"Селски" номера и пинизи

• 5 179 201
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 18 135
  • забравих си мисълта...
Скрит текст:
HighSpeed, защо да се обиждам. Тя много добре знае, че не съм глупава и изобщо не разчита на това, а се надява да събуди в мен съжаление. Тя е безскрупулна и не я интересуват средствата, а резултата. Тя е готова на какви ли не лъжи и унижения дори, само и само да постигне това, което желае. Аз обаче се придържам към закона и пак ще кажа, не бих го нарушила заради когото и да е било
Irene Adler, не мисля, че не искат да те приемат в приятелският си лист поради тази причина. Причините може да са различни. Но отговорът могат да дадат само те. Аз също получава запитване за приятелство в FB от кого ли не, но отговарям с "да" или "не" само нa тези, които са си направили труда да ми напишат няколко думи на личи, което за мен означава, че са си взели малко повече време от това да кликнат на "поискай приятелство".
Pure_nature, хората са различни. Не е задължително човек да е близък с роднините си, особено ако са съвсем различни хора. Според мен човек е близък с тези, които са близки по манталитет и предпочитания, когато хората имат общи интереси, тогава са близки, а роднинството е подробност. А и аз не се чувстват на тази ми братовчедка длъжна с каквото и да е било. Когато те колеха прасета, телета и т.н. събираха се и празнуваха, не ме познаваха, не се сещаха за мен. То не че аз съм се сетила, но и не съм отишла да ги търся. Не сме скарани, но не сме и били, няма и да бъдем близки.
Check Please, не мога да не я върна. тя имаше виза за три дни. как да я оставя. На излизане от Австрия, ще я питат къде е била толкова време без виза и тогава аз ще имам проблем с властите и защо??? Не, никога не бих го направила. Не съм я оставила на улицата. Закарах я до хотела, където беше отседнала групата и тя се върна с автобуса, с който беше тръгнала. На мнение съм, че даже и´ направих услуга, като не позволих да наруши визовият закон на Австрия и предпазих както нея, така и себе си от проблеми и високо глоби.

Току що съм пристигнала в Австрия, ден трети, отиваме с мъжа ми да вечеряме навън. Дъщеря ми си пожела да се разходим преди това и тъй като имаше още около час до часът за вечеря, изпълнихме желанието и´. Разхождаме се ние и изведнъж чувам българска реч, и разбира се зарадвана поздравявам хората и се заговорихме. Това беше едно семейство и още двама господа уж студенти. Казвам уж студенти, защото по онова време това беше един от начините да останат в Австрия. Аз се заговорих с жената, а мъжете със съпруга ми и така около 5 минути и изведнъж съпругът ми казва, хайде да тръгваме, хайде. Учудих се, че така изведнъж се разбърза и дори и довиждане не каза, но послушно тръгнах. И съпругът ми казва: "Моля те, умолявам те, никога, никога повече да не разговаряш с непознати хора на улицата, обещай ми, моля те!" Бях много учудена, че е толкова развълнуван, но обещах, но и поисках да ми обясни защо. Чутото направо ме порази. Единият студент, един невзрачен лилипут около 158-160 см, му казал: "Е щом жена ти е българка, нямаш проблеми, можеш да я биеш, да и´ изневеряваш, да я правиш каквото  си искаш, но ако си добре в леглото, нямаш проблеми, няма да те остави!" Не знаех какво да му кажа, освен че навсякъде има лоши и първични хора, на които е по-добре да не обръщаме внимание, но това беше и за мен добър урок. От тогава никога повече аз не се заговарям с когото и да е било. Искам само още да кажа, че в желанието си да пощадя ушите ви, написах, че студентът е казал, "ако си добър в леглото", иначе той е употребил една много грозна немска дума.

# 18 136
Въпреки че ако по някакъв начин се случи, не бих го върнала ако е за седмица-две. Може и повече де, зависи от случая.
Седмица-две? Припад! Трябва да имаш егати търпението.

Аз не съм търпелива. Ако се налага да търпя, няма да се получи, но досега винаги ми е било само приятно. А и гостите ги виждам вечер и в почивните дни само.

Янтра, да идват, но да си знаят, че допълнителна стая за деца не осигурявам и ще оставя техните деца в една стая с прогресиращо побесняваща тийнейджърка.

Венета, много странно обобщение е това горното. Не минава ден, в който да не чуя българска реч, произнасяна от напълно непознати хора. Наоколо навсякъде има българи и те са точно такива, каквито са в България - и много готини, и не чак толкова готини, и всякакви, но простотия като горната нито съм чувала, нито съм чувала някой да е чувал. Добре че е форумът да се информираме, значи. Thinking

Последна редакция: ср, 11 ное 2015, 15:09 от Анонимен

# 18 137
  • DE
Не правете заключения от една неприятна среща със сънародници за всички. Вярно, че има много изпатили, но има и приятни хора които просто искат да поговорят на родния си език.

Миналата седмица срещнахме един чичко напуснал родината преди много години и като ни чу, че говорим с мъжа ми на български ни спря и се заговорихме. За децата, за работата, поразказа ни за собствения си живот и се разделихме по живо, по здраво.
Който е възпитан в родината е възпитан и навън, а простаците са си такива където и да отидат  Peace

# 18 138
  • забравих си мисълта...
Check Please, аз говоря за 1990 година.  Тогава българска реч се чуваше много рядко тук при нас.  
Но ти наистина си много търпелива. Аз не бих издържала чужди хора, но и те не биха могли да ме издържат с моите правила за чистота и ред, и прочие. Simple Smile
Знам, че има и много свестни хора, но както се казва, покритото мляко котките на го пият, така че от тогава винаги съм много внимателна и  с големи резерви при новите запознанства.

Ronaldd, вярно, че има такъв израз.  Mr. Green
А те са българи, но нали съпругът ми е австриец и не знае български, значи ще говорят на немски. Simple Smile
Сега виждам, че Ronald си е изтрил поста, но нищо, да си прочете отговора.

Последна редакция: ср, 11 ное 2015, 15:39 от Venetta

# 18 139
Бяхме канени на сватба на много състоятелни хора,с претенциите шаферската рокличка на дъщеря ми да е същата ,като на булката и да бъде ушита в модното студио....Отиваме за проба,след която ми се казва от дизайнерката:-Вие нали разбрахте,че си плащате роклята?....Цена-150 лв.Още ме е яд.Тогава свекър ми настоя да я плати .....

# 18 140
Бяхме канени на сватба на много състоятелни хора,с претенциите шаферската рокличка на дъщеря ми да е същата ,като на булката и да бъде ушита в модното студио....Отиваме за проба,след която ми се казва от дизайнерката:-Вие нали разбрахте,че си плащате роклята?....Цена-150 лв.Още ме е яд.Тогава свекър ми настоя да я плати .....
Олеее, то не бяха претенции, то не бяха скатавки!!! Ама те и затова са състоятелни, защото гледат да пестят! Значи някои хора много са си повярвали, дразнят ме много подобни изцепки, като има някой лев отгоре, всички са длъжни да му играят по свирката!  Stop

Сетих се за сватбата на един шеф преди години, та, всички колеги знаем за тази прословута сватба, но е дал покана само на една колежка, че са приятели от детство и това, за останалите - нищо. Няма и седмица преди сватбата се изцепва майка му (и тя има огромен дял от фирмата) с една покана и казва "Вие нали не сте забравили за сватбата?" , та богаташките им приятели бяха отказали, супер селски седмица преди сватбата, та да не хАртисва храна, бяха склонили да  викнат простолюдието от офиса. После и по 150 кинта на калпак измъкна, че шефчето казало, че иска пари (еди колко си пари) за подарък, а ден-два преди сватбата ми вика ти нали и приятеля ти ще доведеш, та още 150 кинта (след наема ми отмъкна половината заплата  Rolling Eyes Mr. Green )  .... бяха ни изолирали в един ъгъл, като полезни изкопаеми.
Venetta,
Скрит текст:
не се обърнах конкретно към теб, а просто по принцип! Наясно съм, че всички сме различни. И аз имам подобни примери измежду роднините помежду им, но за мен няма значение, че моя дядо и дядото на Пешко, които са братя не си говорят от 40-50 години, а аз и Пешко сме си дружки и даже не сме говорили по въпроса за дядковците. Аз също общувам с приятни за мен хора, а роднините ми са такива (не на 100%, има издънки, всеки малко или повече има трески за дялкане).  Peace  Simple Smile

# 18 141
Имаше една сватба където бяха поканени роднините с месечен доход над 10 000, да стоели хубаво на снимките и все пак нали богати хора се женели.
Еха! Богата родА! Щом все пак някои са успели да минат през ценза!
Имало и сватба на хеликоптер Mr. Green малко гости, но от сой.
Беше ужасно обидно за баща ми, защото с бащата на булката са първи братовчеди, най - добри приятели, но пак разбра за сватбата от хората.

# 18 142
  • Оптимист по принуда
Дайте една такава рода назаем, да врътнем и ние една сватбичка с мм Mr. Green.  Връщам ви ги после /родата, де, не пликовете/.

# 18 143
  • Mediterraneo

Много селско, наистина! Дъщеря ми е била три пъти шаферка( на моя приятелка, на моя братовчед и на леля си), с рокли като на булката, ала- бала. Никога не е ставало въпрос ние да си плащаме роклята!

...После и по 150 кинта на калпак измъкна, че шефчето казало, че иска пари (еди колко си пари) за подарък, а ден-два преди сватбата ми вика ти нали и приятеля ти ще доведеш, та още 150 кинта (след наема ми отмъкна половината заплата  Rolling Eyes Mr. Green )  .... бяха ни изолирали в един ъгъл, като полезни изкопаеми.

Виж, предполагам знаеш лафа за баницата! Имала си- дала си. На мен що никой не ми измъква 300 лв от семейството просто така?!

# 18 144
  • DE
Чичо ми, прави сватба на дъщеря си и кани само мен и сестра ми, майка ми, не. И то защо, защото и се цупи, че си позволила години след смъртта на баща ми да живее с друг мъж  ooooh! Познайте ние дали отидохме  Tired

# 18 145
Последните "сватбени изцепки" не само са селски, но и много обидни! Не стъпвам там ако ще не шефът ами президента да се жени!

# 18 146
Категорично отказвам покани за сватби, в които да запълвам нещо - свободни маси, парични постъпления и т.н. Приемам само покани от много близки мои хора.

# 18 147
"Е щом жена ти е българка, нямаш проблеми, можеш да я биеш, да и´ изневеряваш, да я правиш каквото  си искаш, но ако си добре в леглото, нямаш проблеми, няма да те остави!"

Това изречение е много странно, от какъв зор някой би го издрънкал на човек, срещнат на улицата след триминутен разговор?

# 18 148
  • Варна
Щото е типичния бай Ганьо и си мисли, че всички са като него и споделят философията му по отношение на жените.

# 18 149
  • забравих си мисълта...
"Е щом жена ти е българка, нямаш проблеми, можеш да я биеш, да и´ изневеряваш, да я правиш каквото  си искаш, но ако си добре в леглото, нямаш проблеми, няма да те остави!"

Това изречение е много странно, от какъв зор някой би го издрънкал на човек, срещнат на улицата след триминутен разговор?

Не знам, аз също останах шокирана. Защо са го казали, си знаят само те, трябва да попиташ тях, аз не знам. Но както споменах, от тогава никога повече не се обаждам, като чуя българска реч. Не ме интересува дали хората са свестни или не. Ако някой чуе, че говорим с дъщеря ми на български и ни се обади, разговаряме, но не създаваме приятелства.
Но защо се учудваш,  Iris04. Имаше един случай с една българка тук, която имала приятел австриец и благодарение на доброжелателните и´ приятелки, които са му разказвали какви ли не глупости за нея, той я е изоставил и я бяха довели при нас във фирмата ако може да и´ помогнем с работа, за да вземе майчинство. Даже след като тя роди, приятелят и´ e поискал ДНК тест. Чак до там му бяха повлияли.Така че хората са различни, затова аз си подбирам приятелите много внимателно.
Pure_nature, мисля, че пак не си ме разбрала. Никой с никого не е скаран, просто не общуваме, различни сме, не намираме общ език, това е. Не е задължително хората да са скарани, за да нямат интерес един към друг.
Тук сватбите са супер. На сватба се ходи с букет цветя. Който иска и някакъв подарък, но се канят само много близки приятели.

Общи условия

Активация на акаунт