КРУИЗИ /тема 3/

• 59 649
  • 788
  •   1
Отговори
# 240
 luba_rizova, не се притеснявай за визите, щом няма да вземаш децата. Ние без проблем получихме визи, дори и не бяхме резервирали круиз, само посочихме причината за искането на визите. А интервюто е смешка  Wink , вземат ли ти пръстовия отпечатък си им ясен  Mr. Green  досието ти им е известно.  Имаме 10 годишни туристически визи, още не съм я използвала, надявам се да ни ми изтече  Laughing  , но е малко нагло от мая страна да карам в отпуската на ММ отново да се качва на кораб  Mr. Green  нищо, че ще е на почивка.

# 241
Здравейте, родителите ми имат кръгла годишнина (30 години) след около една година и с брат ми решихме да им подарим почивка. Има доста време, но нещата трябва да се организират. Реших, че круиз е една супер добра идея, защото не са излизали извън България от много години, а по този начин всеки ден ще са на различно място. Лошото е, че се притеснявам дали ще могат да се оправят, защото и двамата почти не говорят английски (говорят руски и френски). От скоро гледам круизи, маршрути и единственото, коте съм решила е че началната точка трябва да е лесно достъпна и да не се налага да пътуват много километри и да сменят различни транспортни средства. Просто не знам дали ще могат да се оправят. Цената на самолетния билет е също определяща. Харесват ми круизите по Средиземноморието, които са около 10 дни. http://www.msccruises.com/gl_en/Cruise-Departures/Cruise-Details … &ship_code=AR Тази дестинация ми се стори интересна, но е възможно и да не е кой знае какво, а и не знам ноември месец дали няма да е студено и неприятно. За това се обръщам към вас. Отворена съм за идеи и предложения. Освен това ме интересува по какъв начин мога да направя резервацията. През тур оператор дали ще мога да издействам намаление заради годишнината им или специален пакет?  newsm78 Благодаря.

# 242
  • Пловдив
Здравей,
Само да те успокоя за ноември месец, ние бяхме миналата година ноември на средиземноморски круиз, почти като твоя, но без Канарите, времето беше прекрасно и бяхме с къси ръкави. Разбира се, зависи и от късмета. Обаче,това, че започвате на едно пристанище и завършвате на друго ми се струва, че доста ще оскъпи самолетните билети. Поне така мисля, особено тези до Канарите не са много евтини. Корабът е малко малък, но те все ще им хареса, убедена съм. Иначе, ще се оправят, ще поискат информационното вестниче да се получава на френски, ние като бяхме имаше много руснаци, не знаеха чужди езици, проблеми нямаха. За тур оператора не знам, но не ти пречи да ги питаш, може и да има някакъв комплимент от круизната компания, дано. Успех!  bouquet

# 243
Аз пък бих ти предложила да погледнеш круиз по гръцките острови, за да могат да ползват автобус до началното пристанище.

# 244
Аз пък бих ти предложила да погледнеш круиз по гръцките острови, за да могат да ползват автобус до началното пристанище.

Аз също си мислех да предложа нещо подобно, или поне с тръгване/пристигане в Барселона, особено, ако не се оправят добре с английския. Освен това крайбрежните екскурзии, организирани от круиза са доста скъпи. Така че гръцките острови, например с тръгване от Истанбул/Пирея са добра идея. Друг е въпросът за м.ноември... Ако е заради точната дата на годишнината - може да отидат преди нея, а на датата, на партито да споделят преживяванията си.

# 245
Годишнината им е януари, но датата на пътуването няма значение. Просто не намерих друга дата за този круиз. Ако може да им спестя летенето, май ще е най-добре. http://crusit.bg/%D0%BA%D1%80%D1%83%D0%B8%D0%B7%D0%B8/%D0%BF%D1% … =all&escape=1 Това също ми се стори интересно, но дали ще се задържи до следващата година? Пак си остава проблема, че трябва да летят до Рим и после по някакъв начин да стигнат до Чивитавекия. Въпреки това ми е интересно да чуя отзиви от круиза с Costa Deliziosa. Ако има вариант да тръгва от Бургас и да се връща в Бургас...няма да се притеснявам толкова за тях  Laughing
Ще поразгледам предложенията и от Гърция. В интерес на истината, каквото и да изберем, знам, че ще им хареса много Simple Smile

# 246
  • sofia
Коментирали ли сме порт Казабланка?

# 247
 Moareyn, ноември и декември са идеални месеци за круиз към по-топлите дестинации... Няма я тази лудница на кораба, няма много деца и е много по-спокойно и приятно...  Не е много горещо, а времето е много приятно на Канарските острови, южна Испания и южна Италия... Круиза до Канарските острови е идеален, ние бяхме там през ноември 2013 и то именно с  Costa Deliziosa... Много хубав кораб, идеално обслужване... Мисля, че родителите ти ще изкарат добре... Корабните екскурзии са доста скъпи, а ако решат да не ги ползват, то трябва да им направите план как да обикалят сами.. Това си е доста проучване и четене във форума... Това също го имай в предвид, те сами няма да се оправят  на място без карти и план какво и къде да видят... Времето в пристанищата е много ограничено.. за съжаление...

