КРУИЗИ /тема 3/

• 59 620
  • 788
  •   1
Отговори
# 165
  • Бургас
Относно застраховките,на мои близки им се е  случвало да ползват на кораб. Платиха си и от застрахователната после им покриха сумите по фактурите. Нямаше никаква драма. А относно застраховките за анулиране на пътуването- те важат и при отказ в случай на болест на близък човек, но се възстановяват суми само на лицето което има застраховка и то до определения лимит, за който е сключена полицата Simple Smile

# 166
  • sofia
Бутане аз не съм виждала на бюфет. Можеш да се храниш в ресторанта, но не сервират. Пак е бюфет

# 167
  • София
Бутане аз не съм виждала на бюфет. Можеш да се храниш в ресторанта, но не сервират. Пак е бюфет
Не е вярно, в ресторанта на закуска и на обяд, както, разбира се и на вечеря е с меню и обслужване от сервитьор. На Коста от 2-3 години на закуска слагат и селф сървиз - бюфет за плодове, сирена и т.н, но си има меню и сервитьори също.
Застраховката "отказ от пътуване" се прави в момент много близък до резервацията (за да е нормална сумата, която ще се плати), иначе се обезмисля.
Мисля, че преглед в лекарския кабинет в работното време е около 80 евро, а посещение в кабината от лекаря - 150 евро.

# 168
  • sofia
При нас нито на обяд, нито на закуска в ресторанта сервираха, единствено те настаняваха.
Значи зависи

# 169
  • Варна

Да, твърдо е свързано с проблемите в Украйна за момента. Но, по принцип има бъдеще, особено ако се представим добре/в което не съм сигурна, дано/. Още преди кризата имаше алтернатива от 2015 г. да има круизи от нашето море. Кризата в Украйна задейства всичко това по-скоро. Да стискаме палци, те да се оправят, но всичко това да остане и да се разширява.

Ей сега ще се завтекат към България , да има кого да обират циганите под ''погледа'' на дълбоко спящата ни огромна полиция на която  никой не знае за какъв дявол и плащаме?

# 170
Здравейте!Другата седмица заминаваме на круиз на MSC от Истанбул,моля тези,които са били на пристанище там,да ми обяснят от къде трябва да се качим /кое пристанище и терминал?/
Благодаря предварително!  Hug
И весели празници по море и суша! Peace

# 171
  • Варна
Здравейте!Другата седмица заминаваме на круиз на MSC от Истанбул,моля тези,които са били на пристанище там,да ми обяснят от къде трябва да се качим /кое пристанище и терминал?/
Благодаря предварително!  Hug
И весели празници по море и суша! Peace

Пътническото пристанище е в Златния рог , терминалите са различни и  за по сигурно си питай агента си.

# 172
  • София
Приятелю peterky, съжалявам......
lisichkata
Круизния терминал в Истанбул се намира на самият бряг на Босфора.
Пътническия терминал е Yolcu Salonu в Каракьой.
Корабите се нареждат един след друг, капацитета е малък.
Моста Галата е на пешеходно разстояние, а самата кула е пред очите ви от корабите. В обратната посока след малка разходка има трамвай, който ви изкачва на площад Taksim и главната улица Istiklal.

На снимката се вижда идеално мястото на порта. В ляво е моста Галата, след него започва Златния рог, в него не влизат круизни кораби.

Ето още снимки, които ще ти помогнат да се ориентираш lisichkata. Правили сме ги от кораби при маневрите.
Вижда се и самият терминал, който не е нищо особено. Но това е възможно най-доброто място за слизащите пасажери.
Спирането и тръгването тук е уникално преживяване.
СНИМКИ ТУК

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ. БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И СМИРЕНИ.

# 173
Огромно благодаря на Bled  за големия текстови и снимков материал.  bouquet
От агенцията ми казаха,че терминала е Сали Пазари. Въпросът ми е: понеже ще се придвижим с трамвай  T 1 ,  след моста Галата на първата спирка ли да слезем и да продължим пеша по кея или на следващата ?Не се ориентирам много добре с разстоянията .... newsm78
И как да намерим точно нашия терминал за MSC – има ли табели? Не че няма да има кой да ни упъти там на место ,ама да съм по-спокойна,си питам... Embarassed Rolling Eyes
И още въпроси:какво може да се разгледа в :    Cefalonia,GREECE,  Split,CROATIA,     Ancona,ITALY.
За другите пристанища съм събрала информация:Венеция,Санторини,Измир.

# 174
  • София
Христос Воскресе

lisichkata Няма проблем щом са ти казали Salı pazarı, това е втория док, малко по отдалечен. Първия е Yolcu Salonu и след това е вашия. Преди тях двата има спирка Karaköy İskelesi, на малките корабчета.
Първата спирка ще ви е далече, не сме пътували с трамвай, но най-малко втората/дори третата, сигурно между тях двете/ след моста и после посока Босфора.
Нямам възможност да ти дам информация за пристанищата, които питаш в момента, дано не е късно като се върна, на път сме......Кога тръгвате ?

Христос Воскресе

Последна редакция: пн, 21 апр 2014, 18:14 от Bled

# 175
  • Варна
Приятелю peterky, съжалявам......

Воистина Воскресе
Не се заявай за 200 метра!

# 176
  • София
Argostoli, Kefalonia Cruise Port

Argostoli, Kefalonia
lisichkata
Цитат
И още въпроси:какво може да се разгледа в :    Cefalonia,GREECE,  Split,CROATIA,     Ancona,ITALY.

Argostoli

Ако желанието ви е да останете само в градчето, не ви трябват екскурзии. С тендери или не, ще слезете съвсем близо до централната част. Argostoli има ново пристанище и красив терминал/има го на снимките/, но с малък капацитет.
На крайбрежната улица може да се качите на влакче, което ще ви разходи по улиците на Argostoli.
Ще минете улици с разцъфнали красиви дървета и вече сте на централния площад. От там тръгва и централната улица. Множество магазини и заведения ще ви посрещат.
Ще видите:
Площада Ioannou Metaxa
Паметника на Nikos Kabbadias
Kefalos Theatre
Археологическия музей
Църквата Saint Nicholas
Още:
Фолклорен музей Korgialenio History
Lighthouse Argostoli
Focas-Kosmetatos Foundation
Cephalonia Botanica
Ако има достатъчно време, може да вземете кола под наем и да разгледате още повече. Но това е друга тема.
Най-близките места, които може да посетите са курортното селище Lassi или да отскочите с ферибота до Lixouri.
СНИМКИ
При възможност ще пусна и за другите две пристанища/Split,Ancona/, че сме в Гърция......

Последна редакция: пн, 21 апр 2014, 19:06 от Bled

# 177
Безценна си, Bled , много е красиво в тази Кефалония,ние ще имаме само 4 часа,но поне с влакчето ще се разходим и ще пием по едно кафе  Grinning
А този кораб,който виждам,не е ли Armonia ? И ние ще бъдем с него , в каюта с балкон.Четох,че е доста стар ,един от първите , твоето мнение какво е,да не останем разочаровани?

# 178
  • София
MSC Armonia
Да, той е.....

Безценна си, Bled , много е красиво в тази Кефалония.................
А този кораб,който виждам,не е ли Armonia ?

lisichkata   bouquet
По този начин спираше кораба, когато не беше готово пристанището. Слизането ставаше с тендери.
ОЩЕ СНИМКИ
Не се притеснявай, относно кораба, да, един от най-старите е на компанията/2001/, но ще ти хареса.
Няма лоши круизи, дори на стари кораби......
Да, и Кефалония е прекрасна, но трябва време...
Не разбрах, има ли време да ти подготвя и другите пристанища ?

# 179
Да,има време,на 25-ти потегляме от Истанбул,но не искам да те ангажирам още,без туй имаме само по няколко часа и на другите места,за по една бърза обиколка и за по едно кафе.Благодаря още веднъж и приятна почивка в Гърция Hug
Ще разказвам като се върна Grinning

Общи условия

Активация на акаунт