НВ-ВМХ, част 75

• 37 115
  • 731
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Здравейте момичета  Hug
След дълго мълчание, къде заради много пътувания напоследък, къде заради това, че нямам какво да кажа  Embarassed, се включвам, за да се похваля!

Сутринта влязох в пола с един номер по-малка! Само преди три седмица закопчавах ципът до средата Laughing
Има какво още да се желае, разбира се - особено в областта на бедрата, д-то и горната част на ръцете - те са ми комплекс  Embarassed .... но напредъкът е видим.
Виждам, че сте писали и за целулита - аз имах, особено на задната част на бедрата, но откакто съм на режима видимо намалява и вече почти съм се "изгладила".

За да не стане като на раздаване на Оскарите, няма да благодаря поименно на всички момичета, които продължават да отделят от времето си, за да споделят научено, прочетено и преживяно, те си знаят, че се безценни за нас   bouquet

# 676
  • София
Пускам още един пост ... по друта тема .... Crazy

В темата съм вече 10 месеца и аз като много други я чувствам като виртуален дом. Написаното тук буквално промени живота ми! Влизам тук почти всеки ден и с удоволствие чета написаното от повечето момичета. До този момент не съм си позволявала да изразявам мнение по отношение на поведението на Краси и hjkl, но след като ми се наложи да изчета накуп последните страници, ми дойде в повече.

И двете ми приличат на досадни търговски пътници, които настоичиво звънят на една и съща врата и се опитват да продават едни и същи нежелани вещи!  Twisted Evil

Една молба към тях - направете си тема анти-НВ-ВМХ и пишете там. Така хем ще сте спокойни, че няма да си умрем неинформирани, хем ще спрете да ни прекъсвате разговорите с настойчивото си звънене и дърдорене!

# 677
Не съм изчела всичко, бързам да споделя... Аз по принцип само чета и не съм активно пишеща, но много ми се прииска да споделя опит по въпроса с кафето. Храня се ВМ-НВ от 2006 г, като през това време родих две деца и ги кърмих по година и три/четири месеца. Имам добро здраве, добра визия и тонус. НО 2011 реших да опитам интервалното хранене. Не ми беше проблем - сутрин кафе, към обяд кафе и след 14-16 имах едно или две хранения. В началото бях доволна, постигах намаляне на обиколки /поради намален брой калории/, но след определен период възстановявах и ставаше все по-трудно. Така и до днес. Този експеримент видимо ме омазни, направих мазно коремче и омазних дори ръцете. От известно време се замислям да спра кафето и след информацията написана от Грийн наистина ще го направя. Намирам много логика /за себе си/ в тази информация. А така да обичам кафе...

# 678
Аз също ще го пробвам, да видим дали ще раздвижи нещата
Просто сутрин няма да е кафе първо, а нещо друго, вода в краен случай
После кафе на закуска

2011 правих пробно  един месец без кафе
Тогава резултат нямаше, но пък може да е било заради хормоналните ми смущения тогава след аборта
Сега да видим уж на чисто как ще

# 679
  • Пловдив
Шоки, благодаря,  Hug вече съм добре, даже спрях антихистамините по-рано на своя глава...Остава само да разкарам задържаната вода, което кой знае колко ще отнеме...Поне след вчера кантарът спря да лети стремглаво нагоре... ooooh!
Дандулина, добре завърнала се! Hug
Солима, включвай се по-често! Hug
gug4o, интресно...А дали причината не е самото интервално хранене, а не кафето?  newsm78

# 680
Здравейте момичета, много е уютно тук при вас Simple Smile
Приемате ли нови попълнения?  bouquet
От доста време се интересувам от темата, прочетох ви назад, надявам се да не ви тормозя с глупави въпроси.
Аз изкарах 25-26 дни на БВД и сега ще ви следя, за да продължа храненето си по този начин.
Моята цел е да сваля кг.
Виждам, че споменавате МЦ, моят е шантав, сега приемам хомеопатични лекарства за регулирането му.
Отделно обаче със съпруга ми работим за бебе.
Нали този режим не може да повлияе негативно на "процеса"...?

Последна редакция: пн, 31 мар 2014, 13:48 от sea_flower

# 681
От личен опит мога да кажа, че когато съм на режима цикъла ми се скъсява от 33-35 дни на 29-31...Според мен режима влияе положително  Simple Smile

# 682
На доста места попадам на статии, че пестицидът Раундъп (глифосфат) причинява бума на глутенова интолерантност.
http://sustainablepulse.com/2014/02/19/roundup-linked-global-boo … nce/#.UzlEhqJdD0B
Проблемът не е в глутена.

По отношение на твърдението, че се гледа процентът на протеините, за да се прецени дали храненето е високопротеиново, на моя позната с увредени бъбреци и казаха да яде 30 грама белтъчини на ден, а не някакъв процент. Като се броят и тези в спанака, марулите и т.н. растителни храни. Препоръката е 50% да са от растителен произход.

# 683
30 грама белтъчини на ден е екстремно малко и такава препоръка е свързана явно с бъбречното увреждане на твоята позната. Здрав човек да яде 30 гр на ден, 15 от които растителен, ще го направи "нездрав" много бързо.

А за определянето на едно хранене като високопротеиново разбира се че се гледа %. Само абсолютната стойност на приетия протеин няма как да покаже какъв е осн. източник на енергия, ако не е сравнен с мазнини и въглехидрати.

# 684
По отношение на твърдението, че се гледа процентът на протеините, за да се прецени дали храненето е високопротеиново, на моя позната с увредени бъбреци и казаха да яде 30 грама белтъчини на ден, а не някакъв процент. Като се броят и тези в спанака, марулите и т.н. растителни храни. Препоръката е 50% да са от растителен произход.

hjkl; освен всичко друго, си вредна! Засрами се да разпространяваш такава информация, чийто произход е от "една жена ми каза" ... и води до болести и смърт.

Протеинът за една средно статистическа жена на ден, за да не заболее е около 100 гр. Животинският протеин е пълноценен за човешкото тяло, докато растителният е баластра.

Кафето, дами, не го отказвайте, то е и полезно. По едно на ден е добре, след него тренировка/енергоразход и нещо хранително с него + чаша вода.

# 685
От личен опит мога да кажа, че когато съм на режима цикъла ми се скъсява от 33-35 дни на 29-31...Според мен режима влияе положително  Simple Smile

Така като казваш, се замислих- последния МЦ наистина беше по-кратък от предишните. Не толкова много, както при теб, но с 2-3 дни.

А последния месец бях на БВД...

Хм....замислям се Simple Smile

# 686
При бъбречни заболявания наистина се намаляват белтъчините. Но белтъчините сами по себе си, дори да се прекалява с тях (което отново е трудно), не причиняват бъбречни заболявания. А прекаляването с белтъчини си има признаци - дори в Уикипедия (http://en.wikipedia.org/wiki/Protein_toxicity) може да се прочете, а ако не вярвате на Уикипедия, има и други източници. Аман вече! Rolling Eyes

Само няколко цитата:
Several studies, however, have found no evidence of protein toxicity due to high protein intakes on kidney function in healthy people.[1] Diets that regularly exceed the recommendations for protein intake have been found to lead to an increased glomerular filtration rate in the kidneys and also have an effect on the hormone systems in the body.[1] Is well established that these physiological effects are harmful to individuals with renal disease, but research has not found these responses to be detrimental to those who are healthy and demonstrate adequate renal activity.[1] In people with healthy kidney function, the kidneys work continuously to excrete the by-products of protein metabolism which prevents protein toxicity from occurring. In response to an increased consumption of dietary protein, the kidneys maintain homeostasis within the body by operating at an increased capacity, producing a higher amount of urea and subsequently excreting it from the body.

Unexplained vomiting and a loss of appetite are indicators of protein toxicity.

Common causes of kidney disease include diabetes, heart disease, long term untreated high blood pressure, as well as abuse of analgesics like ibuprofen, aspirin, paracetamol and acetaminophen. Kidney disease like the Polycyctic Disease can be genetic in nature and progress as the patient ages.

На мен ми се струва, че е по-добре да се пазим да не развием диабет или сърдечносъдово заболяване, а също да се стремим да поддържаме нормално кръвно налягане и да не злоупотребяваме с болкоуспокояващи - така има по-голям шанс да предотвратим бъбречно заболяване и да подобрим общо здравето си, отколкото като ограничаваме протеина. Rolling Eyes

# 687
  • Пловдив
hijkl, за пореден път те призовавам да мислиш малко повече:
1. Не знаем какво е заболяването на тази въпросна жена. Не знаем дали действително при това заболяване се препоръчва толкова нисък прием на протеин, тоест не знаем доколко лекарят е компетентен и запознат с последните протоколи, също и доколко тези препоръки са основателни. Писах за моята алергия. Препоръчва се да се мине на хляб, ябълки и т.н., а се оказва, че не е необходимо. Това поставя под съмнение обичайните препоръки.
3. Това, че на една жена с еди-какво си заболяване се препоръчва нисък прием на протеин, не значи, че такъв прием на протеин е най-удачен за всички хора.
Останалото другите добре са ти го казали, макар че не знам доколко има смисъл изобщо да се коментира...
Сега пък какво се хвана за този Раундъп... ooooh!
sea_flower , добре дошла! Hug

# 688
  • Варна
Чета дискусията за кайфето и мъдрувам, че аз пия по две кокосови кафета денем и чак следобеда огладнявам. Но нямам движение, така че ще ми е интересно да проверя, дали ако заменя кафето с чай, ще настъпи някаква промяна. И без това страдам от съмнения, че кафето ме дехидратира и ми извлича полезни вещества, понеже пия по 3-4 кафенета, така че тъкмо ще променя режима на напитките. Експеримент!

# 689
yulinga , благодаря!
И на мен ми е много интересно всичко, което прочетох за кафето.
Замислих се и аз, само пия чисто кафе и сядам в офиса на компютъра.
Движение- много рядко в работно време.
Следя ви с интерес!

Общи условия

Активация на акаунт