"Селски" номера и пинизи

• 5 184 850
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 49 365
Животинчето е искало да ти се порадва, а ти го направи б**и въпроса. Само човек е способен на толкова злоба. Интересно защо кучето е проявило интерес към тебе. Явно нещо се е заблудило.
Звучите точно като невъзпитан собственик на куче ! То може да иска да се радва, но човек със страх от кучета не го интересува защо идва. Освен това не всеки обича кучета, набийте си го в главата. Никой не е длъжен да им се радва. Моля, премислете си изказването.
На мен така ми се порадва едно, “само си играеше” и ме захапа.

Абе някакъв процент от собствениците на кучета са просто ненормални. Ей го, вчера, случайно се видях с приятел с кучето му, на каишка беше, но не му обърнах внимание, щото не ме интересуват кучета. Тоя констатира, че му “мразя” кучето. Дреме ми на мен за неговото куче ...

# 49 366
  • Варна
Обичам кучета.

Мразя да ме лигавят по лицето, а ако се случи да ме оближат по ръцете, в областта между китката и лакътя, мястото веднага пламва и започва да сърби.

Двете неща не се изключват и жената има право да се оплаче. И какво като е седнала на поляната? Някъде пише ли, че тя е само за четириноги? Не е като да е опнала одеяло за пикник по средата на кучешката заградена поляна.

# 49 367
  • София
Хайде сега всички собственици на кучета да ме убеждавате колко чисти невинни и мили душички са всички кучета по земята и как следващия пък когато някое благоволи да ме оближе по лицето да се чувствам благодарна за този шанс..
Ооо тя пейката на която си седяла е кристално чиста, няма 1 микроб, нито едно човешко отроче не е стъпвало с обувки по нея /че и големи хора/, никой не е плюл отгоре й и т.н., била е чиста като оперционна маса. SatisfiedSatisfiedSatisfied
Като те чета, мога само да си представя как точно си "отместила" кучето, та собственика да иска да избие зъбите на мъжа ти, едва ли е от едно леко отместване. Не е следвало да пуска кучето без каишка, но ама и твоята реакция не е била особено мека към живтното, за да предизвика такава агресия у собственика. Хубаво е като разказваш една история, да я разкажеш 1:1, а не "аз погалих кученцето пък оня дивак собственика ми скочи на бой." Да не говорим, че кучеата в повечето случаи душат, а не лигавят. Stuck Out Tongue Winking Eye

ПП: сега виждам, че не било пейка, а направо на поляната си седнала пхахаха

# 49 368
  • Най-красивата страна
Кучето би трябвало да е вързано ,когато се разхожда на място на което има хора.Например в парка,
На детската площадка също не е редно да се разхождят кучета.
На плажа също не е приятно да тичат кучета ,да пикаят в пясъка ....
В големите градове направиха места за разходка на кучета.

Обичам кучета,но не ми е приятно да видя отвързан питбул да търчи към детето ми.

# 49 369
И аз обичам кучета, обаче онзи ден се разхождам и срещу мен жена с куче (голямо, видимо едва го удържаше на повода), което се затича към мен и аха да ми се метне, но тя успя да го дръпне. Мръднах се настрани, и тя "Спокойно, не хапе, той иска да си играе, не се плаши". Ми ок, не хапе, не съм и казала, че хапе, не ме е и страх, но не искам 30-40 кг куче да скочи върху бременния ми корем например. Та, не знам защо си мислят, че с фразата "Не хапе", всичко се оправя.

# 49 370
Имам куче и се смятам за отговорен собственик. Винаги събирам след него, не го и пускам защото много тича към улицата и ме е страх, също така понякога налита на други кучета в игра, та също гледам да не стане беля. И аз се дразня на хора, които са си пуснали техните кучета и вървят на едно 50м разстояние без да оглеждат, няколко пъти са ни налитали така, та се е налагало да го вдигам моя близо 20кг да не се сбият. Но това са разбира се изключения и някакви крайности на несъобразителност и невъзпитание да кажем. Този, дето е тръгнал да налита на бой и той е бил някакъв ненормалник. Повечето хора, които си разхождат кучетата без повод са ги обучили и не позволяват произволия, бързо реагират и са възпитани.

Истината е че на много малко места има заградени пространства специално са кучета, също така на много малко има да е означено, че не може да се разхождат. За детски площадки е ясно, но други места без ясен знак всички сме с равни права. Разбирам, че някои се страхуват, но и от тези има тоталния ненормалници - най-редовно майки, които съзнателно наплашват и нахъсват децата си срещу кучетата. Мен ме е страх от птици, в парковете гълъби бол, ама не крещя като луда, не е нормално чак пък толкова да се шашкат хората. То и животното реагира, ако някой му кресне и започне да вика. Надали, ако е диво някакво ще си позволяват да вдигат такава шумотевица някои. Толерантност трябва да има от двете страни и разбира се да се осигурят подходящи условия най-вече.

# 49 371
Важното е, че има кой да ни осведомява как е в Швеция.
Няма тема, в която да не я е споменала.

Някой да те кара насила да ме четеш!? Ех, да беше един модератор да ми удариш бана, ама не си...

Гледам дружинката ви пак се е активизирала да се заяжда по темите. Все едни и същи селски пинизи, как пък не ви омръзна!

По темата - собственикът на кучето в нарушение ли е? В нарушение е, защото не си води кучето на повод. Та не разбирам как дискусията тръгна кой къде си опънал одеялото, къде колко е чисто и кого го е страх от кучета. Доколкото ми е известно, не е нарушение на закона да си опънеш одеялото в парк, но е нарушение на закона да си водиш кучето без повод. От десет кладенеца вода носите, за да оправдаете закононарушителя.

# 49 372
Приемем ли, че кучкарите трябва да се съобразяват с желанията на всеки и като селска проява, трябва да приемем, че и не може всеки да си разпъва одеялото къде му скимне и ред други ограничения, важащи за различните видове посетители на парка.
Както писах южния парк е претъкан от всякакви и всеки има право да е на това обществено място, малко толерантност и любезност винаги е полезна. Като тръгнеш с рогата напред, естествено, че ще ти отговорят така. За тези, които  си мислят, че са  специални,  имам новина не са.
Свиквайте с големия град.

Последна редакция: пт, 06 сеп 2019, 12:32 от zari65

# 49 373
Стана ми интересно и отворих да видя точния закон :

Чл. 13. Собственикът на куче - домашен любимец е длъжен:
1. на обществени места да води кучето - домашен любимец винаги и задължително на повод до 1,5 м, а при кучета - домашни любимци над 10 кг на неразтеглив повод до 1,5 м или с намордник.
2. от намордник са освободени кучета - водачи на незрящи хора.
3. поводът и намордникът не са задължителни на местата за разхождане на кучета - домашни любимци, определени със заповед от кмета на района.

Мисля, че проблемът идва оттам, че тези места определени от кмета на района изобщо не са ясно обозначени и всеки както му е угодно ги интерпретира.

# 49 374
  • София
Аз понеже не съм кучкар, може ли някой запознат да ме светне в точно този парк разрешено ли е да се разхождат кучета и ако да - то задължително ли е да с каишка по тези тревни площи?

# 49 375
Стана ми интересно и отворих да видя точния закон :

Чл. 13. Собственикът на куче - домашен любимец е длъжен:
1. на обществени места да води кучето - домашен любимец винаги и задължително на повод до 1,5 м, а при кучета - домашни любимци над 10 кг на неразтеглив повод до 1,5 м или с намордник.
2. от намордник са освободени кучета - водачи на незрящи хора.
3. поводът и намордникът не са задължителни на местата за разхождане на кучета - домашни любимци, определени със заповед от кмета на района.

Мисля, че проблемът идва оттам, че тези места определени от кмета на района изобщо не са ясно обозначени и всеки както му е угодно ги интерпретира.

Това подчертаното го разбирам като специално обособените кучешки поляни.

# 49 376
За южния парк става въпрос, има няколко заградени с мрежа места за тренировка на кучета със съоръжения.
Парка определено не е пълен с кучета, кучкарите от района ходят от другата страна зад басейна Спартак, което неформално, а може и формално се води кучешкия парк.
Южния парк се избягва от кучкарите заради кърлежите.
Чисто законово в обшествените паркове как седи въпроса с одеялата, пикниците, партита и барбекютата.

# 49 377
Такива почти няма, около мен поне, но не съм в Южен парк аз. Иначе има кучешки алеи с прилежащи полянки, та там хората си пускат кучетата свободно. Сега дали чисто законово е позволено друг е въпросът. Доста често има и там хора седнали по одеала, малки деца и все някой сигурно ще се намери недоволен. Това ми е мисълта, че няма ясно наложени граници "отгоре". Не сме чак толкова разхайтени тук, но нито има кой да си свърши работата като хората и да обозначи изрично, нито такива които да санкционират за нередности. Скандинавците са тъй изрядни защото иначе ги чакат тлъсти глоби и неприятности, не е само до манталитет.

# 49 378
Колко по-ясни трябва да са границите от това, което е написано в горния цитат?
Мило, чисто, сладко, не хапе, не е лошо - когато ме беше страх, умирах от ужас от пуснати кучета. Отне ми три години в друга държава, за да преодолея страха, за който разни ми се смееха и подиграваха.
Като дойде да ми се вре, не само ще го бутна, а в някогашното състояние щях и да се разпищя.
Сравнението на кучета с малки деца е абсолютна гадост.

Последна редакция: пт, 06 сеп 2019, 13:11 от Welt

# 49 379
  • Варна
Искам да глобяват солено всички с пуснати кучета и такива, дето не си прибират златните акита на кучетата си. За протокола, имам куче.

Общи условия

Активация на акаунт