НВ-ВМХ, част 75

• 37 283
  • 731
  •   1
Отговори
# 630
Greendream...може ли и аз  Embarassed Rolling Eyes..
 Дано не досаждам...

тегло:54
ръст: 169
талия:64
ханш:90

# 631
  • София

Свидничка, това с еднократното въглехидратно зареждане по време на НВХ хранене и в последствие изхвърлянето на задържана вода е т.нар whoosh ефект. Може да прочетеш в нета, а иначе с две думи представлява изхвърлянето на задържаната вода по време на отслабване. След като мастните клетки освободят част от съдържимото си, се напълват с вода. Тази вода седи там и дава обем, а и тежи. Именно с едно сериозно въглехидратно зареждане и тежка тренировка (силова или ендюранс) след това се изхвърля тази вода и после се вижда голяма разлика. Аз много го обичам този ефект - след него понякога виждам плочки по корема си.
Ендюранс не е точно кардио на български. По скоро е продължително монотонно кардио (колоездене, маратонско бягане, плуване). Това е тренировка в която поддържаш постоянен 60% от максималния си пулс за дълго време (30-40мин и нагоре).

Уау, Радост, от кой ръкав извади тази страхотна информация  Heart Eyes
Заинтригувана съм, особено от частта, защо след като мастните клетки изхвърлят част от съдържанието си се запълват с вода? Ще ровя, въпреки че англ. ми не е добър, но тамън ще го упражнявам  Grinning
Много интересна и съвсем нова за мен информация.
Ще ми е интересно, ако някои знае нещо по въпроса - също да сподели  Heart Eyes

# 632

Дано да съм била ясна  Laughing Резюме: кафе на гладно не (само мазнини - не) , кафе с вода 1:1, след кафе - много движение/тренировка (следва отслабване)  Peace
greendream, блъскам си главата от вчера и не мога да го измисля Simple Smile
С "мазнини - не" имаш предвид, че дори и мазното кафе се брои за кафе на гладно или?

Да, дали може малко повече научна информация за този whoosh ефект, че това, което намирам ми клони на народна етимология.

# 633
  • SA
Шоки, благодаря за интересната и синтезирана информация!   bouquet Ще минава тази книга по-напред в списька ми за четене.  Simple Smile
Вчера се бях сетила да пиша още по вьпроса на Алма за мускулните болки и крампи при НВХ, но нямахме интернет, та допьлвам с малко закьснение. Бях чела в блога на Джими Мур, че при някои хора на НВХ, особено ако е кетогенно, е вьзможно да се появят такива оплаквания, поради недостиг на калий. Самият той ,по времето когато е поддьржал стабилна кетоза, имал периоди на силни мускулни болки, понякога чак се сьбуждал през нощта от крампи и куцал с дни. Допьлнителен прием на 300 мг калий дневно е нещото, което му е помогнало, даже споделя, че намерил някакви бадеми, осолени с калиева сол.
http://livinlavidalowcarb.com/blog/got-low-carb-leg-cramps-get-m … re-potassium/1680

Много ми хареса и постинга на Юлинга!   bouquet На абсолютно сьщото мнение сьм, че информацията на отделни хора, споделена вьв форуми е по сьщество полезна, защото отразява личния им опит, но и тя е доста субективна, защото човек може да си мисли, че се храни ВМ-НВ и да го твьрди с увереност, но това да е доста далеч от истината( примери има и в нашата тема). Друг е вьпросьт, че болестите и някои здравословни оплаквания не винаги са свьрзани само с начина на хранене.
Видях, че сте обсьждали и промените в цикьла на този режим. При мен те 1:1 сьвпадат с това, което е описала свидничка. Откак се храня така, цикьльт ми се закова точно на 26 дни, с овулация на 12 ден ( която усещам, заради известна болезненост).
Алма, намирам доста голяма логика в предположението ти за особеностите на цикьла в палеолита.  Simple Smile   bouquet

# 634
  • София
Сега ще ме карате да броя дните, но защо така си мисля, че и при мен са горе-долу толкова (25 -26 дни). И овулация според всички правила  Heart Eyes

Да споделя нещо, което постигам в последната седмица.
Свалих едно препоръчано приложение в темата за дом. тренировки, за изчисляване на калории и за първи път правя тази "гимнастика" през живота си. Приложението ми изчисли, че за да намаля кг. ми трябват 1600 кал. при моята физ. активност. Откакто го ползвам имам прогрес, около 600-700 гр съм свалила, но мисля че са мазнини, защото доста се повталих, видимо съм отслабнала.
Вчера правих зареждащ ден, защото малко се притеснявам да не избода очи, вместо да изпиша вежди, та хапнах доволно около 3000 кал от режимна храна + един цял Хайди 85 %  Mr. Green
Ще видим как ще продължа да свалям, но засега съм много доволна.

