"Селски" номера и пинизи

• 5 184 757
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 49 470
Имах един съсед в Бг - много приятен човек. Веднъж със задоволство ми сподели, че ако видел кола на неговото място директно й пукал гумите. Става дума за голям блок и паркинг към блока, където естествено никой няма запазено място. Та спря рязко да ми е приятен.

# 49 471
  • Пловдив
И на една приятелка така и пукнали гумите навремето. В Стара Загора, а нейната кола с пловдивска регистрация. Иначе тя омъжена за човек от блока вече. Ама не знам дали тая част от улицата принадлежеше на неговия блок, или на съседния. Wink

# 49 472
Sunglasses
Как се припознаха "добре паркиращите" и тези със спуканите гуми.

Магдена, а една леля на пазара какво каза:joy:

# 49 473
Един такъв пукащ гуми от нашия блок едва не катастрофира от развити болтове. Рязко секнаха случаите. Сега от другия вход някой стреля с въздушна пушка. Ще си намери и той майстора.

# 49 474
Е, виж, това вече е изродщина. Да рискуваш чуждия живот заради някакъв тъп спор за паркиране. Този юнак си е за съд направо!

# 49 475
Имам въпрос: не бих рязала/пукала гуми, не бих слагала монтажна пяна никъде и като цяло не бих правила damage на чужда собственост. Най-малкото утре ще направят същото и на моята по тази ''логика''. Как да се справя тогава с нахалството!? Паркомястото е във вътрешен двор, част от земята е наша по документи. Отпред пред него имаме гараж.Като спре накриво нито мога да си паркирам на мястото както си трябва, нито мога да си вляза в гаража. Отделно че повечето пъти за момента и не желая да я вкарвам вътре. Е, тогава какво се очаква да направя? С разговори няма да се получи явно.

# 49 476
  • Другата България
Един такъв пукащ гуми от нашия блок едва не катастрофира от развити болтове. Рязко секнаха случаите. Сега от другия вход някой стреля с въздушна пушка. Ще си намери и той майстора.
Ето, това имам предвид. Всяко действие има противодействие, което има още по-голямо противодействие и така се стига понякога до наистина трагични инциденти. Когато чета жени във форум за майки да подкрепят такива откровени простащини направо ми става жал, дори не ме е яд, то или го имаш, или го нямаш. Но се моля наистина изхвърлянето и гръмките слова да са само за пред публика, на практика никой да не стига до вандалстване, защото возим и децата си в тия автомобили...

# 49 477
Нарушение на закона, значи че си престъпник.
Не е вярно. Престъпленията са по Наказателния кодекс. По другите закони има административни нарушения, други нарушения, но не са престъпления. Затова и санкциите са различни. Престъпните състави се уреждат само от НК и от никой друг закон.

# 49 478
Аз само си представям, ако тук където живея някой да пука гуми или нещо подобно, защото друг бил спрял пред блока му. 🙄 Разкатан му е животът за много време напред. Това едно на ръка, ами как ще пукаш гуми и въобще...
А иначе пред блокове и входове се спира и още как. Като не е пред гаража ти или пътеката от двора/гаража, всеки може да спре.

Някаква жена, която се оплаква от чужда селяния се похвали, че изляла от балкон кофа със студена вода върху друг човек ли? 🤔🤣
Мили родни кретении. 😋

# 49 479
  • София
Аз разполагам със серия ежедневни снимки на камара коли спрели на тротоара, още една камара, спрели плътно зад тях на улицата и поне една на пешеходната пътека. От Паяка не правят нищо.
Ся как да се боря с тази селения?

# 49 480
  • София
Аз разполагам със серия ежедневни снимки на камара коли спрели на тротоара, още една камара, спрели плътно зад тях на улицата и поне една на пешеходната пътека. От Паяка не правят нищо.
Ся как да се боря с тази селения?

Никак, пусках сигнали за паркиране в зелени площи със снимки. Районният инспектор ме убеждаваше по телефона, че не виждам правилно, той всеки ден минавал оттам и коли нямало. Продължават да си паркират и това е, не знам какво друго мога да направя.

# 49 481
  • София
SiVi ползвам аз и пускам.Днес двама бяха на тротоара и уж счят на волана.Единия подскочи като му чукнах лекинко.Grinning

# 49 482
Години наред се борихме срещу колите, които паркираха на тротоара на нашата улица. Наистина е нахално, когато на улицата има достатъчно място, да си похендриш  колата на тротоара. Имаше една дама с бургаски номер, особено нахална, работеше в някакъв офис. От 2-3 години се усетиха, че това е източник на пари и вече не можеш да си оставиш колата дори за малко, непрекъснато шетат паяци. Явно и това е някакво решение. Иначе, мисля че паяците идват по сигнал - някой беше казал, че е сигнализирал. Аз не съм ги викала досега.

# 49 483
Един колега от предната ми работа имали и градинка с цветя пред къщата, и някой си беше спрял колата чак в нея, смачквайки цветя, съответно й беше спукал гумите. Не знам кое е по-селско.

# 49 484
  • Варна
Преди 8 години си харесваме магазин, да, ама свикнали хората да си паркират върху тротоара и то така,че да запушат жилищен вход и магазин. След като една сутрин майка с дете в количка се наложи да я вдигаме над колата, за да излезе, а ние не можахме да си отворим магазина, аз отправих забележка към умника спрял запушвайки ни, а той ми каза да си гледам работата . Отидох и купих две  бетонни саксии . Влязоха в крачка нарушителите. Един ден, редовна клиентка, която работи в общината, в последствие разбирам, ми казва, че ако дойде някоя заядлива колежка може да ме глоби, защото съм сложила саксиите без да подам молба за това. Тротоарът още е на вълни, но слава богу вече сме синя зона и простаци пълнят хазната вече почти година.

Общи условия

Активация на акаунт