Интериорен стил по аматьорски - 22

• 70 107
  • 771
  •   1
Отговори
# 480
Твоите плочки са класически елемент. Сега се забелязват трудностите от модерните решения като кухня в синьо и баня в червено. Разбира се, който разполага с много пари и енергия е повече от свободен да твори по този начин. Много по-лесно е да се осъвремени жилището с няколко възглавнички в модерните за сезона цветове, отколкото да се купуват нови мебели или да се поднови цялостната концепция за жилището. Ама това за желание за различност и модерност си казват думата.

Помрънках ли достатъчно? Mr. Green

# 481
Цоне, мисля, че още можем Joy

# 482
 И моите 5 цента за Пижамка Grinning Та мисла, че едни пердета и нови килими биха свършили чудеса за помещението, а мебелите може да местиш на воля докато улучиш оптималното , а накрая мажи акценти по стените, ако се налага, но за начало един неутрален цват ще помогне да избистриш идеите. 

# 483
Човек за малко да мръдне и колко сте изписали!

Пижамка, то всичко почти е казано, но все пак - за мен кухнята е ок, но масата и столовете са ми като трън с очите. Момичетата в темата с препряването имат чудни идеи - боя, фолио, друго, но черна маса и кафяво-жълтеникава кухня ми идват много. Наистина поразхвърляш мебелите ще е по-добре вместо да са така залепени до стените. Иначе боя по стените, пердета, килимчета, някоя друга книга или можеш да следиш във Вивре пускат разни декорации и идеи за украса. /поне аз харесвам джунджурии/

Бравос за тоз апартамент, направо се нанасям - http://nicety.livejournal.com/1511905.html

Аз имам няколко въпроса чуденки - според вас проблем ли е да си сложа камина, ако пода ми е дюшеме и тавана ми е греди? Тези от вас дето имат камина - топли ли наистина и има ли много хамалогия? След изказването на Цонна малко ме е страх да питам, но според вас греди или имитация на сачак е по-добре? https://www.google.bg/search?q=%D0%B3%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8+%D … =1178&bih=618 или https://www.google.bg/search?q=%D1%81%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BA+%D … isch&imgdii=_

# 484
Аз имах предвид един апартамент в центъра на София, който беше показван в темата. Нямам нищо против гредите, но когато са съобразени с местонахождението на жилището, но не мога да го разбера това изкуствено  вкарване на елементи, които никога не са били част от градската среда. Ами харесва ми, чакай да сложа от всичко, което ми харесва, ама дали си пасва вече е една друга тема... Ако го намеря ще покажа, какво предизвиква възмущението ми.

Ето например симпатична кухня в градска среда.

http://uniqueestates.net/bg/offers/3983-Изключителен-5стаен-апартамент-кв.-Изток/

Много по-би прилягало този стил да е в селската къща. Разбира ли се какво искам да кажа?

Последна редакция: ср, 23 апр 2014, 01:25 от Цонна

# 485
  • на североизток
Тъкмо и аз щях да кажа, че по принцип ми харесват тези греди, но все пак трябва да имат и някакво предназначение. Не просто ей така добавени, защото са хубави. Тогава ефекта се губи и стои като на свинче звънче  Laughing Ако самата къща/сграда предполага такова нещо, или пък се избива стена и трябва да се укрепи, то тогава дефекта може да се превърне в ефект Wink

Много го обърнах на рими Mr. Green

За дневната на Пижамка подкрепям изцяло мнението на Птица Peace Въздух повече покрай стените, по-големи секции, етажерки, библиотеки, едноцветни тапети и повече и по-големи картини, някакъв друг цвят за акцент (нещо контрастно извън кафяво-бежово-жълтата гама), да не забравя пердета и то двойни(тънки и дебели), дълги до земята и на цялата ширина на стената с вратата за терасата.
Много харесах паркета, но за сметка на това никога не бих избрала този теракот за кухня Rolling Eyes Даже бих казала, че от всичко друго това ме дразни най-много, но за съжаление най-трудно се променя.
Аз бих сложила ТВ и секцията там където сега е празното място. Съответно завърташ диваните да гледат натам. А там, където сега е секцийката го остави празно откъм мебели - може само някакви декоративни акценти, а защо не и цветя. Всъщност не видях изобщо цветя, големи саксийни, а те много добре запълват пространството и създават уют.
Масата за хранене, както каза Птица, нека да е по-близо до кухнята и по-далеч от стените. Не бих я сложила до вратата(празното сега място) защото е много далеч от кухнята. Представям си как се разнасят едни чинии, и как ако си забравил нещо притичваш 20 метра - ми то ще огладнееш пак Mr. Green
Килимите ми харесват. Промени всичко останало и тогава пак прецени дали остават или не.
За в бъдеще като купувате мебели е добре да са едноцветни - много по-лесно се съчетават. Сега всичко ви е поне от два цвята - кухнята жълто и череша, секцията и холната маса дървесно и метал, трапезната маса и столове във венге и екрю...всяко само за себе си е добре, но заедно става много шарено и разностилово.

Последна редакция: ср, 23 апр 2014, 09:52 от ruf4i

# 486
Цонна, аз те разбрах от самото начало. Simple Smile Кухнята, която показваш ми харесва и на мен, моята ще е нещо подобно или по-точно като тази на Лулуто - показвана е няколко пъти в темата.

