Интериорен стил по аматьорски - 22

• 69 983
  • 771
  •   1
Отговори
# 705
Грета,аз купих абсолютно същите плочки като твоя гръб,но за пода в банята  Simple Smile

Относно плочките в кухнята понеже моите са също такива (10-30,като от примера)  и аз в първия момент си помислих какво може да се направи за тази разлика между горните шкафове и плочките,но стигнах до извода,че всичко останало е по-грозно!Единствено мазилката(или стената)под плочките сме оставили 1-2 см вдлъбната,така че повърхността на стената да стига до гланца на плочките,с 2 думи да не стърчат!

# 706
  • Бургас
За евтин временен вариант за гръб може да помислите за тапети - сложила съм такива и вече повече от година няма поражения. Забърсвам с гъба като се напръскат и толкова. Ако не мога да изчистя петното просто ще сменя парчето тапет

# 707
  • Пловдив
Момичета, едно въпросче малко далеч от фурните, но ми е спешно...

Върти ми се из главата, че имаше такива настилки за двор, които наподобяват на външен вид чакъл, но съдържат нещо, което не позволява да никне трева. Даже като че ли имаше и в различни цветове. Ако някоя от вас се сети за какво говоря, поне да подскажете под какво име да ги търся в Гугъл Praynig
Може би клинкер?

# 708
Върти ми се из главата, че имаше такива настилки за двор, които наподобяват на външен вид чакъл, но съдържат нещо, което не позволява да никне трева.  Гугъл Praynig

Не съм сигурна дали това се търси , но един от методите за предпазване от плевели в градината е мулчирането. Може да се направи от различни материали.

http://www.gradinata.bg/index.php?page=article&article_id=983

Идеята е да не се допуска светлина до почвата, с което се предотвратява поникването на плевели.
Специално за под настилки според мен един слой от геотекстил или черен полиетилен ще свърши работа.

# 709
  • на североизток
Може би ще трябва да съм по-конкретна, за да ме разберете. Искам да покрия гроб с нещо, но да не никне трева. Баба ми предлага да се излее цяла плоча, но така става много грозно. Видях някои варианти с камъчета (може би от мрамор), които много ми харесаха, но тревата избива, а и обработката с препарати не знам дали изобщо е удачна за такова нещо. Тогава се сетих, че съм попадала в нета (или по телевизията) на такива настилки за двор, които изглеждат като камъчета, но съдържат нещо, което предотвратява никненето на трева. За съжаление не откривам нищо подобно.
Извинявам се, че темата е малко деликатна, но знам, че тук сте спецове по материали, идеи. Ако пък има специализирана тема по въпроса, моля да ме насочите.

# 710
  • София
ruf4i, като минала през същото - с гроба на родителите ми (те са положени в общ, т.е. баща ми в гроба на майка ми): под камъчетата отдолу има отлята много тънка циментова плоча - обясниха ми, че ако се наложи да се полага още някой // newsm78абе тоя някой съм аз, че други преки наследници нема...//, се счупва с чук лесно тази плоча и се полага следващия. Иначе гробът изглежда както го описваш: мрамор отляво и дясно, а в правоъгълника по средата камъчета. Избягах от цветята заради факта, че аз живея в София, гробът е на Рогошко шосе в Пловдив, а в Пловдив не живее никой друг, който би го поддържал вместо мен.

# 711
Покриване с тази специална тъкан (намира се в градинските центрове), която не позволява никненето на треви, и отгоре каквото пожелаете.

# 712
  • Майничка
Ruf4i, гробът на родителите ми е точно мулчиран - една част е покрит с черен найлон и отгоре са насипани ситни камъчета, като чакъл, а другата част с посадени цветя и около тях е покрито с мулч от настъргани дървесни частици. Почти не изникват плевели, но трябва да се внимава, ако се полива или вали проливен дъжд, да не се отмият дървесните частици, затова периодично досипваме по малко от тях.

Има и мулч само от  по-едри камъчета, които, с или без найлон отдолу, биха ти решили въпроса, мисля. Ситният чакъл също лесно се отмива.

# 713
Като гледам тия фурни ми пара, разбирам защо американците си слагат по две. Много им се чудех, а тя едната била за пици и кроасани.
На американците двете печки са за съвсем друго. Едната е за почене, а др само за да държи ядейето затоплено. Идеята е, според обяснение на приятели американци, че така докато се готви например пуйката се държи др ядене затоплено. Аз бях с такъв вариант, наистина позволява всички яденета да са топли.
Ядене от фурна на пара и обикновенна фурна има съвсем различена консистенция.

# 714
  • Пловдив
Някъде в следващия си живот ще имам кухня с две фурни, 6 котлона и две миялни (или една, ама промишлена) Mr. Green

# 715
  • sofia
Като ти доведат всички внуци на гости  Grinning

# 716
  • София
Янтра, аз в следващия живот ще имам 3 момичета и ще са злояди. Ще карам на газово котлонче.

# 717
  • Пловдив
Янтра, аз в следващия живот ще имам 3 момичета и ще са злояди. Ще карам на газово котлонче.
И това е вариант, а не всеки ден по една голяма тенджера да се налага да готвя. Уикенда по Великден стигнах дъното - 8 миялни за един ден.

# 718
Joy

# 719
Аз имам момче и е злоядо, за това махнах и двете фурни (в интерес на истината когато питах познати за двете фурни все с тази пуйка ми го обясняваха).

Янтра, хвърли ме в музиката с 8-те миялни.Аз дори при купон с 40+ човека не успявам да го постигна.

Общи условия

Активация на акаунт