Интериорен стил по аматьорски - 22

• 70 167
  • 771
  •   1
Отговори
# 345
  • Пловдив
Според мен дървото не е кафяво. Тоест дървото си е дърво. Има златисто, шоколадово,и жълто, малко кафяво, подтонове и дълбочина -- не е скучно кафяво.

# 346
Ема, те затова дизайнерите взимта много пари!  ...
Правилни наблюдения с неправилни изводи. Да, психологията помага много в тази област, и онова за вземането на много пари е вярно, само една дребна подробност: Успешните дизайнери успяват да съчетаят двете крайности — да имат собствен стил и да изпълнят основното виждане на собствениците. Това е валидно и за дизайнерите, и за майсторите и за ред подобни занимания.

Ето например защо пишете и коментирате "кафява" кухня, като си е дървесно-кафява (фладера променя усещането за кафявото).

# 347
  • Варна
Даммм, не му е лесно и на дизайнера, със сигурност има собствени предпочитания към даден стил, но следва да се справи с изсквания на собственика, който пина описа перфектно.

В курса правим един проект на холо кухня - е човека като е казал барплот, отгоре лунички и кухнята вдигната - това е.

не кухнята - фурната Simple Smile

Последна редакция: вт, 15 апр 2014, 11:01 от Doris

# 348
Ето например защо пишете и коментирате "кафява" кухня, като си е дървесно-кафява (фладера променя усещането за кафявото).
Това е малко като сини ли са дънките Wink Така е, дървото хем е кафяво, хем е неутрално и на всичко отива. Но, освен дървото, в показаната кухня и гърбът е от кафеви плочици (taupe, за да сме по-по-най-точни).

# 349
Ема, сладурано Joy
Разбирам терзанията ти, но честно казано, и аз не бих си отстъпила бежово-кафяво-бялата гама за офис. Според мен офисът трябва да е офис. Трябва да вдъхва увереност в сериозността и отговорността на фирмата. Изключение, ако е офис на организатори на детски партита, сватбена агенция, дизайнерско студио. От счетоводна фирма в цветовете на дъгата ще си плюя на петите със сто. Или пък адвокатска кантора Rolling Eyes Та и аз като твоите хора, консерва съм. Ама аз съм си го признала отдавна Blush

... хората не знаят какво искат, много трудно взимат решения,... Също има категория, дето си е наумила нещо, ама пита, да се чудиш защо, не приема съвети, коментари и критики, въпреки, че ги е поискала и накрая си прави каквото си е била решила още в началото.

Пина, направо в десятката Peace

# 350
Това е малко като сини ли са дънките Wink Така е, дървото хем е кафяво, хем е неутрално и на всичко отива. Но, освен дървото, в показаната кухня и гърбът е от кафеви плочици (taupe, за да сме по-по-най-точни).
Стана тя весела темата... мъж да Ви пише за фладер, за натурални десени в кафяво... а Вие "сини ли са дънките".  Mr. Green  За гърба, ми на мен не ми прилича на къртица, а по-скоро на скална стена (от онези на пластовете) или на страна от купчина остарели дъски (гледани откъм краищата)... това му е хубавото, всеки вижда от неговият си опит.  Hug

# 351
  • В сърцето на любимия човек
Има много примери за цветни офиси, които са добре балансирани и създават благоприятна работна среда нямам предвид само офисите на Гугъл. Ето няколко примера:
Скрит текст:

# 352
  • Варна
Ema, разбирам те много. Ето, и мен ме извикаха за съвети. Ходих чинно, цапах се, студувах. Без пари естествено. И после игнорираха всичко, което им казах.
Да се чуди човек защо ме занимават тогава.

# 353
Пънче, даваш пример с някакви огромни офиси, а при нас обикновено са в 2-3стайни апартаменти на 2ри, 3ти или 5ти етаж (наскоро се катерех до една туристическа агенция...) с по 15на квадрата стая и поне 2 бюра в помещение. Ми не става шаренко! Всякаква по-цветна и ярка гама там идва в повече.

# 354
Хей, благодаря ви за моралната подкрепа Hug

Птица, аз не се опитвам да им натрапя цветен офис, даже като разбрах в какво се изразява виждането им за пъстрота, си отдъхнах, но ще се опитам бежово-кавявото да го заменя със сиво. Мисля, че един офис в сиво би стоял достатъчно изискано и стилно. Дърво ще има - плотовете на бюрата ще са от дърво. Безрезервно приеха идеята ми, вместо пдч плотовете да са от дърво и казаха, че никога не би им хрумнало Simple Smile
В момента се борим за дограмата и пода, стените са накрая.
Ако не друго, поне за техническата част ще съм им от полза, защото абсолютно нищо не разбират. Нито от ВиК, нито електро, нито от материали, нито имат идея откъде трябва да започнат, кое след кое следва.

# 355
Може ли да ни дадете, съвет на този ламинат каква кухня ще му отива?
Бяла ясно,че ще е ок, и всякаква едноцветна, но как да комбинираме паркета с шкафове с дървесна шарка или няма да се получи добре ...
http://parketensviat.com/shop/%d0%b4%d1%8a%d0%b1-%d0%bd%d0%be%d1 … b2-%e2%84%962352/

# 356
Ема, сигурна съм, че всякак ще си им от полза!
С много голяма и отговорна задача си се захванала, дано не съжаляваш накрая! И имай готовност при всяко затруднение, забавяне и проблем ти да си виновна Hug

# 357
  • В сърцето на любимия човек
Птица - във втората картинка съм дала пример за по-малко помещение, в което основния цвят е сиво, а зеленото е акцент  Peace Подобен подход е приложим в огромен процент от случаите - неутрални стени и под и цветен акцент. Ако сте обръщали внимание на фирмени магазини и офиси, обикновено е точно така. Няма да давам конкретен пример за фирма, за да не се приеме за реклама, но по този начин конкретен цвят започва да се свързва с марка/фирма/услуга  Peace

# 358
Ема, я по- добре кажи за какво ще е тоя офис?  Grinning 

# 359
Пина, офисът няма да бъде с представителна функция, а работен офис, в сферата на ИТ, около 250 квадрата е и се намира в бизнес сграда.

Птица, наясно съм с това, но силно се надявам да не се случи Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт