"Селски" номера и пинизи

• 5 179 584
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 17 970
Днес при личната лекарка имаше 10 човека преди мен, после се натрупаха още около 10. Стоим една стройна тълпа. Всички освен мен са с рецептурни книжки. Пристигна една баба (да кажем 21-ва) и застава пред вратата с репликата "Аз съм само с книжка, няма да ви бавя". Да, но и другите бяха хитри възрастни. Погнаха я да сяда, да чака ред. Бабата  пак "Да, ама аз съм само за 1 лекарство, пък вие сте с по 2"  Joy
Опита да се вмъкне,  не я пуснаха. Опашката вървеше кротко и бабата се видя принудена да чака. Имаше свободни седалки по-настрани, но тя държеше да е седнала точно пред вратата и вдигна един младеж. Момчето изсумтя, но стана. Мина се още малко и бабата "Ти момче нали знаеш, че си след мен"..... точно този, който и стана.
Той само се подсмихна и любезно каза, че се е объркала. Бабата беше готова на търкал и търсеше подкрепа от останалите, това момче било дошло след нея и тя била сигурна Simple Smile
Беше си съвсем с акъла  Wink обиграна по опашките бабка.
Да я питаш за къде бърза, но да се пробва, ако стане.
Вчера сутринта паркирам на една улица, близо до контейнер, но не и залепена до него. Свършвам си работа и се запътвам към колата. Приближавайки я виждам дама с кученце, която носи плик с боклук и от тротоара се опитва да го метне в контейнера, а той с леко открехнат капак. Не стана и част от боклука пада върху предния ми капак. Побеснявам в движение и вече до колата виждам, че кучето си е вдигнало единия крак и мощно опикава предната гума на колата ми. Питам какво правят обелки и други гадории върху моята кола и чувам: Мен ли ме питате? Обяснявам какво съм видяла, а тя ме пита какво искам. За кучето и дума не стана, че трябваше да си разбутваме рано сутрин прическите.

# 17 971
  • Ямбол
Як селски номер е когато гоним тролея и ватмана забави, колкото да ни създаде надежди и ни затвори вратата под носа. Днес за пореден път ми се случи...
Щото е на заплата и не му пука, че ще вземе още един човек да му тежи в колата.
Тук са частници и само да им махнеш, заковават на място и прибират всеки пътник. Ама и парите им прибират, не е като да има гратисчии като при вас - друг як селски номер.

# 17 972
Селски номер от вчера! Изкарвам сутринта кучето да си свърши нуждите и вземам и торбата с боклука да го хвърля в контейнера. За съжаление, оказва се че контейнера е блокиран от кола, селски паркирала до него толкова плътно, че единствения начин да си хвърля боклука е да го метна отдалеч и да опитам да уцеля леко открехнатия капак. Е, не съм толкова точна отдалеч и за нещастие боклука се разпиля по предния капак на колата. Изведнъж някаква жена почна да крещи срещу мен, че съм й изцапала колата. Оказа се собственичката на превозното средство и вместо да се извини, че е блокирала достъпа до контейнера, започна да обижда, без да осъзнава че в случая тя е виновна за случката и поведението й е непристойно!
Добре, че съм сравнително интелигентна, че в противен случай трябваше да си разбутваме рано сутрин прическите.

# 17 973
Селски номер от вчера! Изкарвам сутринта кучето да си свърши нуждите и вземам и торбата с боклука да го хвърля в контейнера. За съжаление, оказва се че контейнера е блокиран от кола, селски паркирала до него толкова плътно, че единствения начин да си хвърля боклука е да го метна отдалеч и да опитам да уцеля леко открехнатия капак. Е, не съм толкова точна отдалеч и за нещастие боклука се разпиля по предния капак на колата. Изведнъж някаква жена почна да крещи срещу мен, че съм й изцапала колата. Оказа се собственичката на превозното средство и вместо да се извини, че е блокирала достъпа до контейнера, започна да обижда, без да осъзнава че в случая тя е виновна за случката и поведението й е непристойно!
Добре, че съм сравнително интелигентна, че в противен случай трябваше да си разбутваме рано сутрин прическите.

WhistlingПреди да се правиш на интересен е хубаво да се научиш да четеш, с разбиране
Вчера сутринта паркирам на една улица, близо до контейнер, но не и залепена до него. ...
Питам...
Обяснявам ...
Не намерих някъде да казвам, че крещя.
Така, че хайде намери си нещо, с което можеш да се заиграеш, четенето не ти се отдава, както и това да се правиш на духовит.

# 17 974
За велоалеите най-селският номер е от страна на общините. Булевард Сливница, целия го изринаха, направо го построиха наново. Вместо да сложат велоалеята в локалното, където скоростите са на половина и движението минимално в сравнение с това на булеварда, изпраскаха велоалеята на самия булевард.
Не можеш просто да намажеш тротоара с жълта боя и да кажеш, че е велоалея, както е на повечето места в София.

# 17 975
  • при късмета
На Сливница дори една лента махнаха заради велоалеята. Бяха по 3 в посока, сега са 2. Толкова широк булевард и по него движението вървеше сравнително бързо, дори в час пик. Преди 2 дни пътувах по него, в 16ч. следобяд си беше задръстено. И на прехваления ремонт на лъвов мост имаше втора тапа, а и там го водеха, че по-бързо ще се минава кръстовището.
Преди пътувах по този маршрут за работа и сутрин и вечер в пиковите часове се придвижвах по-бързо отколкото, онзи ден преди час пик. Пътувах натам с кола, на връщане с транспорта

# 17 976
А в локалното, отнемайки от платното могат ли да спазят изискванията на закони и наредби за ширината му, за да бъде локално? Питам просто.

# 17 977
Построиха го наново, на практика. Всичко можеха да спазят. Казвам просто.

А на Лъвов мост е брутално, когато влизаш в кръговото, идвайки от Люлин.

# 17 978
  • при късмета
А в локалното, отнемайки от платното могат ли да спазят изискванията на закони и наредби за ширината му, за да бъде локално? Питам просто.
Там и лентите на булеварда и локалното си бяха с най-старите и широки параметри, още от преди. И това при положение, че м/у тях има бордюри и малка зелена площ, която разделя локалното от булеварда. И тротоарите даже бяха по-широки до локалното. Проблема беше паркиралите в него коли. Цялото локално беше в паркирали коли и пак имаше място за движещите се по него, смятай колко е широко и дали велоалеята трябва да е на булеварда и да махат цяла лента в посока заради нея. На моста на Захарна съща можеше велоалеята да е на тротоара, защото има мантинела м/у него и платното

# 17 979
  • На брега на реката
Пак аз, пак от днес, с така актуалните вело-авантюристи. В час пик, в 18ч, тъмно, по тясна уличка. Аз отбивам, за да се разминем с друг автомобил. Точно в момента, в който колите ни се изравняват, се шмугва въпросният велосипедист, без светлини, с черни дрехи. Как не го качих на предния капак, чист късмет  Confused

# 17 980
  • Пловдив
За велоалеите най-селският номер е от страна на общините. Булевард Сливница, целия го изринаха, направо го построиха наново. Вместо да сложат велоалеята в локалното, където скоростите са на половина и движението минимално в сравнение с това на булеварда, изпраскаха велоалеята на самия булевард.
Не можеш просто да намажеш тротоара с жълта боя и да кажеш, че е велоалея, както е на повечето места в София.
И аз това го мисля, ама за Пловдив. Миналия ден минавам по "Мария Луиза" и гледам как хубавия, широк булевард става от три на две ленти. Третото платно - велоалея и паркинг лента. Лошо ми стана. Локално няма, но това е натоварен булевард.....

# 17 981
  • Бургас
В Бургас също се стесняват булеварди. Само дето едната лента не е за вело алея, а за бързата автобусна линия, която строят. В тази лента ще има право само автобуса да се движи. За мен си е пълна простотия това, защото
1) Булевардите не са ни толкова широки и преди ставаха задръствания, а сега с една лента по-малко съвсем.
2) Бургас не е чак толкова голям град, че да има нужда от тази "скоростна" линия. И преди автобусите бяха доста начесто. Сега от единия до другия край на града ще се ходи за 3-4 минути по-рано. За сметка на това изкопаха буквално целия град и цяло лято града беше блокиран отвсякъде.

# 17 982
  • при късмета
Бус лентите отдавна са в закона. Не ги измислят тепърва. Не е за да карат по-бързо, т.е. не е скоростна, а само МПС на ГТ може да се движи там. Отдавна е в сила.

# 17 983
  • Бургас
Много добре знам какво е бус лента и че не карат по-бързо. Но самата линия я кръстиха така - скоростна, защото поради непречкането от коли автобуса щял да пристига по-бързо. Но в нашия град няма много смисъл от подобно начинание, защото в отделна лента или не разликата във времето на пристигане няма  да се увеличи с повече от 2-3 минутки. Освен това всичко това става за сметка на нормалните ленти. Т.е. колите вместо в три ще се движат в две ленти и това доста ще утежни положението.

# 17 984
Много добре знам какво е бус лента и че не карат по-бързо. Но самата линия я кръстиха така - скоростна, защото поради непречкането от коли автобуса щял да пристига по-бързо. Но в нашия град няма много смисъл от подобно начинание, защото в отделна лента или не разликата във времето на пристигане няма  да се увеличи с повече от 2-3 минутки. Освен това всичко това става за сметка на нормалните ленти. Т.е. колите вместо в три ще се движат в две ленти и това доста ще утежни положението.

Не са ли 2+ тези ленти? Тоест, освен автобуси и таксита, коли с повече от двама пътуващи може да ползват тези ленти?

Общи условия

Активация на акаунт