Интериорен стил по аматьорски - 22

• 70 139
  • 771
  •   1
Отговори
# 450
Хоп, идвам със злато!  Crazy Crazy Crazy
Скрит текст:

Много интересна лампа. Харесва ми Mr. Green

# 451
  • DE
Хубава тема. За сега само ще ви чета   bouquet

# 452
Запис да чета и споделям.Аз сега много гледам този сайтhttp://www.pinwin.ru/konkurs.php?kact=2&knid=37&rbid=5945

# 453
дом? Църква? Дом в църква  newsm78 Как ви звучи? Аз съм запленена http://www.home-designing.com/2009/12/a-church-remodelled-into-a-residence

# 454
  • DE
На мен ми е зловещо  Confused

# 455
  • Русе, България
Така, най-после и аз имам възможност да споделя болката си - искам да направя съществена, но не много скъпа откъм финанси, промяна на нашата всекидневна. Помещението е с квадратура около 60 кв.м., има обособена кухня, кът за хранене и холна част. Основните промени, които искам да извърша, са:
1. Разместване на мебелите: желанието ми е масата и столовете да отидат в празната част на стаята (на снимките се разбира коя е тя); диваните - на тяхно място и, съответно, пред бар плота (бар столовете ще се махнат); на стената, където е триместният диван сега - да иде телевизорът със секцията, която е в момента; двете части от секцията, над телевизора сега, да се съберат и да се сложат на земята, зад масата за хранене на новото й място; фотьойлът евентуално ще запази мястото си пред радиатора.
2. Пребоядисване: искам да махна това жълто! И макар че вече е като клише, търся комбинация от мръсно бяло, светло сиво и графит. Само че не съм сигурна кой тон за къде е подходящ. В момента основно е жълтото, взето е (и изсветлено) от тапета при масата за хранене, който е същият като на стената при празното пространство. Другият цвят (на стената на телевизора сега) е пак от тапета - от тъмните цветчета. Проблемът е, че това жълто е и цвят на кухнята (тъмната череша на кухненските шкафове е такава заради интериорните врати  doh ), и цвят на щорите (които не подлежат на смяна ...засега).
3. Нови елементи: имам няколко картини, които бих искала да съчетая и закача заедно със съществуващите сега, като фаворит ми е стената зад масата за хранене в момента (зад единия диван в бъдеще). Също така вече втора година отлежават два 115-см рафтове RIBBA, които също искам да поставя, но не за въпросните картини, а за нещо друго...

Оф, стана супер дълго обяснение! Благодаря, ако сте прочели дотук!
Имам нужда от външен поглед за идеите ми, съвет за цветовете и... и насоки, за каквото и да е.

# 456
Махни тапета на цветя.

След като боядисаш в новия цвят ще бъде по-трудно и жълтото от кухнята ще ти боде в очите още повече. Не може ли по някакъв начин тези жълти плоскости на кухненските шкафове да придобият този кафяв цвят на рамките.

Аз лично бих започнала ремонта от кухнята и бих се почудила как да махна това жълто от там.

# 457
Ауу, искам полилея от първата златна снимка!  Crazy

# 458
  • софия
Пижамка, и аз мисля като Цонна.
Тази огромна стая има много потенциал и може да стане страхотна.
Щорите ако бъдат заменени с едни хубави дълги пердета, ще стане страхотно и много уютно според мен.

# 459
И махни тези грозни покривала от дивана. Момичетата от преправяческата могат да ти помогнат с пребоядисването на кухнята.
Нищо лично, но понеже нали искаш помощ. Всичко ми е много бозаво. Жълто, кафяво, бежаво. Един по - цветен акцент като килим ще стои добре. Това след като разкараш останалите неща, де.   Simple Smile

# 460
Пижамка, не разбрах кое къде искаш да разместиш, но това не е важно.
Като цяло положението изобщо не е толкова зле. Да, не изглежда като от блоговете, които си размятаме тук, но е едно съвсем нормално бг жилище. Жълтото мен не ме дразни, нито вратичките на кухненските шкафове, другия цвят на стените обаче не ми е симпатичен. Смятам (вече са ти предложили), че трябва да махнеш покривките от диваните, както и да смениш щорите с пердета. Също така, ако е възможно да се махне надстойката на барплота. И други килими.

# 461
  • Русе, България
Покривките на диваните са там, докато успея да намеря свестен начин да почистя тапицерията или не се сдобия с читави и пасващи по размер калъфки, които да мога да свалям и пускам в пералнята.
За общия бозав вид съм напълно съгласна! След четири години в тази обстановка повече от всякога искам промяна.
За съжаление поради финансови възможности не мога да си позволя разбутване на кухнята, затова съм се насочила към най-достъпния вариант - разместване и пребоядисване в холната част.
Държа много да изместя диваните от сегашното им положение, защото тази жълтата стена е много студена през зимата (независимо, че в стаята е топло) и, за да бъде ползван диванът по предназначение тогава, трябва да се увивам с одеала.

# 462
  • софия
Там където искаш да сложиш масата имаш и лампа отгоре, с една висяща над масата ще стане чудесно. Може на този прозорец до нея заради радиатора да се направи японска щора ли, как се наричаше, от същия плат като дългите пердета за големите прозорци.
Мисля, че ако се махне жълтото от кухнята, цветовете, които си избрала ще стоят добре с черешата. Има толкова нюанси на сивото  Laughing

# 463
  • Майничка
 Ако това голямо и относително празно помещение беше мое, като най-икономично решение бих вапцала стените в топло оранжево или нещо като светъл коняк. Ако се запази този килим - калъфи на меката мебел в слонова кост или бледобежово, ако не - на райета  с тюркоаз, бледо жълто, оранжево и бяло/св.сиво.
 Черешата и жълтото на кухнята изобщо не ме дразнят.
 Бих се изкусила и от тюркоазени синьо-зелени стени и по-топъл текстил, но щом е студено зимата, не е добра идея.

# 464
  • Русе, България
Тъкмо това мислех да напиша - ако можете да дадете своите идеи, как бихте подходили към тази голяма стая. Hug

Общи условия

Активация на акаунт