# 248
  • sofia
Лунна Пътека, в Тенерифе какво видяхте? От порта как се придвижихте?

# 249
  • София
lyuba84 Трябва да има за Казабланка, писала съм за тези пристанища...
Да ги припомня...
Барселона
Валенсия
Неапол
Генуа
Венеция
Дубровник
Керкира, Корфу
Катаколон, Олимпия
Казабланка
Чивитавекия, Рим
Палермо, Сицилия
Санторини
Миконос
Monacо
Маями
Fort Lauderdale, Florida
Савона
Ница
Истанбул
Argostoli, Kefalonia
Ancona
Split
Dubai
Abu Dhabi
При възможност ще продължа с други...

Moareyn Прекрасен жест и невероятен повод, браво на теб, и аз обичам такива изненади.
Момичетата са помогнали, включвам се и аз.
Според мен круиз с пътуване до две различни пристанища, за тях не е удачен. А и разходите ще са големи.
Ако не са ходили друг път на круиз, и най-вече заради повода и близко пристанище, аз бих избрала това:

Тръгване и връщане в Истанбул. Можете дори, спокойно да ги закарате до там и после да ги посрещнете, ако е да е.
Какво по-добро от Венеция за този повод !!!
Тази година го има до края на октомври, миналата година имаше друг подобен, догодина може да е различен, но трябва пак да има.....
Поздрави от Гърция на всички, пътувам вече месец, до скоро...

# 250
Нашия круиз не беше до Тенерифе, а до Ланзароте и до Фунчал (Мадейра)... И на двата острова взехме корабни екскурзии. На Ланзароте имахме обиколка с автобус на острова, посещение на винарна и един национален парк Вулкано... Имахме много организирани забавления, като яздене на камили и дегустация на вино от този вулканичен остров. Самия парк Вулкано е много интересен, само кратери на вулкани и засъхнала лава, без никаква растителност... Отдолу вулкана е още "жив", видяхме гейзери и как пекат пилета на температурата от земята... Страхотно преживяване и то 8-9 часа на този остров. Без корабната екскурзия нямаше да видим почти нищо, разстоянията са големи и е нужен транспорт.

# 251
На Мадейра също бяхме цял ден и имахме обиколка на острова, качване до най-високата точка на острова с автобуса, а слизането до морето където беше акустирал кораба беше с кабинков лифт (затворен)... Страхотна панорама и красота, много живописен остров, коренно различен от Ланзароте - богата растителност и самия остров не е равен, а е на нещо като скали, много стръмен бряг, до някои плажове се ходи с лифт... Хубави къщи и хотели, спокойствие... Също имахме посещение на винарна и една работилница за изработка на плетени кошници и всякакви мебели и сувенири... Много интересно изкуство...  типично за Мадейра...

# 252
  • Варна
Факт!!!
Ще разкажеш ли или ...

Amа аз съм разказвал десетки пъти , и писал Simple Smile :
http://patepis.com/?cat=2294

# 253
  • sofia
Факт!!!
Ще разкажеш ли или ...

Amа аз съм разказвал десетки пъти , и писал Simple Smile :
http://patepis.com/?cat=2294

Имах предвид какво да очаквам от океана, каза, че не го познавам.

Блед,  Лунна Hug

# 254
  • Варна
Здравейте, родителите ми имат кръгла годишнина (30 години) след около една година и с брат ми решихме да им подарим почивка. Има доста време, но нещата трябва да се организират. Реших, че круиз е една супер добра идея, защото не са излизали извън България от много години, а по този начин всеки ден ще са на различно място. Лошото е, че се притеснявам дали ще могат да се оправят, защото и двамата почти не говорят английски (говорят руски и френски). От скоро гледам круизи, маршрути и единственото, коте съм решила е че началната точка трябва да е лесно достъпна и да не се налага да пътуват много километри и да сменят различни транспортни средства.

Круиза който ти предлага Блед е много добър.Аз даже бих предложил УИЗЗ до и от Венеция и по 1-2 дни там като буферни , а и Венеция си е Венеция и някой и друг ден там не е за пропускане.Ако билетите до и от Венеция се купят достатъчно рано може да са и на по ниска цена от автобус до Истанбул.На круизните кораби се говори и френски и руски (на рецепцията се говорят нормално 6 езика).

Общи условия

Активация на акаунт