,само защото не е перфорирана.

# 16 220
  • София
Скрит текст:
Разбрахме се за кои "Златни" става дума, но пак не разбирам драмата със сядането. Аз съм ползвала този транспорт 30 години, включително и с дете и не е такава драма, а и 50% са деца вътре, няма как всички да седнат.

Понеже в поста беше споменато, че и голяма част от пътуващите са били "бабички" и вероятно и част от тези бабички са били прави, аз се чудя с какво едно 5-годишно дете е в по-лоша физическа кондиция от бабичките, че да се ползва с някакво предимство.
Аз ще ти отговоря - понеже едно 5г дете стига до кръста на всеки възрастен! И ако наистина е голяма блъсканица то дефакто няма как дори да диша! Защото около него има само наблъскани тела!
Много  си права. Аз съм 1,60 и в тълпата преди един футболен мач имах чувството, че ще ме задушат. Стана ми лошо от липсата на кислород. А си представям детенце около 1,20 как се е чувствало. Sad

Не ми се ще да влизам в спорове, но само да отбележа, че ставаше дума за маршрутка/микробус. Аз лично дори не мога да стоя изправена в подобно нещо, без да съм поприведена. Познайте на каква височина има повече въздух и място при това положение - на 1.60 м или на повече.
Кукумицинка, ако имаш предвид случая, за който ни разказаха, за малкото дете, става въпрос за автобус, не за маршрутка или микробус. Както и да е, според мен е трябвало да й отстъпят място, защото наистина завоите по пътя са ужасни, в автобуса е лудница и едно дете 20 кила (както спомена някой по-горе) по-трудно ще се задържи от възрастен човек 50-60-70 килограма. Иначе за маршрутките и въздуха в тях или липсата му съм напълно съгласна с тебе.

# 16 221
Преди 2-3 дни, некаква ми беше застанала под прозореца и говореше по телефона ужасно високо. Майната му на това, че говореше пълни глупости. Помолих я съвсем учтиво да се махне от прозореца ми, защото пречи. Отговорът беше страшен. Да съм се хванела да бачкам и да не седя у нас.  Laughing
Но се махна. Като да не повярваш.
Знам, че е на обществено място и реално не съм в правото си да искам това, обаче трябва да има някви норми на поведение все пак.
На пешеходни пътеки винаги спирам и ги пускам да минават. Така ме научиха.  Grinning

# 16 222
за съжаление, и според мен жените зад волана са по-нетолерантни към пешеходците.  Peace когато съм била с детската количка, обикновено на пешеходна пътека са спирали мъже, повечето жени направо профучаваха пред мен.
сутрин когато пресичам с дъщеря ми към кварталния паркинг отново предимство ни правят най-често мъже. спират отдалеч и ни правят път. след пешеходната пътека има светофар и дори когато той е червен (когато е зелен обикновено не се и пробвам на пешеходната), мацките с един устрем летят към него  Laughing също така, жените обикновено са в някакви колебания а да спра-а да не спра и заковават точно пред или върху пешеходната пътека.
селският пиниз с винетката е да не се сваля предпазното фолио, а да се намаже отгоре с вазелин и да се залепи на стъклото. след това се сваля и може да се лепи по същия начин на предното стъкло на други коли  Mr. Green

# 16 223
Преди 2-3 дни, некаква ми беше застанала под прозореца и говореше по телефона ужасно високо. Майната му на това, че говореше пълни глупости. Помолих я съвсем учтиво да се махне от прозореца ми, защото пречи. Отговорът беше страшен. Да съм се хванела да бачкам и да не седя у нас.  Laughing
Но се махна. Като да не повярваш.
Знам, че е на обществено място....
To цялата планета е обществено място, освен ако не е зад заключена врата.
Ей такива, дето целият свят е длъжен да ги слуша, както не може да се премести по-далеч от безценното представление,  най-много ги мразя, понеже сме на първи етаж. Може и да съм го писала това, тя темата 1000 и кусур страниици мина, кой да чете. Понеже сме стар блок, прозорците на мазетата са под нивото на земята и съответно са "защитени" с едни постаменти, адски удобно за сядане, говорене на висок глас и пушене. Кеффффф. Нищо, че от другата страна на блока има 5 пейки. То и прозорците на жилищата са ниски, така че години наред, ако се осмелиш да си отвориш прозорец - все едно си в май-мръсно заведение - лаф на висок глас, кикот и цигари.
Изцерихме ги съвсем по селски - намазахме "нашия" постамент с черна мазнина и си я обновявам редовно. Сега само циганките, които метат сядат там от дъжд на вятър и вече можем да си отваряме прозореца....

# 16 224

Селският пиниз с винетката е да не се сваля предпазното фолио, а да се намаже отгоре с вазелин и да се залепи на стъклото. след това се сваля и може да се лепи по същия начин на предното стъкло на други коли  Mr. Green
Що да е селско, плащаш си когато използваш извънградската пътна мрежа, има ли значение коя точно кола го прави.

# 16 225
По тоя повод се чудя селско ли е като ходя да пазарувам да си нося всеки път торбичка, защото ми е писнало да се подмятат найлонови чантички из нас.  Mr. Green

# 16 226
По тоя повод се чудя селско ли е като ходя да пазарувам да си нося всеки път торбичка, защото ми е писнало да се подмятат найлонови чантички из нас.  Mr. Green
Не е селско, еко е! bowuu

# 16 227
Преди 2-3 дни, некаква ми беше застанала под прозореца и говореше по телефона ужасно високо. Майната му на това, че говореше пълни глупости. Помолих я съвсем учтиво да се махне от прозореца ми, защото пречи. Отговорът беше страшен. Да съм се хванела да бачкам и да не седя у нас Laughing Но се махна. Като да не повярваш.
Ужас!
Ами то същото важи и за нея.
Защо тя не се хване някъде да бачка, вместо да надува главите на хората с телефонни разговори в продължение на часове?!

Последна редакция: вт, 11 авг 2015, 09:42 от krem-karamel

# 16 228
 newsm10 smile3501    Абсолютно точно казано!
Над една определена възраст повечето мъже карат като жени.  Laughing
newsm62

# 16 229
а това с приказките под прозореца -  не мога да го търпя. Аз живея в блок. В апартамента точно с/у мен /1м разстояние/ живее баба с малката си внучкка. Тази жена е постоанно на вратата да си говори със приятелките, които вече изпраща, а въпросното хлапе като види отворената врата и веднага се изтрелва навън и почва да пищи и тича по коридорите. Кой е длъжен да я търпи! и това се случва следобедно време естествено, да не би съседите да си починат малко. Да не говорим че сега в големите жеги през деня постоянно си държеше вратата отворена 'че да ставало течение'. При всяко излизане от вкъщи трябваше да я гледам полугола разляла се на дивана и да слушам турски сериали.

Общи условия

Активация на акаунт