"Селски" номера и пинизи

• 5 176 421
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 16 230
Преди 2-3 дни, некаква ми беше застанала под прозореца и говореше по телефона ужасно високо. Майната му на това, че говореше пълни глупости. Помолих я съвсем учтиво да се махне от прозореца ми, защото пречи. Отговорът беше страшен. Да съм се хванела да бачкам и да не седя у нас Laughing Но се махна. Като да не повярваш.
Ами то същото важи и за нея.
Защо тя не се хване да някъде бачка, вместо да надува главите на хората с телефонни разговори в продължение на часове?!

При мен разговорите не са телефонни, а очи в очи, благоприятствани с пет детски гласчета. А лятото не може да затвориш.

# 16 231
При всяко излизане от вкъщи трябваше да я гледам полугола разляла се на дивана и да слушам турски сериали.

И защо пък да трябва???
Няма да гледаш натам и това е.
Хем си умирате от любопитство да надничате в чуждите къщи, хем се оплаквате, че трябвало да видите това и онова.
Ето това е селско!

# 16 232
При всяко излизане от вкъщи трябваше да я гледам полугола разляла се на дивана и да слушам турски сериали.

И защо пък да трябва???
Няма да гледаш натам и това е.
Хем си умирате от любопитство да надничате в чуждите къщи, хем се оплаквате, че трябвало да видите това и онова.
Ето това е селско!

Напълно съм съгласна с теб!

Аз вкъщи ходя по бельо в жегите - потник и бикини или само бикини понякога. Случва се да излизам и на терасата в този вид, когато е за кратко, например да изпуша цигара. Терасата е остъклена и със щори, но все пак отварям по един прозорец. Няма да се навличам само защото на някого не му било комфортно да ме зяпа. Спокойно може да не ме зяпа, ако не му е приятна гледката - все пак съм излязла за малко.

Също се дразня от някакви жени, които с лицемерно-възмутен хвалебствен тон се "оплакват" как били голи или неособено облечени и ги зяпали разни строителни работници, извършващи ремонтни дейности около тяхното жилище. Обикновено става дума за жени с доста неугледен външен вид, които, за да имаш желание да зяпаш голи, трябва да си особен вид мазохист, така че е съмнително с какво точно чувство са ги зяпали. Ако толкова им пречи да ги зяпат, да се облекат, но очевидно изпитват наслаждение, че все пак се е намерил някой да ги зяпа.

Човек сам трябва да се грижи за личния си комфорт в такива случаи, а не да очаква останалите да се съобразяват с него.

# 16 233
  • Другата България
Аз споменах за един такъв в темата с бельото. Но той е стар, и според колежката, която "се оплаква" е поизкукал евентуално, но нейната тераса е точно срещу неговата /така разправя/ и като простира или там каквото прави оня ѝ се мотае гол отсреща. Не знам селско или грозно е, на мен не ми се е случвало да се заглеждам хората облечени ли са или не са, а и аз съм толкова късогледа, че и някой отдолу да е няма да го видя е ли е или не е гол.

Човек сам трябва да се грижи за личния си комфорт в такива случаи, а не да очаква останалите да се съобразяват с него.
Точно така е, ама все пак някакво благоприличие?

Последна редакция: пн, 10 авг 2015, 16:03 от Merri_An

# 16 234
Ако някой ми зяпа в прозореца, да си носи последствията. Сега в жегите не съм много облечена Mr. Green

# 16 235
До известна степен това е вярно, но взаимното съобразяване прави живота далеч по-лесен и приятен.

# 16 236
  • Варна
Аз вече свикнах да пускам пешеходци на пътеките и по светофарите и много се радвам като видя дисциплинирани такива, които без да се размотават минават на другата страна. Лошото е, че понякога буквално се страхувам за себе си, защото много пъти ми се е случвало отзад да кара някой засилен, наврял се в задната ми броня, показвайки колко много бърза, сякаш мога да изчезна по желание. Това за мен си е съвсем селска проява. Тогава винаги очите ми са в огледалото при спиране и хем се моля да спре, хем съм в готовност да бягам, ако видя, че не успява. А с мотора като спра за да пусна пешеходци, няма да ви кажа колко изумени погледни отнасям от околните.
По отношение на отстъпването на място, аз вече крайно рядко се качвам в градския транспорт, но на деца отстъпвам и бих отстъпила винаги. В крайна сметка те са най-уязвимите членове на нашето общество и грижа на всички ни е тяхната безопасност. Това си е лично мое мнение.

# 16 237
Случвало ми се е да надуят клаксона от колата зад мен, защото съм спряла на пресичащ пешеходната пътека. Интересно какво е очаквал освиркващият ме? Може би да не спра, а да мина през пешеходеца?

# 16 238
На децата винаги трябва да се отстъпва място в ГТ, защото като спре рязко превозното средство, както става често за жалост, може детето да си премаже главичката в дръжката на седалката! Или най-малкото да се нарани. Имаше преди време случай на премазано дете вътре в  трамвая, даже е пътувало с майка си, притиснато беше от гъвкавата връзка. Та оставете кое е възпитателно, кое е красиво и кое не. Пазете децата, независимо дали са ваши или на другите.

# 16 239
Еми прочети поста над твоя. Свикнал(а) вече да пуска пешеходците на пътеки и светофари.
Тук ме е страх, че някой ден ще кача някого върху колата си. Пресичат когато и където си решат, но на никой шофьор не му минава през ума да не спре. Аз самата вече изобщо не се оглеждам като пресичам. Затова пък в ГТ никой на никого никога не отстъпва място. Има си места за инвалиди и количките им и точка по въпроса. На тях всички, вкл. и шофьорът помагат да се качат, също и на възрастни хора с видими затруднения. На майки с колички - не. Става дума за хора от всякакви нации, като по принцип пътуващите в ГТ са 90% чужденци.

# 16 240
аз вкъщи също ходя гола в жегите. Но вие явно и не четете. Вратата на съседката е на метър разстояние от моята - ДИРЕКТНО с/у вртата ми, въпросният диван е в пряка видимост заедно с бабешките прелести. За да не я гледам трябвва излизайаки от вратата ми до асансьора да съм със затворени очи.
Това не е биг Брадър, а жилищна кооперация. И на мен вкъщи ми е жега , но не съм оставила отворена вратата че съседите да ми се радват на формите.

# 16 241

Всеки го разбира по различен начин благоприличието. За мен е достатъчно да съм с гащи и евентуално да съм обърната с гръб към отворения прозорец, а не с предница. Като това го правя заради собствения си комфорт. На други хора и гащи не им трябват.

Аз съм си в правото си в собствения си дом, на собствената си тераса да съм облечена, както си искам. Всеки, който не използва някакви специални технически средства за наблюдение си е в правото си да гледа каквото си иска от собственото си жилище. Няма как да забраниш на хората да те гледат. Нито да накараш някой да се облече по твой вкус, защото го гледаш, ако има как да избегнеш гледането.

# 16 242
вкъщи всеки трябва да си ходи както иска. Едно е какво се вижда през прозорците и дали някой ще гледа или не. И двете страни имат избор. Но при мен ситуацията е - отворена вратаа на апартамент - единственият нищожен буфер който има м/у съседите. По този начин аз чувам когато тя ходи до банята, чувам какво си приказваа, какво гледа, мириша и манджите и , недай боже да трябва да изляза от входната си врата - да й гледам прелестите. Дори не ми е дадено правото на избор -искам или не. Момчето в съседния апартамент вчера й направи забележка, тя изведнъж се изчерви и притисни все едно не знае за какво иде реч. Момчето си влезе вкъщи, и айде пак вратат зейна...

# 16 243
Аз споменах за един такъв в темата с бельото. Но той е стар, и според колежката, която "се оплаква" е поизкукал евентуално, но нейната тераса е точно срещу неговата /така разправя/ и като простира или там каквото прави оня ѝ се мотае гол отсреща. Не знам селско или грозно е, на мен не ми се е случвало да се заглеждам хората облечени ли са или не са, а и аз съм толкова късогледа, че и някой отдолу да е няма да го видя е ли е или не е гол.

Благоприличие се пази навън или ако има гости у тях.
Когато човек си е сам в къщи (или с мъжа/жената си) могат да си се разкарват по 'карантии' колкото си щат. Това, че са си отворили прозореца/вратата да се проветрява, не значи, че минаващите трябва да надничат вътре.

За пешеходците - мъжът ми също е придобил този навик ( да спира наред), но то е благодарение на това, че шофира постоянно в чужбина. Тук в БГ-то е малко опасно дори, защото ти можеш да спреш на пешеходната пътека, обаче селяндура след теб да реши да мине с мръсна газ и да убие пешеходеца....

Друг селски пиниз, който ненавиждам е да видя как някой 'безсмъртен' прави ралита по магистралата, използвайки не само лявата лента за изпреварване, но и аварийната лента. Като ги видя така да ми профучават на зиг/заг между другите коли и ми настръхва мозъкта.  

# 16 244
  • Другата България

Благоприличие се пази навън или ако има гости у тях.
Когато човек си е сам в къщи (или с мъжа/жената си) могат да си се разкарват по 'карантии' колкото си щат. Това, че са си отворили прозореца/вратата да се проветрява, не значи, че минаващите трябва да надничат вътре.

Имаш право у вас да правиш каквото си поискаш, дори и това, което споменаваш.
Аз имам право да не го приемам за съвсем нормално, и да не го правя.
Кой както го разбира.

Общи условия

Активация на акаунт