"Селски" номера и пинизи

• 5 179 663
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 17 955
И отново велосипедистите. Една част от тези хора не се научиха, че като си на тротоар ходиш и буташ колелото, а не се състезаваш с пешеходците. Пиша го отново, защото независимо, че им се "радвам" всекидневно, днес един бутна една баба, която си изпусна нещата и после ѝ помагах да ги съберем докато онзи си продължи.
Прекипяло ми е, но дано по - скоро им пуснат пустите алеи, защото явно малко имат "топки" да бъдат в реалното движение и трябва да пречат на другите.

Адмирирам карането на колело, разбирам и че няма добре организирана система за велосипедистите, но мен също ме отнесе един младеж на тротоар - всичко стана буквално за секунди и се оказах с изкълчен глезен  Stop Хайде, аз бързо се оправям, но има деца и възрастни

# 17 956
На няколко пъти ми се случва велосипедист да се метне пред колата на пешеходна пътека ... карайки колелото си. Единият дори не беше на самата пътека, а леко пресече по диагонал. Аз спрях (как, не знам), но човекът едва не се удари в мен.
 Освен, че не това е начинът да се ползва пътеката по закон, също е и много опасно.

# 17 957
Тази тема е безкрайна, а всички разхождащи се "небрежно" по велоалеите? Не е ли и то селяния до шия?
Те велосипедистите в България пречат на всички, нито си МПС, нито си пешеходец, нито имаш предимство на велоалеите!
А разхождащите се по велоалеите, когато им дръннеш със звънчето се обръщат и сипват с черпака!
Хич няма хигиена в пътнотранспортната обстановка, както и в човечността вече много често!

# 17 958
Във Варна велоалея все още няма, така че още чакам да видя дали всеки ще си научи най - накрая строя.

# 17 959
  • София
Всякаква човечност ми се изпарява в отсечката Раковска - подлеза на Ректората. Разбирам че няма къде да се кара и на булеварда е опасно, но не може да връхлиташ върху хората с бясна скорост по тротоара и подлеза. Пък и да са виновни, че пречат на екобитието ти на колоездач. Велоталибаните станаха супер нагли.

# 17 960
  • София
Няма да е зле велосипедистите да започнат и да показват намеренията си когато са на пътя. Някой като даде сигнал накъде ще ходи и чак се радвам, такава рядкост е. Разбирам, че се губи част от тръпката, но все пак не винаги си нося боба за да гадая.

# 17 961
  • Оптимист по принуда
Една от най-приятните тръпки ми е сега, когато сменихме времето и в 5ч е тъмно, в приятен дъждец, на 5м от пешеходна пътека /на която ще спра/, някой любител на предни капаци, профучвайки напряко със своя еко-жребец, да ми погали с крачол предната броня, защото е решил, че ще вдига и моя адреналин, освен своя.

# 17 962
От 6 години съм всекидневен колоездач, придвижвам се предимно така зиме и лете и е голям кеф. Ама да карам колело в София не съм и помисляла - не само няма условия, не само движението е прекалено натоварено, ами и правила не е спазват масово, от никого. И толерантност няма.

Иначе и на мен ми е скачал колоездач - преди 17 години на моста на въздишките до НДК. Разминах се с разцепена устна и синини по лицето. Тогава колелета не се караха масово като сега, що точно мен намери да бутне, не знам. В точно същия ден мъжът ми беше вадил зъб при неопитен зъболекар, при което цялата му буза беше мораво синя и подута. Около седмица време бяхме много интересна двойка и няколко пъти се налагаше да обясняваме, че не сме се били. Това малко за темата със смешките, знам...

# 17 963
  • Оптимист по принуда
се налагаше да обясняваме, че не сме се били.
hahaha То изобщо не е било за смях тогава, но не се сдържах.

Уважавам колоездачите, съобразявам се на пътя с тях. Научих се да съм по-спокойна и търпелива и въпреки напиращото зад мен движение, да ги заобикалям едва когато е безопасно. Но понякога не разбирам с каква смелост се хвърлят така пред колите.

# 17 964
  • На брега на реката
Да прередиш майка с количка и още едно дете - вече взе да ми е ежедневие. Но тая бабичка ме хвана в лошо настроение, а и дребната пищеше нетърпеливо в количката. Дано поне си е взела поука.  Crossing Arms

# 17 965
Оф, това е болна тема. Сега отнемат от тротоарите във Варна, за да правят велоалеи, но не навсякъде е възможно. Някъде има тесни тротоари. А да се отнеме метър асфалт от автоталибаните, ще пукнат....
Мисълта ми беше - велосипедистите са свикнали масово да карат по тротоари, сега им отделят специално част от тротоарите само за тях и ще станат още по-нагли. Бясната им скорост е опасна. Само преди седмица едно келеме бръсна с колелото си кучето ми, което е 6 кг. и на 13 години. За сантиметри можеше да го убие. Аз се разкрещях, но оня разбира се продължи да си лети. Както и да е, понеже вървяхме до светофар, го настигнах на червената светлина и му се развиках, че на тротоар е забранено да се кара, да слезе и да бута. Оня ме гледаше безизразно, и като стана зелено, мина качен на колелото през пешеходната пътека, качи се на тротоара отпред и полетя по нанадолнището.
Предполагам, че не е необходимо да обяснявам, че докато  приказвах на идиота, другите чакащи пешеходци се хилеха. А би трябвало да го свалят насила от колелото, нищо друго няма да му налее акъл. Да не говорим, че беше със сигурност под 20 години, даже да имаше опция да го глобят, мама и тате щяха да плятат и той пак нямаше да научи нищо.    fight

# 17 966
Як селски номер е когато гоним тролея и ватмана забави, колкото да ни създаде надежди и ни затвори вратата под носа. Днес за пореден път ми се случи...

# 17 967
  • София
Ватманите управляват трамваи. Тролеите се карат от шофьори.  Peace

# 17 968
Днес при личната лекарка имаше 10 човека преди мен, после се натрупаха още около 10. Стоим една стройна тълпа. Всички освен мен са с рецептурни книжки. Пристигна една баба (да кажем 21-ва) и застава пред вратата с репликата "Аз съм само с книжка, няма да ви бавя". Да, но и другите бяха хитри възрастни. Погнаха я да сяда, да чака ред. Бабата  пак "Да, ама аз съм само за 1 лекарство, пък вие сте с по 2"  Joy
Опита да се вмъкне,  не я пуснаха. Опашката вървеше кротко и бабата се видя принудена да чака. Имаше свободни седалки по-настрани, но тя държеше да е седнала точно пред вратата и вдигна един младеж. Момчето изсумтя, но стана. Мина се още малко и бабата "Ти момче нали знаеш, че си след мен"..... точно този, който и стана.
Той само се подсмихна и любезно каза, че се е объркала. Бабата беше готова на търкал и търсеше подкрепа от останалите, това момче било дошло след нея и тя била сигурна Simple Smile
Беше си съвсем с акъла  Wink обиграна по опашките бабка.

# 17 969
  • UK
Въпросната бабка цял живот е била такава нахална селянка, не е от възрастови изменения само  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт