"Селски" номера и пинизи

• 5 184 714
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 49 455
Една варненка с една трошка трови нервите на съседите напоследък, под наем е в съседния блок и като се карат с нея, че не е редно да си навира постоянно колата пред входа да паркира, ...
Доколкото си познавам съседите, няма да мирясат докато не спре да паркира пред входа и около блока, а с държанието се виждам, че вади най-лошото в тях.
И аз паркирам пред чужд блок. Пред нашия е забранено, а доколкото ми е известно, земята пред блока не е на живеещите в него и няма правило, че само те могат да паркират там.

Ха-ха, ти да не се припозна, нещо си противоречиш, как пред вашия е забранено, а пред чуждия не е, а земята под блока може и да е собственост на живущите в него.

Въпрос на елементарна култура е, че не може да се навираш постоянно пред чужд блок, и продължавай да си викаш какво право имаш, пък утре като почнат да  ти се случват случки с колата, се огледай малко в собственото си поведение и разбери, че ти  и колата ти не сте центъра на света.

# 49 456
  • Варна
Една варненка с една трошка трови нервите на съседите напоследък, под наем е в съседния блок и като се карат с нея, че не е редно да си навира постоянно колата пред входа да паркира, ...
Доколкото си познавам съседите, няма да мирясат докато не спре да паркира пред входа и около блока, а с държанието се виждам, че вади най-лошото в тях.
И аз паркирам пред чужд блок. Пред нашия е забранено, а доколкото ми е известно, земята пред блока не е на живеещите в него и няма правило, че само те могат да паркират там.
Ако някой див, въобразил си, че е собственик на земята пред панелката си, селянин си позволи да ми сложи габърчета под гумите, следващия път аз мога да се пробвам да сложа бомбички до гумите, примерно. Бива ли? Wink

Ако разбереш кой е. 😁

# 49 457
Съжалявам хора като Лорда - толкова стрес и напрежение целодневно и за какво? За едното пусто Его . Изход от всякакви ситуации може да се намери, но това, което човек сам си причинява, никой друг не може да му причини.
А за разликата между "престъпление" и "нарушение" изобщо не мисля да обяснявам - то е просто абсурдно.
И какво "престъпление" е да си спреш колата пред собствения си блок, но понеже някой кретен си мисли, че там именно се намира точно неговото паркомясто  и да ти нареже гумите? Да нарежеш гумите си е истинско престъпление, господин Лорд.
Един мой много мъдър шеф казваше, че всички конфликти между хората се дължат на прекалено Его. Оставиш ли го настрана или го приведеш в нормален размер, проблеми трудно се получават.

# 49 458
  • Пловдив
Ми питай тоя, дето поставя пътните знаци, защо е забранено, не съм ги поставяла аз. Ама лекичко подозирам, че е защото пред нашия блок има тротоар и улица, а пред онзи - междублоково пространство.
Няма нужда да разбирам кой е, идеята е при пипване на гумата да гърми.  Sunglasses

Никога не съм си въобразявала, че аз или колата ми сме центърът на света. Ама ни най-малко. Скромно паркирам в едно ъгълче пред чуждия блок и мисля да продължавам.
"Елементарна култура" е много хубав израз, поетичен и възвишен един такъв.

# 49 459
Аз разбирам, че си качва колата пред входа, а не, че я паркира на паркинга пред блока/входа. Нали знаете, има едни тротоарчета пред самия вход, от улицата до вратата, с градинки отстрани. Е, там съм виждала да си качват колите някои, да се чудиш как да ги заобиколиш. Ми за пукане на гуми са Simple Smile
https://maistorplus.com/uploads/21092354227_30650_PICT_1.JPG
Иначе за паркинга пред блока, да, всеки може да спре там. Който закъснее, ще обикаля да си търси място.

# 49 460
Да бе, и кой идиот ще си паркира там колата - чисто физически ми се вижда хем трудно, хем ненужно.
Ами пукайте - пожелавам ви някой да ви спука дървените глави от бой! Тогава ще е престъпление, но на кого му пука.Rage

# 49 461
  • София
Качват се,ние сложихме колчета.

# 49 462
  • Пловдив
Според мен ударението е на това, че оная не била от блока.
Иначе на това място пред самата врата е нахално да се паркира, да, но сигурно го правят. И на по-невероятни места се случва.
Пукането на гуми, разбира се, е значително по-дива селяния от нахалното паркиране, и ако някой пукач бъде хванат на място и изяде един бой, не знам на чия страна бих застанала.

# 49 463
Съжалявам хора като Лорда - толкова стрес и напрежение целодневно и за какво? За едното пусто Его . Изход от всякакви ситуации може да се намери, но това, което човек сам си причинява, никой друг не може да му причини.
А за разликата между "престъпление" и "нарушение" изобщо не мисля да обяснявам - то е просто абсурдно.
И какво "престъпление" е да си спреш колата пред собствения си блок, но понеже някой кретен си мисли, че там именно се намира точно неговото паркомясто  и да ти нареже гумите? Да нарежеш гумите си е истинско престъпление, господин Лорд.

А сега вече говорим за разлика между престъпление и нарушение.
Абсурдно е, колко много хора до тия години не са разбрали, че всяко действие има противодействие, да  някой "кретен" ще нареже гумите - на простака и селянина, който редовно си паркира без да се съобразява с останалите.

Птица, да нещо подобно е, пред входа нямаме колчета и не поставихме там, за удобство когато някой иска да сваля или качва  багаж и за други наложителни ситуации, когато имаш нужда да паркираш близо до входа, а не съседката от съседния блок да си намира удобно паркомясто, всъщност има място за две коли.
Да Магдена, ударението е на оная от съседния блок.
И колко трябва да си нагла, след като ти се направи няколко пъти забележка да продължаваш да го правиш и да дигаш скандали и да псуваш, а после що и пукнали гумите.

# 49 464
  • Другата България
Аз разбирам, че си качва колата пред входа, а не, че я паркира на паркинга пред блока/входа. Нали знаете, има едни тротоарчета пред самия вход, от улицата до вратата, с градинки отстрани. Е, там съм виждала да си качват колите някои, да се чудиш как да ги заобиколиш. Ми за пукане на гуми са Simple Smile
https://maistorplus.com/uploads/21092354227_30650_PICT_1.JPG
Иначе за паркинга пред блока, да, всеки може да спре там. Който закъснее, ще обикаля да си търси място.
За такива паркирали си е да извикаш полиция, ходят и пишат актове. И не говоря нахалост. За паркинга пред блока разбира се, че всеки може да спре там, това е общо място, нито някой си е платил за него, нито е негова собственост, на повечето места има негласно споразумение между съседите и когато са интелигентни и разбрани хора изобщо не се стига до такива изцепки.
Аз съм имала подобно ....съприкосновение с човешката, по-скоро с "мъжката" селяния и простотия, именно на такъв паркинг, но отстрани на блока, който се пада странично на нашия и странично на съседния, който е с три входа повече и логично разни индивиди от мъжки пол като не намерят място пред своя блок, паркират на този паркинг. То не е и паркинг, междублоково пространство, превърнато в паркинг. Колата ми беше служебна, и не стоеше постоянно там, но понякога се налагаше. Паркирам веднъж, на празно място, късно вечерта. На следващия ден две спукани гуми. Изобщо, ама изобщо не предположих, че е умишлено, чинно си отидох на гумаджия и там той ми каза, че са срязани. Откачих. Вечерта се прибирам и паркирам на същото място-става въпрос за 21:00 часа, мястото си стои празно, както и предната вечер. На следващата сутрин отново същите гуми....е, намерих начин, намерих и свидетели, стана ясно кой е въпросния "мъж" от съседния блок, който го е направил, получи си го по законния начин с акт за дребно хулиганство, и си ми плати ремонта, нервите обаче не можа да ми върне. После се оказа, че и на други хора е правил същото и дори леко...съветване е имало от един мъж по този повод. Та не съм вярвала, че някога ще съм съгласна с мнение на мама Кенга Grinning, но в този случай
Ами пукайте - пожелавам ви някой да ви спука дървените глави от бой! Тогава ще е престъпление, но на кого му пука.Rage
напълно подкрепям написаното.

# 49 465
  • Пловдив
Не разбрах - ако оная от съседния блок паркира пред вашия, не пред вратата, а просто пред вашия блок, пукате ли и гумите?

# 49 466
Магдена, просто ако ти се случи случка с колата, вгледай се малко в себе си, вместо да търсиш друг виновник, защото всяко действие има противодействие и всеки наглец и простак, в един момент намират по-голям наглец и простак от него.

# 49 467
Не разбрах - ако оная от съседния блок паркира пред вашия, не пред вратата, а просто пред вашия блок, пукате ли и гумите?
Има такъв животински вид, нарича се "властелин на панелка". Никой на света не е в състояние да му обясни, че асфалтът пред панелката не е личния му гараж. Освен това, вечер често стоят на глутница пред панелката, и съответно пускат гуми, лисват вода и пр. Ами така де, селяните ще им паркират, аааааа-ма-ха.

# 49 468
Винаги ми е било смешно Simple Smile Ако спукаш гумите на колата, която ти пречи, как очакваш тя да се махне по-бързо?

# 49 469
  • София
Мани, тая е била не само от съседния блок, но и от Варна, а и под наем.
Зари, на мен ми надраха, моите съседи, новата кола, защото още не я познаваха, а и беше с регистрация от друг град. Найс.

Общи условия

Активация на акаунт