А коя книга четат в момента децата ви? - 4

• 51 880
  • 743
  •   1
Отговори
# 60
  • Габрово
ston, мисля си, че е по-добре децата ти сами да си прочетат "Без дом" един ден.
Когато четях на сина си, най-вървяха приказките и кратките истории. Той по-добре възприема историята и минава през въображението му когато си чете сам.

# 61
  • София
Те децата не са малки, ако е само в дължината проблема, за мен такъв няма, те и сами да я четат, няма да я глътнат за ден-два Wink
Моят син поне няма проблеми като му чета и по-дълги книжки...

По темата - започна

# 62
ivap, и аз съм на мнение, че е по-добре сами да си я прочетат някой ден, но баткото се очертава мързел от класа, когато стане дума за четене и се опасявам, че ако оставя на него сигурно никога няма да я прочете, а книгата си струва. Надеждата за четящо дете ми е в малкия.
Иначе моите са свикнали да слушат романи. Една дузина съм им изчела вече, най-малко, дори имаше период, ги предпочитаха пред приказките.

# 63
Здравейте,
Ще се включа в темата, за да споделя как големият ми син(10год.) чете от м.ноември 2013г. поредната книга на Рик Риърдън - Героите на Олимп - книга 4: Домът на Хадес.
За съжаление почти не остава време за четене от задачи, тренировки, курсове и прочие.
Надявам се след края на годината положението да добие добрия стар монотонен ритъм, защото напоследък много се изморявам, натискайки го да пише домашни и подготвя допълнителните уроци, а за него не знам.
Иначе все купуваме книги, рафтовете почти са запълнени, възползваме се и от новата тема във форума за книгите в електронен вариант. Дано имаме време да почетем през лятната ваканция!

# 64
# 65
# 66
  • В реалния живот
Дъщеря ми почти дочита "Каспър котешкият принц"

Харесва й.

Бях обещала да пиша за мнението ми за "Книга за Хюго и Юсефин". Аз я прочетох, но за сега реших да не й я давам, нещо не ми хареса съвсем. Интересно ми е дали има деца/родители, които са я чели и какво им е мнението.

Видях, че е някой чете "Паяжината на Шерлот" - дъщеря ми я чете миналото лято и много я хареса.

# 67
  • София
http://www.fiut.bg/book/puteshestvie_vremeto
Това е книжката,която моят син прочете сам.Надзиравах го,за да му помагам,ако трябва,но на него наистина му хареса и се справи добре като за пръв път.
Сега ще му взема и следващата от поредицата-Пътешествие в Космоса.

п.п.моля,обяснете ми как слагате снимки на книгите Embarassed

Последна редакция: чт, 08 май 2014, 13:51 от Marsa

# 68
# 69
  • София

След като се научих как се слага картинка Simple Smile бързам да го направя и да покажа новата ни книга.Вече се преполовява.

# 70

Препрочита си и книжките за Феликс.

# 71
  • Sofia
Чета на щерката (6г.) тази:

Пък тя си препрочита (и в момента дори Simple Smile ), четените книжки.

# 72
  • София

За съжаление, последната от трите, макар и много стойностна, е с ужасно дребен шрифт. Много ме е яд, защото му е ужасно интересна, а се мъчи с нея, макар че е с перфектно зрение. Аз и думичка не мога да прочета от нея. Недомислена работа.  Sad

# 73
  • София
Хлапето е на 11 години и с голям интерес чете "Приключенията на Камо" :

http://www.book.store.bg/p102916/evropejski-razkazvachi-xx-xxi-v … daniel-penak.html

За съжаление засега не проявява интерес към енциклопедии и научна литература. А с такова желание бих му купила "333 любопитни тайни за деца".

# 74
  • София
Каката (11г) чете това:

За дребосъчката (4г.) купих и останалите от поредицата:

Открихме кварталната библиотека, която се оказа мнооого заредена Grinning

Общи условия

Активация на акаунт