"Селски" номера и пинизи

• 5 176 427
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 16 125
Разбрахме се за кои "Златни" става дума, но пак не разбирам драмата със сядането. Аз съм ползвала този транспорт 30 години, включително и с дете и не е такава драма, а и 50% са деца вътре, няма как всички да седнат.

# 16 126
  • Другата България

Joy А ако няма на кой, работата отече.
Аз взех, та се разрових у Джобс - А, там никъде няма посочено има. Фирма "Х" търси продавач - консултант. Изпратете СВ и мотивационно писмо. Как да знаеш шефа как се казва? В такъв случай пишеш Уважаеми господин Директор или Управител.
На примерите в нета така е посочено  - "Уважаеми Г-н/Г-жо....".

Е, ти пък. Нищо, че го няма даден шефът и управителния състав в сайта на компанията (ужасно много фирмени сайтове са така). Ще се понапънеш малко, ще изровиш търговския регистър и ще намериш Simple Smile 

Нищо, че има много големи компании, в които си има автономни отдели, които си наемат хора, без баш-шефовете конкретно да имат пръст в наемането и избора на кандидатите.
Peace Много отдавна съм писала, но пък може да ми се наложи, добре си обогатих старите спомени... Crazy

# 16 127
Разбрахме се за кои "Златни" става дума, но пак не разбирам драмата със сядането. Аз съм ползвала този транспорт 30 години, включително и с дете и не е такава драма, а и 50% са деца вътре, няма как всички да седнат.

Понеже в поста беше споменато, че и голяма част от пътуващите са били "бабички" и вероятно и част от тези бабички са били прави, аз се чудя с какво едно 5-годишно дете е в по-лоша физическа кондиция от бабичките, че да се ползва с някакво предимство.

# 16 128
Е нали иаз това казвам, не е драма 5 годишно да е право, а и там наистина повечето са деца или възрастни хора. Вярно, че са завои, но автобусите са на по 50 години и карат с 30-40 км.

Моето на три стоеше право, че и ските си е държал.

# 16 129
  • София
Ама като кажете "моето така, моето онака" и край. С какво се различавало 5 годишното от бабичките? Ами сигурно е 20 кила макс, бабичките са 50-60. Ако една такава падне върху детето, викате, нищо му няма, а? А бабичките, специално по Витоша, не са някои немощни, ходят повече от мене и са здрави като коне, но изведнъж в градския транспорт омаломощяват. За едно сте прави, де, не са длъжни. Човещината не е задължителна за никого. Доброто възпитание също.

# 16 130
Еха! Бабичките били безчовечни и невъзпитани, защото не отстъпвали мястото си на петгодишен.  Flutter
Само не разбрах как седналата бабичка ще падне върху изправеното дете.

# 16 131
Ама като кажете "моето така, моето онака" и край. С какво се различавало 5 годишното от бабичките? Ами сигурно е 20 кила макс, бабичките са 50-60. Ако една такава падне върху детето, викате, нищо му няма, а? А бабичките, специално по Витоша, не са някои немощни, ходят повече от мене и са здрави като коне, но изведнъж в градския транспорт омаломощяват. За едно сте прави, де, не са длъжни. Човещината не е задължителна за никого. Доброто възпитание също.

По тази логика и децата, ходещи на Витоша, не би трябвало да са немощни. След като са здрави като коне бабичките, едва ли някоя ще е толкова нестабилна, че наистина да падне върху някого, все едно дали дете, или възрастен. Специално в маршрутките, доколкото съм пътувала, по-ниските правостоящи хора и деца могат да се хванат по-удобно от по-високите.ПОвечето от тях нямат дръжки по тавана, както имат автобусите, а трябва да се хванеш за облегалката, което при висок възрастен измества центъра на тежестта и го прави по-нестабилен.

Не виждам логика да настояваш за предимство при сядане на 5-годишно дете в автобус, пълен с бабички и други деца. За мен подобно нещо си е точно липса на възпитание.

# 16 132
Остави, майките орлици смятат, че светът се върти около дечицата им.

Мери-Ан, в много обяви няма посочено име, но има даден телефон или имейл. Нормално е, да се обади кандидатът и да попита за подробности. Това, между другото е и начин да се отличи от другите.

# 16 133
  • София
Който разбрал - разбрал.  Mr. Green Интересни словоизлияния, благодаря за вниманието!

# 16 134
  • sofia
Е, все пак някой ме разбра! Peace

# 16 135
Откога в градски транспорт се предлагат прегледи за физическото състояние на хората и не е ли по-напред уважението към възрасста на човек, а не собствената ни преценка кой е "здрав като кон"? Само питам.

# 16 136

От чисто любопитство? Докато бяхте в автобуса случи ли се някоя от бабичките да поиска да ѝ отстъпят място? И би ли накарала детето си да стане, ако някоя бабичка поиска да ѝ се отстъпи място?

# 16 137

Статистиката все пак говори Simple Smile.

# 16 138
  • София
Статистика няма. Просто хората на различно мнение не смеят да се изкажат, защото се случва това, като на предната страница.  Mr. Green В една тълпа винаги правят впечатление най-шумните, които не са непременно най-умните.  Crazy Циганите са идеален пример.

# 16 139
Кришка, аз съм с теб. При наличие на правостоящи в раздрънкан автобус по разбит път планински път с много завои до Златните мостове е било съвсем нормално да помолиш някой да освободи място за 5-годишното ти дете.

Чек Плийз се заяжда с теб и се прави, че не схваща и пита "Е, как ще падне върху детето ти седнала баба?"

Ами Чек, няма да падне седнала. А ще падне правостояща.

Кришка е в пълното си право да помоли. Те според възпитанието си могат да откажат или да приемат.
Като искат, да станат. Като искат, да не стават.

Викането, обидите, обсъждането и размахването на пръст след това са били абсолютно ненужни.

Когато търсим удобство и безопасност един 5-годишен винаги трябва да е приоритет пред един 70-годишен. Просто от 70-годишния се очаква да има опит и физическа култура, която (с оглед на това, че е тръгнал да катери Витоша) може да използва за това да се държи прав в подскачащ по завои автобус.

Тъй че, Кришка, за мен ти нямаш грешка. Естествено, че ще мислиш на първо място за безопасността на сина си. Така трябва да прави всяка майка и се чудя на тия бабки просто. Явно усещането за това какво е да си майка изчезва след 60 годишна възраст. Или след менопауза...

Общи условия

Активация на акаунт