КРУИЗИ /тема 3/

• 59 621
  • 788
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Split Cruise Port
http://portsplit.com/

lisichkata Не ме притесняваш ти, времето ме притиска. Колкото мога да ти помогна, че утре ще отидем до Македония и не знам дали ще има интернет.
Пристанищата са ти идеални за няколко часово спиране, противно на това, което се говори, че с круизи не може да се види много. Аз съм на друго мнение, казвам го от опит, може да не е твърде много, но достатъчно.

Сплит, накратко. Пристанището е много удобно, без да се ползват екскурзии. На пешеходно разстояние от Стария град и основните забележителности. Сплит е един прекрасен и спокоен град. Малки улички, уютни заведения, прекрасни гледки и т.н. Не е много честа дестинация на круизни кораби, което го прави още по привлекателен.
Какво да видим, ако е възможно:
Разбира се на първо място Дворецът на Диоклециан/Diocletian's Palace/
Галерия Ivan Mestrovic
Площад Trg Republike
Археологически Музей
Пазар Green Market
Националния театър
Old Town - Trg Brace Radic
Катедралата Bell Tower
Grgur Ninski Statue
Pjaca – Narodni –квадрата на хората
Градски музей
Sulphur Baths
Veli Varos
Marmontova Street
Marjan Hill – парк и гледка
Mihovilova Sirina – църква
Peskarija – рибен пазар

# 181
  • София
Ancona  Port
http://www.autoritaportuale.ancona.it/

lisichkata
Успяваме, преди да тръгнеш…..
Както казах и преди, чудесни пристанища за самостоятелни разходки.
Това е от малкото пристанища, на които не сме спирали с круизен кораб. Но за сметка на това няколко пъти сме тръгвали и пристигали с ферибот.
В Анкона фериботите са много повече от круизните кораби.
Има три дока са слизане и качване. И трите са в непосредствена близост до централните части на града. Слизаш и вече си там.
Един от доковете е точно срещу National Museum of Marche.
Какво още да се види:
Катедралата di San Ciriaco
Театър delle Muse
Piazza della Republica
Arco di Traiano
Църква di San Domenico
Arco Clementino
Фонтана del Calamo
Галерия Mole Vanvitelliana
Музей Tattile Statile Omero
Парк del Cardeto
Църква Saint Francesco of Scale
Podesti Council Picture галерия
Църква Santa Maria della Piazza
Loggia dei Mercanti
Piazza Camillo Benso Cavour

Анкона е един прекрасен град, с много стара и значителна история.
Радвам се, че успях да ти напиша за всичко каквото те интересува.
Пожелавам ти едно прекрасно пътуване......

# 182
Благодаря ,  Bled ,изчерпателна и всеотдайна , както винаги    Hug
Много ми беше полезна с информацията , надявавам се всичко да е ок при мене и да споделям с удоволствие на всички , които се интересуват.
Още веднъж огромно БЛАГОДАРЯ!!!  bouquet

# 183
  • Sofia
Здравейте, момичета. На нас за съжаление ни се наложи да прекъснем престоя си на Сплендида в Барселона заради нещастен случай в семейството ни. Спешно си купихме сами по нета от кораба самолетни билети до София и потеглихме веднага. Всичко беше чудесно иначе до този момент. Запознахме се с момиче от форума, което чете, но не пише и така и не успяхме да им кажем чао и да разменим контакти. Ако чете ще радвам да ми пише на лични.

Последна редакция: сб, 26 апр 2014, 15:37 от max17

# 184
  • София
max17 Страшно ме разстрои, много съжалявам. Дано всичко да е наред.
За жалост, човешки неща, ще има и други круизи.....
От кораба съдействаха ли ви да тръгнете бързо?

# 185
Eeeх момичета, още живея с емоциите от нашия круиз през ноември с Коста Делициоза... Страхотно преживяване...цели 12 дни... Сега отново оглеждам круизите на Коста... Мислех да е за Коледа, обаче цените много надути ми се виждат... За същите пари мога да взема по-дълъг и по-интересен круиз за ноември или октомври например... Има хубави оферти, сега избирам... та да видим... Предлагайте интересни дестинации в Средиземно море... Къде е по-интересно - Малта, Тунис, Израел, островите Палма и Ибиза, Палермо, Балярските острови... Чакам предложения... Peace

# 186
  • Sofia
За съжаление се случи най-лошото, Блед Sad Иначе от кораба ни съдействаха, бяха много мили. За самолетни билети така и не успяха да помогнат, но за това поне аз сама се оправих с нет и кредитна карта.

Последна редакция: сб, 26 апр 2014, 15:36 от max17

# 187
  • sofia
Мах, това в ужасно. Много гадно се почувствах от поста ти. Желая ти сила

# 188
  • Варна
Ние си резервирахме круизче от Бургас за 29.05, в каюта с балкон за 4ма. Видя ми се добра идея въпреки че самия круиз е с 4 нощувки, със спиране само в Пирея, но се минава Босфора и Дарданелите, а на децата (и не само) мисля ще им хареса.

Кораба е Costa Deliziosa, досега с Costa не сме пътували, но прочетох добри отзиви. Цените според мен са добри за този сезон и връщането си го резервирахме от Рим с WIZZ до Букурещ (ние сме от Варна и Букурещ ни е по- близо от София) на много добри цени, така че се получи добра оферта.

Разбира се зависи от базата за сравнение, което в нашия случай е Epic 7нощувки за 4ма, в каюта с балкон от 27.09 миналата година при промоционални цени ни излезе 2пъти по- скъпо.

Моите съболезнования max17.

# 189
Представям си изгревите в открито море- сигурно са невероятни?

Изгревите са красиви, да, но отвреме навреме може да се видят и подобни гледки:

Благодаря за снимките, страхотни са!! Дано да ги видя и на живо:)

# 190
  • София
rintinty Прекрасен круиз, правиш сефтето от България, браво. Може от там да се огледате да направите още един и тогава да се приберете.
Малко назад бях писала, че има вариант да се върнете пак с круиз до Бургас с междинен такъв от Савона, без да слизате. Но стават много дни и средства...
Приятно плаване.

# 191
  • Варна
Предложението е много "яко", но баткото си е изчерпал възможностите за отсъствие от училище и дори и за този не знам как ще го извиним newsm78, а и финансите няма да ни стигнат. Иначе не спирам да преглеждам оферти и да си мечтая.

# 192
rintinty , ние бяхме на круиз с Costa Deliziosa през ноември 2013- с една дума прекрасен кораб, прекрасна компания, невероятно... Просто ви завиждам благородно... Няма такъв кораб... Ако имаш въпроси за круиза , питай, ще отговоря...

# 193
  • Варна

Да бе да , няма.
Напротив има много.
И даже и по хубави Simple Smile

# 194
Mомичета, вече имаме резервация за тазгодишния ни круиз... до Дубай през декември... newsm44
Моля всички ходили на круиз до там да помагат с инфо... най-вече Блед... Ще съм много благодарна... Ще летим до там с Wizz, вече имаме билети... Остава ми само да резервирам хотел в Дубай за 2 нощи... Моля дайте идея къде е удобно да бъде хотела - до летището Al Maktoum International Airport  или до пристанището? Как всъщност се казва пристанището, за да го видя на картата? В кой район е най-красиво и кой хотел  да ползваме? Нещо 2-3 звезди, по-близо до морето... Каква е температурата през декември в Дубай?

Общи условия

Активация на акаунт