А коя книга четат в момента децата ви? - 4

• 51 881
  • 743
  •   1
Отговори
# 705
  • Варна
Светле, "Гората на пигмеите"
Скрит текст:
не я намирам ел. ти имаш ли я?
И аз проявявам интерес  Blush .

По темата: детето чете поредната книга от "Детективи с машина на времето".

# 706
  • у дома
Светле, "Гората на пигмеите"
Скрит текст:
не я намирам ел. ти имаш ли я?
И аз проявявам интерес  Blush .

Ами-не,нямам я-сега погледнах-не знам защо бях решила,че съм свалила и трите  Embarassed
Ако никой не я качи до месец два ще я сканирам и кача  Hug

# 707
Моята /на 11 год./ в момента чете ''Скелет в леда'' от поредицата ''Търсачи на съкровища''. Не беше хващала книга много отдавна, но ако ѝ хареса ще ѝ взема и другите две книжки.

# 708
Прочете (9 г.) три книжки на Лили Чудото, които не беше, даже си мислех, че сме приключили с тази поредица, но се присети, a сега е с:

# 709
  • Sofia
А! Simple Smile И моята (7г.) вчера се колебаеше между

и   

и започна втората.
На вълна приказки е явно, защото и аз преди сън и чета Андресен и

# 710
  • София
Морена,възхищавам се и  завиждам на дъщеря ти Hug Аз съм от много четящите, но дъщеря ми(  8.1/2г ) за жалост не е... Гледам че доста бързо отхвърляте книжките и ми стана интересно в какъв режим и интензивност четете?
И за да не е много офф.... дъщеря ми чете Роня , дъщерята на разбойника...

# 711
# 712
  • Sofia
Благодаря, sssani!  Никога не е късно, вероятно предстои на твоето момиче да открие четенето и книжките. Поводите могат да са най-различни. Simple Smile
Скрит текст:
Щерката от съвсем малка е увлечена от книжките... Като се случеше да утихне някъде (в някоя стая, в къщи), аз притеснена бързах да видя какво става, а тя - с книжка.  Wink И свикнах да не тичам и да съм спокойна в такива моменти.  Crazy
Не съм правила нищо по различно, отколкото с двете ми по-големи деца, но тя просто отчетливо има афинитет. По празници - лични или не, официални и неофициални... последно например на Прошка ме пита: "Ти няма ли да ми подариш книжка за празника?" И аз подарявам, винаги е било така... с празник и без.   И за РД, и Коледа все си поръчва и книжки.
Сега нейни книги има из цялата къща и все (целодневно) се заплесва с тях (а трябва нещо друго да върши).  Wink Наскоро се бяхме прибрали от у-ще и аз приготвям обяд, а тя отиде да се преоблича... и разбира се се забави. Отивам тихо и поглеждам без да ме вижда. Тя стои по гащи и блузата съблечена от ръкавите и стои на главата ѝ като "диадема" и пада като "було" назад. И тя чете заглавията от библиотеката, примерно: "Гуменият Тарзан", "Смоговци", "Малкият Никола",не мога да знам, не мога да знам, "Василиса прекрасна", "Приключенията на Незнайко", не мога да знам... Където "не мога да знам" са книги, които нямат заглавието отстрани.  Laughing
Сутрин за у-ще пътуваме 20мин. с автобуса и тя чете (понеже и аз така), на връщане яде, затова не чете. Wink  Чете и после, след обяд, след  като си напише домашните, взима книга и сяда с ентусиазъм: "Нямам търпение да разбера какво става по-натам! Grinning" и се отнася... В почивни дни чете и сутрин в леглото преди да стане. 

# 713
Последната книга на Роалд Дал, която и остана непрочетена (9 г.):

# 714
  • Ямбол
След "Хвърчащата класна стая", дъщеря ми на 9 г. започна тази отново на четеца:

# 715
Това според мен е основното: "Нямам търпение да разбера какво става по-натам! Very Happy". И аз затова четях до припадък като дете и затова сега не подхващам книга, ако знам, че имам много работа (иначе работата ми ще остане несвършена  Joy)
А при сина ми го няма това любопитство да разбере какво ще стане. Може да остави книгата на страшно интересно и вълнуващо място, само защото главата е свършила. На този етап по-интересно му е да се гони и да се боричка с брат си.

# 716
Малката - на 8 години, чете "Мили бате!... Писма на един дакел"

Каката, на 10 г., чете "Без Дом".

# 717
  • Стара Загора
 10 г . ми дъщеря чете Изчезналият герой -Р. Риърдън и Изобретението на Хюго.
Синът ми на 7 и половина  една енциклопедия `Автомобили`

# 718
Щерката, 11 години, се запали по тази поредица:

# 719
  • у дома
Шестокласникът чете тази , а второкласникът чете тази

Общи условия

Активация на акаунт