КРУИЗИ /тема 3/

• 59 629
  • 788
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
Нещо 2-3 звезди, по-близо до морето... Каква е температурата през декември в Дубай?

Дубаи всъщност е доста малък град и където и да се настаните транспорта е перфектен.И декември и януари и февруари през деня сме били по къс ръкав , а вечер някаква лека връхна дреха е достатъчна.

# 196
Привет, круизъри!
Надниквам от време на време във вашата тема. Ние бяхме зимата на круиз на Карибите, то щото живеем тук, но беше страшен студ на кораба. Бяхме с МSC Музика. Върнахме тригодишния круизър с пневмония Sad. Обличах го, пазих го уж.. От топло на студено и го оправихме. И аз събличах фланелите само за снимката и после пак ги намъквах Simple Smile
Много ми хареса круиза, като изключим студа. Бяхме на 6 различни острова. Достатъчно време имаше за екскурзии или плаж. Сега пак ми се въртят пъклени мисли за круиз из Европата, но дали на всички кораби е така студено?!

# 197
Ние през ноември на кораба пък "умряхме" от топлина... Аз носех много малко по-летни дрехи и много ме беше яд... Хората бяха по блузи с къс ръкав и боси крака... Вечерни рокли с гол гръб и сандали... Аз по принцип очаквах да е по-студено, но беше много топло... даже за мен, дето все ми е студено... Затова следващия път ще нося по-летни дрехи за кораба...
peterky2002, благодаря, но в кой район да гледам за хотел- около палмите или околo Dubai creek?

# 198
  • Варна
4 г. работих в UASC  и добре познавах града , но последните години той много динамично се променя и нека ти отговорят мамми които го познават  сега от  1-2 г.Мисълта ми беше , че там лошо място няма стига да ви е по джоба Simple Smile

# 199
  • Варна
дали на всички кораби е така студено?!

Да разбираме ли , че ви е простудил климатика?
По принцип във всяка каюта температурата се регулира индивидуално.Ако в общите помещения е било студено трябвало е да се оплачете на рецепцията и ако сте се обадили повече хора със сигурност щяха да го оправят.Другото което се сещам е и си спомням конструкцията на кораба , имаше няколко маси навън и може да се вземе порцията и да се храните навън.

# 200
Някой знае ли в Аbu Dhabi на кое пристанище спират корабите и колко е разстоянието от там до Ferrari world? В смисъл  ако вземем такси или с шатъл за колко време се отива до там и колко ще струва?

# 201
 peterky2002, да, климатикът ни простуди. В стаята успявахме някак, въпреки че изключен пак духаше, и то над главите ни. Най-страшно беше в ресторанта. Хранехме се вечер в основния ресторант, не на бюфета. Голям студ. А масите отвън бяха пълни с пушачи. Дори да решим да излезем, не беше удачно детето да яде и край него да димят всички. Вечер, след вечеря стояхме там. Като изключим студа съм във възторг от всичко. Даже имаше българи в персонала, които сервираха туршия в единя бар. така ги и разкрихме. по туршията Simple Smile

# 202
  • София
Cruise Port Dubai
Cruise Port  Abu Dhabi
lunna pateka
Круизните кораби спират в
Port Rashid -  Dubai
http://dubaicruiseterminal.com/
Разстоянието от порта до летище Al Maktoum не е никак малко, около 60км. До центъра е около 3км. Има необходимия транспорт за напускане на пристанището. Отделно има шатъли към моловете, което е по-изгодно.
Съвета къде да бъде хотела зависи от това, колко дена имате на разположение преди и след круиза. Ако са повече, не е нужно да се съобразявате със близостта и на двете. Преценете какво искате да видите, по-добре към центъра или морето.
При нашите отивания до Дубай, във връзка с круизи, мога да кажа, че сме видели много малко от града. Трябва си с по-дълго оставане извън круиза. За да не се увличаме тук, има прекрасна тема Дубай, една от най-хубавите в На път. В нея потребители като roje22 и др. изписват непрекъснато полезна информация, отговаря се конкретно на въпросите.
Температурата, поне когато ние сме били декември, беше около 25-26 градуса, на водата 22-23…..
И
Port Zayed - Abu Dhabi
http://www.adpc.ae/en
На въпроса, колко е разстоянието до Ferrari world, също не е малко. През  Abu Dhabi е към 40 км., а през Fahid Island около 30км.
Излизането от пристанището става само организирано, има автобуси, таксита и шатъли.
И на двете пристанища първоначалната такса на таксито е по-голяма от стандартната.
Поздрави от Италия.......

# 203
Bled, благодаря за информацията... Видях на картата къде е порта в Дубай.... Имаме по 1 нощувка преди и след круиза... Незнам дали един хотел да ползваме или 2 различни, за да видим повече неща от Дубай...  Може би единия хотел да е до палмата, а на връщане да вземем хотел до стария Дубай и Dubai creek... Така ще разгледаме повече забележителности, които не са много наблизо едно от друго... newsm78

# 204
  • Варна
Може би единия хотел да е до палмата, а на връщане да вземем хотел до стария Дубай и Dubai creek... Така ще разгледаме повече забележителности, които не са много наблизо едно от друго... newsm78

Добра идея!

# 205
Голямо затишие в темата.... Има ли мами, които сега са на круиз или им предстои заминаване?
Аз вече резервирах круиза, платих капарото и сега правя планове... Mr. Green
Като гледам този път ще ползваме повечето корабни екскурзии, че в Дубай, Оман и Абу Даби няма как да се оправим сами... И мисля да резервирам предварително тези екскурзии, а не на кораба... Че предния път по-евтините и хубави екскурзии бяха свършили и се набутахме с по-скъпите, които бяха останали... То не че сега има евтини де, ама какво да се прави...  ooooh!

# 206
  • Sofia
Лунна пътека, ние бяхме на същия круиз и всичко си разглеждахме сами. Не е трудно, особено както имате 2 допълнителни дни в Дубай. В темата за Дубай супер подробно инфо за всички основни забележителности, трансорт и т.н. Освен това и в Абу Даби (както и в Дубай) има Биг Бус, продават билети на кораба, от там те взимат и там те връщат. Той минава през всички важни забележителности. Ти си преценяваш къде да слезеш, колко време да разглеждаш и кога пак да се качиш на автобуса. За мен това е най-лесният и удобен начин, ако имаш само няколко часа. В Маскат си се разхождахме първо сами. После се разбрахме с местен таксиметров шофьор, който за 2 часа ни разведе с колата на основните места за 30 долара, ако не се лъжа. Но разбира се, всеки сам си преценява.

# 207
max 17, вие с кой кораб бяхте? Ние имаме 7 нощи на кораба и 2 нощи в Дубай в хотел... За Дубай имаме само 1 ден от кораба, което е крайно недостатъчно... Не знам дали ще се оправим сами за това кратко време да посетим всичко което искаме.. За Абу Даби също имаме само 1 ден... За миналия круиз правих подробна програма, проучвания да обикаляме сами, но се запознахме с едни българи на кораба и си вземахме корабни екскурзии и ходихме заедно... Вярно е че са доста скъпи, но е по-удобно и лесно, има гид и се виждат повече места за това кратко време... Сега гледам сафарито в Оман от кораба е 106 евро на човек, скъпичко е , но как да го организирам сама и колко ще ми излезе??? Пък и тези големи разстояния... трябва да се ползват или таксита или много добре да знаем метрото, а мъжа ми не е  много по вървенето... Mr. Green

# 208
Вие колко дни имахте в Дубай и какво успяхте да видите?
За сега сами ще организираме само посещение на Бурж ал Араб, Бурж Кхалифа, фонтаните, Мол Дубай и Emirates, Марината... От кораба мисля да вземем обиколка на палмата и посещение на Атлантис хотела... Ако не вземем тази екскурзия как сами да обиколим палмата и какво се плаща, за да ни пуснат в хотела... Няма да ползваме аква парка и други атракциони... Най-много да видим аквариума... Времето е много ограничено, а разстоянията са големи... Ако даваме пари за таксита, дали ще ни излезе по-евтино в крайна сметка?  Shocked

# 209
  • Sofia
Ние бяхме с MSC Lirica. Имахме 2 дена в Дубай преди круиза. След това на кораба имахме още един цял ден и нощувка в Дубай. Джип сафари си организирахме от тук в Дубай през Премиер Турс, от които букнахме круиза. Цената му беше 160 лв. за двамата, с хубава фирма, взеха ни от хотела в уговорения предварително час. Сама можеш да направиш разликата в цената, а като услуга реално включват едно и също. До Атлантис също си ходихме сами. Хотелът ни беше близо до Марината и Палмата и с такси до Атлантис беше доста евтино, нещо от сорта на 15 дирхама, което е около 6 лв. Ние там аквариума разгледахме, вътре си има част, която е отворена за посетители.

Като цяло такситата в Дубай са доста изгодни. Най-скъпото такси, което сме плащали там, е било 80 дирхама и то за разстояние от около 50 км. по спомен. Имай предвид, че от летището и от порта такситата имат по-висока първоначална такса - 20 дирхама беше от порта. А иначе вътре в града, ако си хванеш от улицата такси, първоначалната такса е 3 дирхама на повечето. Имат и чудесно метро, което ползвахме редовно. Ясно, че за 2-3 дена човек на може да разгледа цял Дубай, но като гледам ти си планирала всички основни забележителности, така че за тях това време ще ти стигне.

Общи условия

Активация на акаунт