Интериорен стил по аматьорски - 22

• 70 094
  • 771
  •   1
Отговори
# 495
От камина ме отказахте, най-много от тези подвижните на био етанол да си купя.

vesi1, таваните са високи 2.80.

# 496
  • sofia
Аз само споделям наблюдения. 2,80 си е нормална височина, нашите станаха 2,60 (след изолациите на пода и тавана). Не знам как сте намислили цялостната визия. Аз лично много харесвам дърво, но трябва да си е "на мястото".
На тавански помещения със скосявания пасва дървения.

# 497
Камината си е хубаво нещо, недейте така Laughing Сега, ако мислите да се отоплявате основно с нея, сигурно е мърляво, трудоемко и досадно, но за сгряване в гадните вечери на предпарно периода Wink, за глезотийка и уют по Коледа, при семейни или приятелски събирания си е голямо удоволствие.
Шарки, останалите радиатори изстиват при хоризонтална разводката, надали при вертикалните щрангове!
Лошото е ако възникне някакъв проблем и започне да пуши у съседите... Тогава дори и тяхна да е вината, камината става неизползваема, за съжаление. При възпитаните хора, говоря Laughing

Пижамка, сега разбирам защо има необживян вид всекидневната ти. Не е до големината й, просто вие на практика не я ползвате - родителите в спалнята или кабинета, детето в неговата си стая... във всекидневната сигурно влизате за малко, да сготвите и хапнете набързо или когато имате гости. При това положение не можем особено да ти бъдем от полза.
И ние като при Янтра винаги сме били накуп. И в малкото, и в голямото жилище Peace Та празно няма откъде да дойде Mr. Green

# 498
О, де да можех и аз така, абсолютно щях да затворя дечищата някъде. И ние сме с три спални, с три деца, две кучета, една котка и голям хол. Ми освен голямото, всички други са в хола и аз полудявам, ако и чакам някой. По Великден, понеже се опитвах да готвя и не гледах какво правят малките чудовища, резултатът беше такъв: http://anelia3220.snimka.bg/daily/drugi.814915.33040136. Щракнах го, че направо се изумих. Ми не е нормално да посрещаш гости в такава обстановка, така че искрено завиждам на Пижамка и определено смятам, че децата трябва да са заключени в детската Laughing.

# 499
  • София
Както и да е, наиграхме се на камина (предполагам, че повечето хора минават през големия мерак "колко-е-уютно" до "писна-ми-да-я-зареждам-и-чистя")  и в новата къща при идеите за дизайна не сме я включвали.

# 500
  • София
Stef4o, децата като пораснат (моите 3 все пак си имаха всеки отделна стая), само бягат по стаите, да не ги слушаш какво си приказват по телефона/скайпа с приятелчета.

Иначе и аз съм на мнение, че хола е мястото за тичане на деца и затова трябва да е голям и просторен и с много празни пространства. В този ред на мисли, да се оплача, преди около месец се изтърсва у нас баткото една вечер след работа на гости и докато направя салата, двамата с малкия ми син се гонеха в кръг около централната колона, което включва скачане от трапезарията на канапето в хола, от канапето на пода, после бегом нагоре по стълбите към трапезарията и пак скок надолу...нещо като Том и Джери. А баткото ни е на 23  и ходи с костюм на работа (гоненицата се разиграва с все костюма...)

# 501
 Joy
И после ти сипа ли му ракийка към салатката Mr. Green

# 502
  • Пловдив
Иначе и аз съм на мнение, че хола е мястото за тичане на деца и затова трябва да е голям и просторен и с много празни пространства. В този ред на мисли, да се оплача, преди около месец се изтърсва у нас баткото една вечер след работа на гости и докато направя салата, двамата с малкия ми син се гонеха в кръг около централната колона, което включва скачане от трапезарията на канапето в хола, от канапето на пода, после бегом нагоре по стълбите към трапезарията и пак скок надолу...нещо като Том и Джери. А баткото ни е на 23  и ходи с костюм на работа (гоненицата се разиграва с все костюма...)
Mr. Green Да беше снимала вместо само да се хвалиш! Дай боже всекиму Simple Smile

# 503
При нас ако има камина ще е точна за уют, за чашата с винце, за празници и т.н. Иначе сме на парно, като в новата обособена стая ще сме на радиатор на ток. Между другото, ако познавате препоръчан парнаджия, може да ми споделите.  Laughing

# 504
  • Русе, България
Много ме развеселихте! Явно грешката ми е била, че отделих около час за подреждане в холокухнята преди да снимам. Rolling Eyes

# 505
  • София
Янтра, не знам скок на 85 кг върху една точка на канапето дали е точно хвалба  Joy Joy Joy, още повече, че в стария апартамент селаморските канапета оцеляха точно и само 2 години - разшиха им се шевовете, хлътнаха седалките newsm78...с една дума, имаме си добре разработена система на разваляне. Е, можеше и да е "по-лошо", примерно и трите ми деца да са момчета  Embarassed, аз поне си имам една кака за цвят.

# 506
Отговарям за камините в апартамент (или етаз над втория):

- отговаряш за почистването на комините за целия вход
- качваш дърва до твоя етаж (в нашия случай с предния апартамент - до 4ти етаж)
- одимяваш си тавана
- леко забляване на някой, докопал се до поставяне на дърва в камината и забравил да затвори стъклото после, има за резултат тъмно сив таван

Ако сметнеш, че всичко изброено си струва гледката на огън, слагай камина Simple Smile

Струва си.  newsm10 Не се отказвайте от хубавите неща, ами натискайте "майсторите" да ги правят удобни и практични.  Камината трябва да ти я направи човек дето разбира от камини и топлотехника (а не майстор-монтажник на камини, или търговец на печки с твърдо гориво)... и всичко изброено отпада. Дървата се качват с асансьор, и съвсем не са толкова много. Проблема остава около самото зареждане на камината, и то защото дървата се хващат с ръка (маникюр, трескички, прахоляка дето е по тях).

Последна редакция: ср, 23 апр 2014, 16:03 от гост22

# 507
...
 Ми освен голямото, всички други са в хола и аз полудявам, ако и чакам някой. По Великден, понеже се опитвах да готвя и не гледах какво правят малките чудовища, резултатът беше такъв: http://anelia3220.snimka.bg/daily/drugi.814915.33040136. Щракнах го, че направо се изумих. Ми не е нормално да посрещаш гости в такава обстановка...
Ами като държиш да посрещаш гостите в стаята за игри и отдих, така ти се пада.  Mr. Green Я направи хола в едната спалня. Хем през деня ти е празна, хем не става за игра щото е тясна, а и ще се събирате спокойно в най-семейната (голямата дневна) стая... то не, че ще ме послушате де.

# 508
  • София
и определено смятам, че децата трябва да са заключени в детската Laughing.
... и вързани за парното както казваше един колега  Joy

# 509
  • DE
Цитат
Цитат на: Stef4o в Пет., 07 Юни 1974, 10:19
Цитат
и определено смятам, че децата трябва да са заключени в детската

... и вързани за парното както казваше един колега 

Докато навършат поне 18 години, казвам аз  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт