Дали не прекаляваме в грижата си

• 21 280
  • 597
  •   2
Отговори
  • където ми харесва
Темата ми е продиктувана от едно наблюдение току що.
За тези, които са от София, сигурно сте забелязали колко е топъл днешния ден.
Виждам масово хората как ходят с леки дрехи, тениски и прочее.
И преди малко ми се наби ситуацията-баща, облечен по къс ръкав, как води малкото си дете, което беше с шал, шапка, ръкавици и дебело яке. Стана ми жал за това дете.
Друг случай от вчера-минавам през магазина да купя някои неща и виждам картинката-момиче на възраст около 12 години, как се молеше на майка си през сълзи да й купи сладолед, а тя яростно вече подвикваше, че в тоя студ, сладолед няма да й купи. Когато стане лято,чак тогава.

Замислих се, винаги съм обличала децата си, според сезона, но ако на мен ми е топло ( а аз съм изключително зиморнчев човек), съм обличала и децата си по-леко. Замислих се и че никога не съм отказвала сладолед, дори и през зимата.

Та, вие смятате ли, че понякога не прекаляваме в грижите си за децата? Говоря предимно за битовизми.

# 1
Това не е грижа - да го навлечеш, да не му купиш сладолед в ден, като днешния Simple Smile.
Българинът има една много изкривена представа и основни страхове единият, от които е да не настине.

# 2
  • където ми харесва
Това не е грижа - да го навлечеш, да не му купиш сладолед в ден, като днешния Simple Smile.
Българинът има една много изкривена представа и основни страхове единият, от които е да не настине.

Може би, трябваше да сложа думата грижа в кавички. Но има много хора, които се оправдават точно с грижа, когато правят нелогични неща към децата си. За това и реших да я оставя "гола" Grinning

# 3
  • Пловдив
Тези топли дни и аз виждам деца с шапки и дебели якета.Предполагам са болни и след боледуване и ги пазят по този начин.Не че като се изпотят и ги духне вятъра ще е по-добре,но за родителско спокойствие ги навличат
Сладолед според мен трябва да се отказва.Всичко трябва да се отказва понякога.Днешните деца са свикнали да получават всичко каквото искат.Е,доводът че е студено е смешен  Grinning

# 4
Моето дете след като цяла зима не е боледувало, от седмица е с инфекция в ушите.
Ако я беше срещнала днес, със сигурност щеше да я видиш с  ушанки и с зимното яке, нищо че отдолу сигурно е била по тениска и клинче.

Иначе да и аз ги виждам такива куку хора. Има и такива дето днес са си със зимните якета и ботушите, със зимните си шапки, не само децата им. Simple Smile))
Хората не са се климатизирали още вероятно.

# 5
Може пък майката да се е чудила как най-лесно да откаже на детето си за сладоледа....причината може да е различна от споменатата, но това да е по-лесно за обяснение.

За навличането - на това време е доста трудна да се прецени как да се облече. То аз не знам как да се облека, пък детето съвсем....Сутрин е по-хладно, та облича по-дебело яке, после си трябва разсъбличане.

# 6
Това са си неща, които не са се променили от мнооого, много години, явно си се предават в семействата.
За сладоледите - много често срещано е. Както и топлия сок/вода. На мен ми е писнало да казвам, че искам студен за детето и въпреки това дават топъл, след което пак повтарям.
Детето пък според бабините предания се облича както е майката + един кат дрехи още. Аз съм много зиморничава (изнежена от дете), а на дъщеря ми все й е топло. Е, как да й сложа повече от моите? А и децата тичат и се движат повече. Винаги съм слагала 1 по-малко.

В крайна сметка всеки да си гледа децата, както прецени, само после да не ми обяснява колко боледували. Ами ще боледуват, няма как да не боледуват при подобно обличане.

# 7
На едно му обличаха нещо като анцуг върху вълнен чорапогащник - по обяд в най-голямата жега. На мен докторката ми казваше - както ти си облечена, едни кат по-малко.

# 8
  • София
На дъщерята бих разрешила сладолед,тя е на 14.Но на малкия (6г.) не бих купила.Въпреки всичко това време много лъже,а на малките малко им трябва и са готови.Всеки си преценява за себе си и за своите деца.

# 9
  • където ми харесва
Не знам колко е трудно. Сутринта в 7.30ч беше 12 градуса навън. Прогнозата за цялата седмица е само с високи температури. Както и да е, може грешката да е в мен.
alina_si, понеже и моето момче е с ушна инфекция, та специално питах дали има някакво значение как ще бъде облечен навън, отговора на педиатърката беше-"няма значение как ще го облечеш, дори и да е навлечен, няма да мине по-бързо. Само капките (два вида-антибиотик и обезболяващи) и памучета в ушите...друго няма нужда", та и на твоето бих се зачудила. Grinning

# 10
От сладолед не се разболява, това са точно бабешките легенди.

# 11
  • София
От сладолед не се разболява, това са точно бабешките легенди.
Значи детето ми е изключение.Не бих си правила експерименти.

# 12
  • Пловдив
Моето цяла зима яде сладолед.Но знам,че някои деца ще се разболеят от сладоледа.Всяко дете е различно и всяка майка си знае.Не може да се обобщи

# 13
На мен като малка ми казваха, че в месеците с р не се яде сладолед  Mr. Green Но като се замисля, той може и да не е бил разпространен тогава целогодишно. Аз и не обичам много, особено магазинния, виж - да седна някъде на мелба си е друго.  Mr. Green
Иначе бебето не го навличам, у нас го държа по боди, навън в момента - по жилетка и без шапки и шалове. На почти годинка е. Но неговата докторка също поддържа версията за +1 кат.

# 14
Това за +1 кат важи за бебе в количка, под 6 месеца, когато не се движи интензивно и пак не е кат, защото е завито с пелена/одеялце.

Общи условия

Активация на акаунт