По повод гредите - ние сме последен етаж в къща с покрив от греди, които обаче не са лицеприятни.  Има една греда, която е укрепваща и тя ще си остане, та идеята е да сложим втора поне да има някаква синхронност. Наличната гледа е нацапана с нещо като вар и ние ще я облицоваме или каквото там се казва, така че да си изглежда дървена каквато всъщност е. И да там избихме и стената от хола към вестибюла.

Ето едно много приятно бунгало - http://www.highviewart.com/articles/view/1414

# 487
  • София
Отговарям за камините в апартамент (или етаз над втория):

- отговаряш за почистването на комините за целия вход
- качваш дърва до твоя етаж (в нашия случай с предния апартамент - до 4ти етаж)
- одимяваш си тавана
- леко забляване на някой, докопал се до поставяне на дърва в камината и забравил да затвори стъклото после, има за резултат тъмно сив таван

Ако сметнеш, че всичко изброено си струва гледката на огън, слагай камина Simple Smile

# 488
  • на североизток
За открита камина ли става въпрос, Шарки?

И аз искам камина (някой ден), но закрита, вградена и да топли, ако може и с водна риза. Май много искам Mr. Green

# 489
  • Пловдив
За открита камина ли става въпрос, Шарки?

И аз искам камина (някой ден), но закрита, вградена и да топли, ако може и с водна риза. Май много искам Mr. Green
И за закрита важи. Към предимствата на камината да добавим нуждата от чистене, при което ставаш като огняр, после имаш пепел и сажди и в носа. Иначе сивия таван се преодолява с освежаващо боядисване всяка пролет Mr. Green От друга страна това може да е ефект и изначално да си боядисате тавана сив Simple Smile

# 490
  • на североизток
Искате да кажете, че това нещо е красиво, но непрактично за апартамент Cry

Какво му е по-различното при почистването от обикновените камини от този тип?

А тези по-модерните само на газ ли са?

# 491
  • София
У нас камината беше реално декоративна, без водна риза (отоплението - локално, с котел на ел.ток, и понеже апартаментът е 300 кв.м. се наложи да прекарваме и трифазен ток). А чистенето на пепелта при нас си имаше и друга "екстра": малкия ми е с астма, а съм с алергичем ринит, и пепелта ни събужда симптомите...

Камините винаги топлят, но при нас се получаваше и "конфликт" с парното  ooooh! - датчиците на парното отчитат достатъчно висока температура, когато запалим камината, и спираха парното - в резултат, хола топъл, всички други стаи студени Laughing

Нашата изглежда като втората снимка, само че на дърва.

# 492
  • Русе, България
Имам чувството, че е мноооого по-лесно да имаш малко и функционално жилище, отколкото много излишно място, което не знаеш какво да правиш. Laughing По стечение на обстоятелствата, имаме си и отделен кабинет, където книжките и компютъра съжителстват, и достатъчно просторна детска стая, в която детето се вихри с играчките (лично аз трудно понасям да ми се пилеят джунджурийките му из другите стаи). Разбира се, искам да променя този хол и вашите мнения за много ценни за мен! Hug
Сега съм се концентрирала да се сдобия с подобни калъфки за диваните, може би материя, която да не се мачка толкова.
Скрит текст:
Снощи обикалях за платове, но нищо не ми грабна окото.

И като сте заговорили за камини, имах шашавата идея на мястото на секцията в момента да направим вградена био камина, на биоетанол. Не срещнах много популярност у дома обаче.

# 493
  • sofia
Разликата между това да си вкараш "циганската" печка в стаята и камината е само във външния вид.
Обслужването е еднакво.....неприятно. Ние имахме котел на твърдо в мазето, на мъжа ми толкова му беше писнало да хамалува на това парно, че сложихме термопомпа.

Съпружка, наблюденията ми са, че на дърво "носят" високи тавани и просторни помещения, иначе имам чувство за схлупване. Както Цонна отбеляза - жилището да се вписва в околната среда. Бунгалото е чудесно, но е бунгало насред гора.

# 494
  • Пловдив
Имам чувството, че е мноооого по-лесно да имаш малко и функционално жилище, отколкото много излишно място, което не знаеш какво да правиш. Laughing По стечение на обстоятелствата, имаме си и отделен кабинет, където книжките и компютъра съжителстват, и достатъчно просторна детска стая, в която детето се вихри с играчките (лично аз трудно понасям да ми се пилеят джунджурийките му из другите стаи). Разбира се, искам да променя този хол и вашите мнения за много ценни за мен! Hug
До преди 6 месеца живеехме в апартамент със три спални, трапезария, 40кв хол,кухненски бокс, антре с дрешник, две бани и тоалетни. Отделно гараж, мазе и таван. И 4ри тераси. Едната спалня беше библиотека и спалня за гости. Не ти говоря като човек, който не знае какво е голямо жилище. Апартамента все още си е наш и го ползваме като втори дом. Ние стоим основно в хола, и за мен е задължително децата ми да се чувстват комфортно там. Тоест там има място за тях, техните играчки и занимания. Сега сме в по-малък апартамент, но пак с голяма дневна стая - 38 квадрата с функции на трапезария и хол (кухнята е отделно помещение), та пак не е малко.

Общи условия

Активация на акаунт