НВ-ВМХ, част 75

• 37 279
  • 731
  •   1
Отговори
# 660
  • Пловдив
Уф, хайде сега и кафето.... ooooh!
smile_86, при мен има значително подобрение в областите с целулит, и то при положение че нито използвам мазила, нито правя масажи или каквито и да е процедури. Само с хранене и спорт.
Да споделя по повод моята тема за безсънието...Снощи в една книжка четох, че при стриктно спазване на режима образуването на повече кетони, отколкото организмът използва, може да доведе до безсъние. Решението било да се пие повече вода, за да се разкарат излишните кетони...Това обяснение се връзва с мен, понеже точно когато започнах да страдам от безсъние, пиех много малко вода...Макар да имам голям напредък от преди, когато изобщо не се сещах да пия вода, пак си оставам камила...Повече от 1,5 л на ден не изпивам, и то стигам до толкова, ако специално си напомням да пия вода... Crazy
Не знам обаче доколко обяснението е достоверно, понеже въпросът беше само бегло споменат, без подробни разяснения.
Споделям също, че мъжът ми вече 2-ра седмица не яде хляб. И макар да се случва да хапне разни други В храни, това изключително добре му се отрази на хъркането, което намаля силно.  А на кг има разлика само -2. И за други подобрение споделя, но за тях по-нататък, след по-дълготрайно намаляване на В ще следим...

# 661
....
Да ви попитам момичетатам който спазват режим от дълго време имат ли целулит? По някакъв начин намалял ли е от този хран. режим?Нещо променили се?

При мен е различно
Принципно изчезва
Но има моменти, когато задържам вода, примерно тази зима отново поналях дупе и бедра и веднага изпълзя гадината
Но пък и сам изчезна след два месеца

Но все пак аз не съм идеален пример
При мен режимът не есупер резултатен в кг и външен вид
А и от дете имам страшно много мастни клетки именно в краката и веднага почват да задържат вода и при най-малкото хормонално отклонение

Сега се сетих и друга причина
Най-много ми изчезна, когато плувах
Сега съм отказала плуването за определено време
Но след време отново ще се захвана, хем го обичам, хем заради масажа, който оказва именно на тези проблеми зони

# 662
Тази сутрин Ан Фернхолм обръща внимание на съвсем прясна публикация: http://www.nature.com/ng/journal/vaop/ncurrent/full/ng.2939.html - броят копия от гена за слюнчената амилаза определя вероятността за затлъстяване. С други думи, ако имате по-малко копия от този ген (амилазата е ензимът, който започва да разгражда въглехидратите още в слюнката), вероятността ви за затлъстяване е повишена. Това съответно официално свързва затлъстяването с консумацията на въглехидрати при предразположени хора.

УОСПИ, аз май съм като теб Embarassed От дете най-пълни ми бяха бедрата, но винаги съм имала изразена талия и съотношението талия-ханш ми е непроменено през цялото време - и с наднормените килограми, и досега. Свалях равномерно навсякъде. Но бедрата винаги са ми били особено налети, така да се каже Embarassed За разлика от мен и майка ми, и сестра ми натрупват повече по талията и корема, а краката им винаги са били слаби. Като споменаваш хормони, абсолютно съм съгласна - явно хормоните влияят много в нашия случай.

# 663
Шоки, а сега как са?
При мен колкото и да се вталявам, все си остават кебапчести и сланинести

Иначе винаги има манекенска разлика от 30см между талия и ханш, ама от друга размерна група хихи

# 664
  • Пловдив
Шоки, благодаря за споделената интересна информация!Грийн, и на теб също за кафето, макар че отказвам и за това да се тревожа изобщо! Crossing Arms
Забравих да споделя, че направих алергична реакция, доста бурна, след ухапване от някакво насекомо. Препоръчителният режим в такива случаи е ябълки, ориз, солети, хляб и вода. Обаче този път (подкрепена от Кам Heart Eyes, за което много съм й благодарна) реших да си се храня режимно. Докладвам, че нямах никакви проблеми и си хапвах много добре, като това по никакъв начин не ми се отрази негативно на състоянието, дори преди да бях започнала да пия антихистамин. Друг въпрос е, че пак съм няколко кг отгоре от задържана вода (предполагам, от комбинацията лекарство+овулация+малко хляб), но се надявам скоро да се разкарат... Confused

# 665
Ами, съотношението се запазва - и сега повечето панталони ми зеят на талията, а ми опъват на бедрата Rolling Eyes Аз се харесвам така, разбира се, а и сега си имам видимо едри мускули на бедрата, които са от повечко клякане и тренажор Wink И се гордея с тях. И целулит имам, естествено, но не ми пука Sunglasses

Юле, съжалявам, че се е случило така Sad Дано да си по-добре вече! Hug Да, и на мен преди години, когато за първи път взех да се изривам от салами и подобни, ми казаха, че не трябва да ям нищо белтъчинно Rolling Eyes Но аз по пътя на пробата и грешката видях, че когато веднъж се е получила реакция, после каквото и да ям, няма значение ooooh! Просто трябва да си отмине, т.е. трябва търпение. Понякога трябват и антихистамини, друг път не са нужни. Разбира се, вече знам да не ям такива неща - купешки кайми, кебапчета, салами и т.н. Rolling Eyes Но все пак понякога се случва лека реакцийка от някой нов продукт, който съм си позволила да пробвам Embarassed

# 666
Аз понякога ползвам Myfitnespal, но не апликацията, но не ми допада много как са въведени храните.

Аглика, аз също съм качила много активно тегло последните месеци и хич не съм от кльощавите. Бричовете ми се обраха, но коремът си стои за съжаление. Страничните ми коремните мускули са доста заякнали, оформила съм бицепс, но килограмите не падат, уви. Но аз знам, де, храната ми е много, движението недостатъчно.

Ехо, и аз съм така с кг. Но на мене ми липсва движение заради пустото коляно. От толкова време ме мъчи. Направо не знам. Както и да е. Имам подозрения каква е причината, но засега няма как да отстраня. Пък ще видим.  Peace

Юли, мерси!  Wink Laughing И все пак, най-важно е съотношението между ханш и талия, а не просто сантиметри! Не знам дали сте забелязали, но като цяло жените у нас имат тънки кръстчета и кръгли дупета, независимо от ръста. Много рядко се срещат мъжки тип фигури.

И малко ъпдейт за глутеновия ми експеримент:  в кр. на февруари направих инцидентно зареждане с тестено (към 200гр) и още на следващия ден ми се появи малък себореен участък по скалпа. Лекувах, мазах, спрях глутена и нещото мина. До четвъртък мин. седмица, когато пак инцидентно в едно заведение си поръчах чушка бюрек - нямаше разнообразие и като видях "чушка" и ми се прияде, но бях забравила, че бюрекът е с брашняна панировка.  ooooh! Нямаше как, изядох го (все пак обедната ми почивка не е 3ч, че да връщам порции и да си поръчвам нови). След 2 дни някъде пак ми се появи себореята, но беше едва няколко милиметра, много мъничка. Значи определено тестените са ми проблем.  Peace Но млечните не мога да спра изцяло, няма как. Все ще има ден в седмицата, когато да ми се наложи да ям, защото няма как да готвя всеки ден.  

# 667
  • Пловдив
Ули,  Heart Eyes (знаех си, че още нещо искам да кажа. Ей, много съм зле с тази промяна на времето  ooooh!) и на мен коремът ми е проблемно място, много бавно се получава подобрение там, но смея да кажа, че има значимо за 1 година, така че няма да се даваме... Hug
А за кг - аз мисля, че се движа достатъчно, напоследък още повече, откакто се оправи времето и съм с децата постоянно в динамични игри навън. Но кг ми аха да паднат по 66, аха скочат пак много....

# 668
Аги, явно зависи и от количеството брашно (това е логично). Но е супер, че знаеш вече със сигурност! Simple Smile

# 669
Ами, съотношението се запазва - и сега повечето панталони ми зеят на талията, а ми опъват на бедрата Rolling Eyes Аз се харесвам така, разбира се, а и сега си имам видимо едри мускули на бедрата, които са от повечко клякане и тренажор Wink И се гордея с тях. И целулит имам, естествено, но не ми пука Sunglasses

Шоки, трябва да си поправяш на шивач. За жалост за такива женски форми, въпреки че са най-често срещаните в БГ, няма подходящи дрехи. Не мога да ти опиша какъв ад е докато си намеря дънки. Когато бях 62кг, пак не можех да си намеря. Имам също една приятелка, която е много нежна, слаба и ефирна, но е със същото съотношение тънка талия и широк ханш и тя ми е казвала, че е кошмар да си намери нещо за долната част на тялото: дънки, панталони, поли.  ooooh!

Напоследък си накупих черни клинове и ги нося с туники отгоре: балкан разлика! И са ми много удобни, а освен това краката ми, макар и дебели, изглеждат по-добре в тях.

# 670
А, аз съм се примирила, не ми се занимава с шивачки. Embarassed

# 671
Грийн, благодаря за инфото за кафето.   bouquet

Аз го пия сутрин на гладно с 1/3 лъжичка захар, за да не ми горчи много. После закусвам към 8,30 ч и пак пия кафе. Но после си отвисявам на компютъра в офиса... Може би ако започна за закусвам с първото кафе ще има отслабващ ефект, защото вървя пеша доста до спирката, а после 40 мин чистя офиса. Обаче как да се храня толкова рано.. Сегашното 7 ч е истинското 6...
Второто кафе към 8,30-9 ч обаче ще се опитам а го откажа, според препоръките на Кам за серотонина.   bouquet Радвам се, че си намерих и уважителна причина, същата, да не пия вечер вино или биричка. Имах нужда от подходящ стимул.

И на мен бедрата ми са доста едри, но пък и коремче си имам.  Joy Но и при мен се получава така с дрехите, по мярка в бедрата и широки в талията. Всичките ми панталони съм ги прихванала саморъчно на коланите.

# 672
Коремче си имам и аз Embarassed Т.е. тялото ми изглежда по един начин от талията нагоре и по друг - от талията надолу. И вече съм наистина склонна да го отдам на хормоналните особености.

А за публикацията за гена на амилазата забравих да уточня какво според мен е значението й:
1) от една страна официално се свързват въглехидратите със затлъстяването, а това може най-накрая да измести калорийната хипотеза, която е донесла само вреди на човечеството ooooh!
2) от друга страна се доказва наследствеността при затлъстяването - за всички е ясно, че я има, с просто око се вижда, но това проучване дава конкретни доказателства, че си има такъв ген, макар че, естествено, начинът на хранене е по-важен.

Последна редакция: пн, 31 мар 2014, 09:57 от Cioccolata

# 673
Включвам се в темата за пореден път, чета ви редовно и ви се радвам (не на всички де Whistling). Та отвътре ми идва без да се "мъча" този път да започна режима. Днес съм на работа и малко неподготвена, но режимна- з- 50гр лешници и кафе, о- месо на скара(незнам какво ще е обаче), в- сигурно сирене в гювече.

# 674
Дандулинка, добре завърнала се! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт