"Селски" номера и пинизи

• 5 176 635
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 16 140
Както и майките, които държат 80 годишна бабичка да си седи в къщи или да отстъпи място на принца/принцесата.

# 16 141
  • Оптимист по принуда
Тук неведнъж е обяснявано, че няма как хората да ти четат мислите и че като искаш да седнеш, най-нормално е да помолиш. Още в началото на темата сме го нищили това. И като попиташ, какво става...

# 16 142
Както и майките, които държат 80 годишна бабичка да си седи в къщи или да отстъпи място на принца/принцесата.
Защо използваш думата "принц"?

Нима наистина е толкова уникално неясно и трудно за разбиране, че един 5-годишен човек има в пъти по-малко опит и физическа култура от един 70-годишен, за да се вози правостоящ по планински път с много завои, разбит и пропаднал на много места, на места с павета (да, само който познава пътя, знае за какво говоря) в стар раздрънкан автобус.

Пазете децата. И своите. И чуждите.
Уважавайте ги. И своите. И чуждите.

Някога всички те ще плащат пенсиите ви.

# 16 143
5 годишния не се вози сам а с родителите си. Обикновено хората стават, но да говориш, че са селяни, защото са на възраст и са си позволили да се качат в градски транспорт е меко казано безмозъчно.

Отгледала съм дете без да съм претендирала за седалката му в градския транспорт, не е толкова сложно.

Аз винаги бих отстъпила място на дете или възрастен човек, но не бих тропкала с краче, ако не отстъпят на моето.

# 16 144
5 годишния не се вози сам а с родителите си. Обикновено хората стават, но да говориш, че са селяни, защото са на възраст и са си позволили да се качат в градски транспорт е меко казано безмозъчно.
Tя казва, че са селяни, НЕ защото не са отстъпили място, а защото са си позволили да започнат да я поучават и да й правят забележка за това, че въобще си е позволила да помоли.

Мисля, че разликата е видима.

И да, тотални селяни са. Като не ти се става, не ставай. Но коментарите са били излишни. Сигурен съм, че жената е помолила учтиво.

# 16 145
  • София
нофелет, остави. Някои само думата "бабичка" са прочели и до там.  Tired

# 16 146
  • Другата България
Цитат
Качвам се с 5 годишен и моля някой да отстьпи, за да може да седне. Навалица е и ме е страх да не бьде смазан. Че като зинаха...не спряха да викат 15 минути. Що не сьм ходела с такси и пр...

Това казва. Наистина е помолила и никъде не казва, че някой е селянин. Казва - много селско, но пък и да те учи някой как да пътуваш....За мен по - селско е да характеризираш хора като безмозъчни за неща, които не са казали, просто ти не си разбрал правилно, но държиш да се изкажеш на всяка цена.

# 16 147
  • София
Въобще не трябва да има правостоящи в такива автобуси.

# 16 148
Въобще не трябва да има правостоящи в такива автобуси.

За това съм напълно съгласна. Все пак става дума за по-малко от 10 км. и може някак да са по-начесто и да не се налага да се тъпчат хората като сардини, макар, че съм виждала автобуси по подобни дестинации в други държави, в коити изобщо няма седалки.

Просто смятат, че се носи екипировка и е по-удобно да няма седящи места.

# 16 149
Цитат
Качвам се с 5 годишен и моля някой да отстьпи, за да може да седне. Навалица е и ме е страх да не бьде смазан. Че като зинаха...не спряха да викат 15 минути. Що не сьм ходела с такси и пр...

Това казва. Наистина е помолила и никъде не казва, че някой е селянин.
Не мисля, че има нужда да изписва думата "селяни", за да ни стане ясно какво мисли за тях. Мисля, че фактът, че публикува поведението им в тази тема, е напълно достатъчен, за да ни стане ясно какво е мнението й за тях.

# 16 150
  • Другата България
Добре. Всеки може да мисли каквото си иска, което и се случва. Но поне според мен много неща трябва да се казват точно и ясно, защото иначе се получават недоразумения при виртуалното общуване.

# 16 151
За мен е селска проява , че всички са скочили с/у майката при споменаването за отстъпване на място. Майка е все пак, за нея по-важно от детето няма, естествено, че ще иска детето да е в безопасност.
Аз като бях малка/ 90-те години/ в такива ситуации някоя баба ме качваше на скута си.
В днешно време в градския транспорт с моите си размери, пак се возя така от време на време, искам или не.
Но майката само е помолила, не се е налагала. И всички са скочили в/у нея.  /поне аз така разбрах от историята/ Тя се възмощава от бурната реакция на другите в автобусчето, и ПИТА кой е постъпил селяндурски.

# 16 152
  • при късмета
Down Under, ти пътувала ли си по въпросния път към Златни мостове? И аз и nofelet и потребителката с въпросната случка, не случайно наблягаме на конкретна дестинация, състояние на пътя и превозните средства, които обслужват линията.
Това обаче на никого не прави впечатление

# 16 153
Как пък никой от седналите в автобуса не направи място на това дете, на неговата седалка?! Колко тежи и колко ли място заема едно 5-годишно дете? Не знам кой крив, кой прав, но човещината ми е важна на мен. Моята дъщеря, когато беше на 3 години, е падала в автобус след рязко спиране в градски условия, за секунди тълпата в автобуса се събра в единия му край, чист късмет е останалото. Не мога да си представя като закюфкат тия стари автобуси нагоре, как се пази равновесие. Не трябва да има правостоящи н тези автобуси в интерес на безопасността на всички.

# 16 154
Аз съм шокиран, че във форум с името bg-mamma има жени, които не разбират майка, която моли възрастни хора да освободят място за нея и детето, за да не пътува 5-годишното право по разбит планински път.

Срамота!

Да сте забелязвали, че в повечето автобуси има специлизирани места за майки с деца? Да сте забелязали, че тези специализирани места са обърнати с гръб към движението, именно, за да се предотврати излитането на детето при рязко спиране или удар?

Да сте се замисляли, абе защо аджеба, за майка с дете е обърнато така, пък за другите хора не е?

Ми, за да се гарантира безопасността на детето бе, неандерталци (който се припознае, да клика на модератор за обиди).

Ебаси тъпотиите, място за "принцесата" трябвало да освободят..., уникални змии се въртят тук бе Simple Smile Истинско петно сте за българската жена и за майчината солидарност. Баш неандерталци.

Общи условия

Активация на акаунт