Интериорен стил по аматьорски - 22

• 70 090
  • 771
  •   1
Отговори
# 510
Газов инсърт ( не знам дали така се казва и в България), топли повече и от парно. Изпробвно е на -47С. И  нито чистиш, нито се грижиш за дърва.
Ако искаш на дърва, прави се камината с чекмедже, дето се вади отвън. В стаята нито пепел, нито дявол има.
Детето и у нас е в хола, неговата стая му служи само за склад за играчките му  Mr. Green , които той се стреми да снеме в хола, и аз периодично изпращам към неговата стая.

Тази вечер идват да вземат мерки за плотовете в кухнята....което ще рече скоро ще си имам кухня. За която все още не съм решила какъв цвят да са стените.

Шарки, не е до момчета и момичета. В апартамента на родителите ми с брат ми потрошихме диваните. Гледа той ТВ и тренираме хвърляне през рамо. За да е по-меко на кака му, на дивана...след 3-то хвърляне и дивана си загуби краката.

# 511
  • Пловдив
Titina - на какъв газ? Етанол, пропан-бутан, метан?

# 512
В Канада и тук сме на натурална газ.

# 513
  • Пловдив
В Канада и тук сме на натурална газ.
Значи говориш за камина с газопроводи до нея, което ако не е газифициран квартала в Бг няма как да стане. Според мен става дума за камина с етанол, само за фасон. Топлят, ама слабичко.

# 514
напротив става, танк с натурална газ (тук в отдалечните райони това се използва).

Да се оплача, нали мечтаехме за къща в България, сменихме концепцията (Шарки с тези си съмнения за охрана ни хвърли в музиката). Та сега се смени концепцията, ще е апартамент мечта с огромна покривна градина.

# 515
  • Пловдив
Е... ще се сблъскаш значи с някои бг особености Laughing Тук този филм е .... абе..... Тази работа с танк с природен газ е трудно постижима. Можеш да се ориентираш към разпространения пропан-бутан или евентуално към по-слабо застъпения метан (но съдовете за съхранение на метан са по-обемни и тежки от тези за пропан-бутан).

# 516
Знам какви са съдовете, работя в тази сфера а и съпруга ми се занимава с проектирането на такива неща. Идеята ни беше къща с такъв вкопан танк и още куп др иновационни системи в къщата.
То ясно , че ще се сблъскам с действителността, но ...абе начинът ни на живот и положението в България ни поставят в тази странна ситуация. Ако сме в къща ще се наложи жива охрана (поне в района където търсим место е такава), а аз не искам да живеем така. Лично виждане, че се изправям срещу този проблем защото сме живели и навън. Тук и да не заключа къщата не е проблем, а там амо ни няма месец ще изнесат всичко. Поне това е изводът ми накрая. Мисля, че в апартамент ще е по-лесно.

# 517
  • Пловдив
Мда, в нашата вила влизат всяка зима (защото тогава не ходим редовно). Окрадоха каквото има за крадене, сега само разравят. Ако спрат и да чупят чиниите ще бъде хубаво. И ми изпиват всичкия оставен алкохол.

# 518
  • София
Нашата вила над Рударци е със СОТ и досега не са я обирали, но пък стигането до София всяка сутрин е мисия невъзможна (не помня дали съм писала как една сутрин на кръстовището на Борис III и Околовръстното станахме свидетели на гоненица и бой с винкели Shocked Shocked Shocked), отделно, за да стигнеш навреме за училище в София трябва да тръгнеш оттам в 6.30...(преди 3-4 години, докато вървеше освежителен ремонт на апартамента се бяхме изнесли  там за седмица и след това не повторихме)...

Титина, не знам за след колко време мислите да се премествате в България, но да ти спусна малко ново инфо за планове за изграждане на ново gated community, Линднер явно ще строят втори Резиденшъл парк,  http://www.residentialpark-sofia.com/bg/pages/lozen.html. В предния Резиденшъл парк е газифицирано, за втория не знам какви са им плановете, но това е проверимо чрез мейл до търговския им отдел. Отделно, имат планове за довършване на фази 2 и 3 и на Резиденшъл Парк София: http://www.residentialpark-sofia.com/bg/pages/masterplan.html, така че и това е опция. Като цени са по-добри на кв.м. от апартамент вътре в града.

Що се отнася до апартаментите - ние навсякъде сме наслагали СОТ, но във входа на предния ни апартамент си обираха апартаментите без СОТ, та не знам колко наличието на външна затворена врата е някаква защита. Винаги ще се намери "умен" да отвори вратата, ако му кажат, че е "пощата". С една дума, "български прелести".

# 519
... Идеята ни беше къща с ... още куп др иновационни системи в къщата.
То ясно , че ще се сблъскам с действителността, но ...абе начинът ни на живот и положението в България ни поставят в тази странна ситуация. Ако сме в къща ще се наложи жива охрана (поне в района където търсим место е такава), а аз не искам да живеем така.
...
Вашата работа отива на "имение от затворен тип"*. Направо ще "изкъртите" бг пазара с нововъведението за елитни клиенти, а и ще им продавате "автономните, енергийни системи за имения от затворен тип" — нали това ви е в професионалната сфера...  Joy

---------------------------------
* Щях да пиша латифундия, ама с това "л" отпред, ще загубиш пазара около Перник... а и руснаците се хващат на "затворен тип" щото им звучи като добре охранявано. Mr. Green

# 520
  • София
За любителите на бялото: цък
ама много е бяло, да знаете Simple Smile

# 521
  • София
За любителите на бялото: цък
ама много е бяло, да знаете Simple Smile
Точно такова бяло харесвам, само да няма малки шоколадови ръчички newsm78...канапетата, поне у нас, нямат никакъв шанс...

# 522
  • густо майна Филибето
Това с външното чекмедже на камината е страхотна идея, започвам да обработвам съпружеството Simple Smile Външно, външно...в коридора трябва да е. Confused Повече ме притеснява съхранението на дърва и разпалки, тия подредените на снимките никак реалистично не изглеждат (сега се топлим с печка и знам) Предвидила съм един бюфет до камината, после камина, после врата. Сега си дадох сметка, че не съм оставила място за дървата newsm78

# 523
Нашата камина се почиства с чекмедже и изобщо не опушва. Стените са бели, самата камина е бяла, боядисвали сме последно преди 5 години и засега не предвиждаме ново боядисване. Ако моделът на камината е ок и монтажът е точен, повечето гореописани дефекти отпадат.
Люб, ние имаме едно сандъче на колелца за съхранение на дървата в непосредствена близост до камината. През лятото изчезва в мазето. Може да измислиш някакъв такъв "мобилен" вариант, ако те устройва и нямаш друг избор? newsm78

# 524
  • София
И ние правим камина, дори току що мъжът ми се изнесе да купува вата, нещо се е ентусиазирал да я прави сам.
Ето това е модела, от който копираме едно към едно:

Скрит текст:
Разликата е, че вдясно сме оставили ниша за дървата. Без водна риза, без нищо, само за уют.

Общи условия

Активация на акаунт