Опита да се вмъкне, не я пуснаха. Опашката вървеше кротко и бабата се видя принудена да чака. Имаше свободни седалки по-настрани, но тя държеше да е седнала точно пред вратата и вдигна един младеж. Момчето изсумтя, но стана. Мина се още малко и бабата "Ти момче нали знаеш, че си след мен"..... точно този, който и стана.
Той само се подсмихна и любезно каза, че се е объркала. Бабата беше готова на търкал и търсеше подкрепа от останалите, това момче било дошло след нея и тя била сигурна

Беше си съвсем с акъла

Вчера сутринта паркирам на една улица, близо до контейнер, но не и залепена до него. Свършвам си работа и се запътвам към колата. Приближавайки я виждам дама с кученце, която носи плик с боклук и от тротоара се опитва да го метне в контейнера, а той с леко открехнат капак. Не стана и част от боклука пада върху предния ми капак. Побеснявам в движение и вече до колата виждам, че кучето си е вдигнало единия крак и мощно опикава предната гума на колата ми. Питам какво правят обелки и други гадории върху моята кола и чувам: Мен ли ме питате? Обяснявам какво съм видяла, а тя ме пита какво искам. За кучето и дума не стана, че трябваше да си разбутваме рано сутрин прическите.