А коя книга четат в момента децата ви? - 4

• 51 907
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
Да споделя и аз моето мнение за започващите самостоятелното четене  Grinning. Първата почти една година моята дъщеря четеше на глас. В почти всички книги има дълги думи и такива с трудно произношение, хубаво е да се поправят и обясняват /моята много пита  и до ден днешен, когато нещо не и е ясно/. Когато чете на ум, такива думи лесно се подминават  Wink. Освен това, много държах да се научи да спазва интонацията при четене - при запетая малка пауза, при точка по-дълга пауза, въпросителни, възклицателни и т.н. Важно е и за самочувствието на детето после, например госпожата да те похвали как хубаво четеш, и да избира теб да прочетеш урока по-често  Wink.

Иначе на този етап позаряза киндъла и се върна да допрочете оставащите и от поредицата за Никола, които получи за Коледа. В момента е на :

И и остава

# 601
  • Sofia
Днес щерката започна:

След филма идва този път, но нямаше как... нали я купихме след премиерата му.

# 602
  • Варна
Прочете 2 последователни от "Детективи с машина на времето", сега разнообразява с това: .
Пробва да чете "Тими провала", но не му хареса и я заряза.

# 603
Чете (9 г.):

Solar Wind, мерси за споделеното за "Тими Провала", моята щерка пък не хареса Дръндьото, явно всякакви подобни не й допадат и ще отидат за подарък..

Моренка, аз се чудех дали да купя Хартиеният принц, ще се радвам на мнение, макар че съм запозната със сюжета..

# 604
  • Sofia
Сиси, предвид, че авторката е сценарист на филма, допускам че книгата ще е хубава, както филмът.
Ще пиша след, а стартът е обещаващ.  Grinning

# 605
Благодаря за споделените мнения, мами   bouquet
Единият ми син чете доста добре и обича да чете, но дори и когато ми чете на глас си измисля доста и си мисля, че ако чете наум съвсем няма да съвпада с истинския текст. А другият даже няма желание да си чете сам наум, той и на мен не иска да чете, но аз го карам всеки ден по малко... Голяма мъка е с това четене ooooh! А книжките, които им избирам са толкова интересни! Но само ако аз им ги чета  Crazy

# 606
Моят преполови "Емил..." и много му е интересна. Въпреки, че съм му я чела преди, пак му харесва много. Просто с възрастта децата възприемат едно и също нещо различно.

Прочете 2 последователни от "Детективи с машина на времето", сега разнообразява с това: .
Пробва да чете "Тими провала", но не му хареса и я заряза.

А тази на каква тематика е? Понеже не ми е позната.

# 607
# 608
Отваря общото описание- 4,5 реда.
Не мога да увелича при мен страниците /виждам четири/ за четене и да схвана.
Криминално е, до колкото разбирам. Моят това го харесва като жанр.
За каква възраст е подходящо? Пише над 13 години, но аз не мога да преценя. Дано имат в библиотеката.

# 609
  • Sofia
За каква възраст е подходящо? Пише над 13 години, но аз не мога да преценя.
Да, толкова е описанието, но при мен се отварят страниците. Относно възрастта бих се доверила на тази категоризация, защо в описането пък се казва, че героят е четиринадесет годишен.  Simple Smile

# 610
  • Варна
Judy, криминална е - да. За едно момче, което се въвлича в компютърна игра(или нещо такова), която му дава супер сили. Привлечен е към тази игра от някакъв злодей, който по принцип си има супер сили. Това разбрах от детето. Моето е почти на 10г.. От същия автор има още една книга и нея прочете преди време. И двете книги много му харесаха.

Последна редакция: пн, 26 яну 2015, 21:34 от Solar Wind

# 611
А, просветва ми. Най- вероятно ще му е интересна, тогава. Ще опитам. Благодаря.

# 612
  • Варна

Покрай грипната ваканция има много време за четене. Още повече, че и времето не позволява игра навън Sad.

# 613
  • София
В момента четем (аз чета на сина ми) Приказки на Осмиянко (след препоръка на Морена) - приказките са страхотни и поучителни без граница във възрастта - и за деца и за възрастни. Само дето имам чувството, че послените ми страници липсват. Може ли някой, който я има да ми каже до коя страница свършва книгата, издателство като  на картинката.

# 614
  • София

ще я четем заедно, че още го плашат такива книги да ги чете от кора до кора сам -  ситен шрифт и над 300 стр . Crazy

Общи условия

Активация на акаунт