"Селски" номера и пинизи

• 5 184 874
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 49 350
Стоя в Южния парк седнала на одеало на една поляна и си гледам телефона когато с бясна скорост някаво куче дотичва скача ми в скута и почти си завира муцуната в лицето ми.Премествам го и се оглеждам за собственика да си го прибере,защото продължава да ми се навира.Той се провиква с класическото не хапеее.Казвам му че не ме вълнува дали хапе а не искам да ми се навира в лицето.И тогава уж нормално изглеждащия  мъж казва да не му се дръвча а да извикам мъжът си който риташе топка с децата ни наблизо да се разберяли...
Още не мога да се осъзная в какво общество живеем заради отместено куче някакъв психопат да иска да се бие с непознат мъж пред децата му.
И по-лошото е че можеше спокойно да пребие мен или мъжът ми без да има каквито и да е последици и проблеми за него.

# 49 351
А! Ето това е въпросът! Защо в Европейска държава някой може да бие, без от това да не последва нищо! И то според закона!

# 49 352
А! Ето това е въпросът! Защо в Европейска държава някой може да бие, без от това да не последва нищо! И то според закона!

Отделен е въпросът, че в нормална европейска държава това куче щеше да е на каишка. В предишния ми блок, в който живяхме, живееха поне 30 кучета (голям блок с над 100 апартамента в един вход). Как пък за толкова години не видях нито едно куче да излиза на разходка без каишка, било то дребна или голяма порода. За толкова години не видях кучешки екскременти  около блока. Винаги когато се засичах със собственик на куче пред асансьора, собственикът на кучето ще попита имам ли нещо против да се возим заедно в асансьора. Ми нямам - кучето е на каишка, влиза в асансьора, получава команда да седне и кучето си стои мирно и кротко. Но както и преди съм писала - тук е проява на лошо възпитание да навлизаш ти или домашният ти любимец в личното пространство на околните.

# 49 353
  • Варна

Отделен е въпросът, че в нормална европейска държава това куче щеше да е на каишка. В предишния ми блок, в който живяхме, живееха поне 30 кучета (голям блок с над 100 апартамента в един вход). Как пък за толкова години не видях нито едно куче да излиза на разходка без каишка, било то дребна или голяма порода. За толкова години не видях кучешки екскременти  около блока. Винаги когато се засичах със собственик на куче пред асансьора, собственикът на кучето ще попита имам ли нещо против да се возим заедно в асансьора. Ми нямам - кучето е на каишка, влиза в асансьора, получава команда да седне и кучето си стои мирно и кротко. Но както и преди съм писала - тук е проява на лошо възпитание да навлизаш ти или домашният ти любимец в личното пространство на околните.

Това за съжаление няма да го доживея, а колко приятно би ми било.......

# 49 354
  • София
То защото ние сме единствената държава, в която се случват такива неща. Обаче сме царе на обобщенията и негативните сравнения.

# 49 355
  • Ямбол
Важното е, че има кой да ни осведомява как е в Швеция.
Няма тема, в която да не я е споменала.

# 49 356
Според мен не е въпроса как е другаде, а как трябва да е в България. Аз примерно съм хапана няколко пъти от кучета и имам ужасен страх. Аз сигурно щях да се разпищя ако това се случи на мен. Отвратително е! Значи за пушенето примерно трябва пречещите да се съобразяват, но когато пречещите са собственници на кучета- не? Въпроса е че в другите държави за собственника има глоби дори ако кучето е без каишка навън, извън кучешките паркове, пък камо ли за такъв налитащ на бой

# 49 357
И в нашата държава вече има глоби, друг е въпроса, че всичко е само на хартия.
Казват, че кучетата са като стопаните си, подписвам се под това твърдение. Както и съм забелязала, че собствениците на определени породи са простаци и неспазващи правилата.
В южния парк вече рядко се виждат такива, откакто направиха заградените места за кучета.
Той стана и толкова пренаселен вече, че е неприятен за разходка, колоездачите по несъобразяване, не са сами вече и са задминати по наглост от новата напаст обучаващи се с ел. тротинетки.
А и тези тумби, които си правят пикници и партита за рожден в парка с одеялата и масичките не ги харесвам особено, гледам някои и скари са помъкнали вече.
На поляната делите място тези с одеялата, кучкарите, които също имат претенции, играещите всякакви спортове с топка и други.
В случая е бил кучкаря, утре топка ще те уцели по главата или тумба тинейджъри ще мине на скорост покрай теб, на това одеяло все нещо ще ти се случва.

Последна редакция: пт, 06 сеп 2019, 10:33 от zari65

# 49 358
Абе каквото и да мине..все се изтърпява ако не заплашва да ме набие пред децата ми.
Наскоро четох във фейсбук как на детска площадка жена направила забележка на собственик на куче била блъсната на земята и със счупени очила и след това той избягал..

# 49 359
Животинчето е искало да ти се порадва, а ти го направи б**и въпроса. Само човек е способен на толкова злоба. Интересно защо кучето е проявило интерес към тебе. Явно нещо се е заблудило.

# 49 360
Не искам да ми се радва..надявам се че имам право да реша какво да ми се завира в лицето и какво не.
А и де да го знам това дето ще ми се "радва" какви болести и паразити носи.

# 49 361
  • София/Испания
Едва ли домашно куче ще е носител на ''болести и паразити''.

# 49 362
  • София
Интересно, ако беше дете, дали пак така щеше да реагираш SatisfiedSatisfiedSatisfied

# 49 363
Хайде сега всички собственици на кучета да ме убеждавате колко чисти невинни и мили душички са всички кучета по земята и как следващия пък когато някое благоволи да ме оближе по лицето да се чувствам благодарна за този шанс..

# 49 364
  • София
Ами като си седнала на поляната...

Общи условия

Активация на акаунт