# 635
Сега ще ме карате да броя дните, но защо така си мисля, че и при мен са горе-долу толкова (25 -26 дни). И овулация според всички правила  Heart Eyes

Да споделя нещо, което постигам в последната седмица.
Свалих едно препоръчано приложение в темата за дом. тренировки, за изчисляване на калории и за първи път правя тази "гимнастика" през живота си. Приложението ми изчисли, че за да намаля кг. ми трябват 1600 кал. при моята физ. активност. Откакто го ползвам имам прогрес, около 600-700 гр съм свалила, но мисля че са мазнини, защото доста се повталих, видимо съм отслабнала.
Вчера правих зареждащ ден, защото малко се притеснявам да не избода очи, вместо да изпиша вежди, та хапнах доволно около 3000 кал от режимна храна + един цял Хайди 85 %  Mr. Green
Ще видим как ще продължа да свалям, но засега съм много доволна.

Какво е това приложение? Може ли линк?

Иначе за водата и мастните клетки: при отслабване се хвърлят и мазнини, и водата към тях. Това поне го пишеше Зоуи Харкъм. Което значи, че като се свършат мазнините, се свършва и водата. Оттам и етапното сваляне на кг: не сваляш, не сваляш и после хоп! свалил си много. После ак така. Май това не е точно плато, а просто самото сваляне на кг.

Също да попитам: наблюдавам се през посл. месеци и май съм качила мускули (не съм смъкнала мазнини) понеже на кантара ме показва малко по-тежка, а на дрехи съм си същата. Като цяло усещам тялото си доста по заякнало и твърдо, въпреки излишните кг. Въможно ли е наистина да се качи мускул само с хранене при наднормено тегло?

П.П. Боже, всички сте толкова кльощави!!!  Embarassed

# 636
  • Пловдив
Aglikka, не всички, не всички. Аз съм 66-67 кг при ръст 159.   Embarassed Hug
Вивче, и аз бих искала линк към приложението, че ми стана интересно...

# 637
  • София
Ето, заповядайте  Hug
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.myfitnesspal.android

Момичето, което го сподели каза, че и тя има намаляване от 1кг откакто го ползва.

# 638
Аз понякога ползвам Myfitnespal, но не апликацията, но не ми допада много как са въведени храните.

Аглика, аз също съм качила много активно тегло последните месеци и хич не съм от кльощавите. Бричовете ми се обраха, но коремът си стои за съжаление. Страничните ми коремните мускули са доста заякнали, оформила съм бицепс, но килограмите не падат, уви. Но аз знам, де, храната ми е много, движението недостатъчно.

# 639
  • София
Да, и на мен не ми допада как са въведени храните, но ориентировъчно става.

Относно качването на активно тегло, аз също мисля, че съм качила такова, по бедрата. Определено краката ми бяха по слаби, а сега са по - широки с 2 см, като мазнините ми са драстично по-малко.

# 640
Здравейте, и аз искам да помоля Грийн да ме сметне,че ми стана любопитно, предварително благодаря   bouquet
Скрит текст:
тегло:62
ръст: 167
талия:76
ханш:96
опитвам се да се храня ВМ-НВ (някъде от септември), ама май прекалявам с яденето, не искам да стоя гладна  Sunglasses,
През цялото това време не съм намалявала калории,дори не съм ги следяла, а дори понякога си хапвам повече В (нарочно не ги премахвам изцяло,като че ли плавно да премина към липсата им). Чувствам се добре, но започнах да се замислям как да си сваля коремчето,най-големия ми проблем. Сутрин най-често хапвам яйца+салатка домати, на обяд имам готвено свинско+зеленчуци, за вечеря гледам да ям салати,най-често зелена с риба тон. Като ви чета май прекалявам със зеленчуците  newsm78 , ще ссе радвам на вашето мнение и препоръки.
Иначе като си говорите за цикъла, моя си е общо взето редовен ,но стана като че ли по-безболезен. Преди година-две пиех по две опаковки хапчета, и не можех без тях, а сега пия 2-3 като гаранция все пак първите дни (но-мисля,че мога и тях да спра), не знам на какво се дължи.
Вив, как се справяш с програмата като не знаеш английски,мен това ме притеснява,как ще въвеждам храните.
Water_Lilly, дано скоро всичко ти се нареди.
Шоки,благодаря ти за труда и няма да им се даваш  Wink .

# 641
Влизам за малко, за да препоръчам един блог, който ми се струва много интересен - за хормоните: http://www.larabriden.com/

# 642
Влизам за малко, за да препоръчам един блог, който ми се струва много интересен - за хормоните: http://www.larabriden.com/
Шоки, действително много интересен блог. Благодаря, че го сподели!

# 643
  • SA

И на мен ми се видя много интересен, с много интересни коментари под статиите.   bouquet

# 644
  • София
Зизу, до толкова знам,  не ме затруднява. Не съм тотално незнаеща, но не съм и на ниво да чета свободно, примерно пуснатият блог от Шоки. Чета, но срещам доста непознати думи в по-сложни текстове. Ни съм рак, ни съм щука с две думи  Joy
Според мен не  е сложно и хич да не знаеш (представям си примерно да трябва да чета на немски, там нищо не знам  Wink) С гугъл ще си откриваш думичките без затруднения  Hug

Общи условия

Активация на акаунт