Интериорен стил по аматьорски - 22

• 70 182
  • 771
  •   1
Отговори
# 360
Пина, офисът няма да бъде с представителна функция, а работен офис, в сферата на ИТ, около 250 квадрата е и се намира в бизнес сграда.
...
Някак си ми се струва, че офиса всъщност ще бъде "задния фон около монитора". И точно от там трябва да започнете с подбора на цветовете, контраста, осветлението и яркостта — да облекчават очите на работещите пред мониторите.

# 361
За осветлението е наета специализирана фирма.

Не знам дали забелязвате колко често напоследък се среща бял мрамор в кухните и баните,  като
тук
. Много е красив този мрамор, но знам, че трудно се поддържа. Дали пък не е технически камък?

Последна редакция: вт, 15 апр 2014, 16:24 от Емa

# 362
Фирмата, в която работя, строi нова сграда, цяата ще е стъкло...а мебелите, чудят се между кафяв стар стил мебели ( в момента всеки офис има различни мебели) с огромни бюра и вариант 2- цветни офиси, цветни мебели. За сега вариант 2 има повече поддръжници ( нещо много рядко за американците, ама нали сме международна компания  Mr. Green май ще надделее цветното).
В къщи кабинетът ни е със светли мебели, като искам бюрата да са със стъклени плотове ( още се въздържам от стъклото, че  малкия се катери навсякъде, и чука, а едно от бюрата ще е негово).

Аз кафяво не харесвам ( в родителите ми беше такова), при мен специално кухните са минали през синьо и жълто, оранжево, червено и сега бяло).
Моята кухня напредва, подът вече е готов. част от мебелите монтирани. Още съм в чуденка за цвета на стените. Все още клони към много светло сиво, но ще почакам да монтират осветителните тела и тогава ще реша.

Дизайнер не бих извикала, не защото мисля, че моето предложение е перфектно, а защото това е домът ми/офисът и искам да носи моето усещане за нещата. А и до сега не съм попадала на дизейнерско решение, за което да си помисля "ето тук искам да живея".

# 363
Аз бих ползвала. Но трябва да е истински дизайнер, не някой който просто ползва програма за визуалзация и има хабер по- малко от мен.

# 364
Може ли да ни дадете, съвет на този ламинат каква кухня ще му отива?
http://parketensviat.com/shop/%d0%b4%d1%8a%d0%b1-%d0%bd%d0%be%d1 … b2-%e2%84%962352/

А ти каква кухня харесваш? Все пак имаш предпочитани цветове, визия.
Аз съчетах паркет дъб (по-светло) с кухня орех (по-тъмно).

# 365
Аз бих ползвала, ако мога да си го позволя и усетя, че някъде зациклям.

Как мислите, за тоалетната чиния моноблок или структура с вградено казанче newsm78
Хубави са, практични са тези структури, но какво се случва, ако нещо вътре се прецака. И не ми говорете, че имат 10 год. гаранция, защото за мен 10 г. са нищо. Трябва да знам, че ще издържи 50 години, пък аз иначе може и всяка година, ако ми хрумне, да си къртя плочките.

# 366
  • sofia
Не знам дали забелязвате колко често напоследък се среща бял мрамор в кухните и баните,  като
тук
. Много е красив този мрамор, но знам, че трудно се поддържа. Дали пък не е технически камък?
Явно зависи как е обработен мрамора. Свекър ми сложи на входното стълбище (вътрешни стълби) и терасата фабрично полиран и калибриран мрамор, т.е. правоъгълни плочи с минимална фуга(почти няма такава). Очаквах при входната врата, там е и вратата за мазето да се лекьоса, но няма никакви петна. Влиза се с обувки от двора, оставят се разни неща от градината, има с какво да се омаже, но след забърсване няма петна.

# 367
  • София
    Само дето все едно живееш в мавзолей или в гробница...  Mr. Green  Hug

# 368
Мраморът е порьозен и всяко нещо излято върху него остава петна (влиза надолу в структурата му). Особенно личи на кухненски плот. За баня ( за под) не бих го използвала, малко вода и става като площадка за фигурно пързаляне.
За под на баня не бих използвала и гранит. Много е ефектен, но с вода отгоре и става пързалка отново.
Не бих използвал втори път травентин за места където има триене (например офис столове). За година ползване и се махна фабричната полировка. Въпреки, че бях сложила и екстра силънт и гаранцията му е 5 години.

# 369
Мраморът-моята любов.  Heart Eyes не стана номерът при мен, още в магазина си личеше колко е неподходящ за кухня. Много ме е яд. Само на картинка ще го гледам.

Аз се сдобих с огледален поднос и всички вкъщи го мразят. Много грозен бил. Tired

Последна редакция: вт, 15 апр 2014, 20:52 от Цонна

# 370
По повод мрамора ...
Все пак някакво решение за минимизиране на видими кафяви (тип ръжда) петна (линии) - определено просмукани? Положен е на тераса.

# 371
Между другото това на снимката на кухнята не е мрамор, а технически камък (при него няма тази порьозност като при естествените камъни), но и цената им е доста по-висока отколкото на естествените камъни. (поне в САЩ, за БГ идея си нямам).

На мен ми харесва огледален поднос, пречупва светлината по интересен начин.

# 372
Относно дизайнерите - не бих си наела. Имам ли средства и сама ще се справя. Моя дружка от Варна нае много "известен" и скъп дизайнер, потроши много нерви, но все пак и хареса това, което се получи. Видях апартамента - стандарт по новите разбирания. Нищо интересно и дизайнерско, без душа. На всичко отгоре в един от разглежданите тук сайтове попаднах на проект на една сръбска дизайнерка и какво да видя - банята и спалнята същите като на моята дружка. Кой от кого е крал идеи, не знам.

# 373
Ето например защо пишете и коментирате "кафява" кухня, като си е дървесно-кафява (фладера променя усещането за кафявото).
Това е малко като сини ли са дънките Wink Така е, дървото хем е кафяво, хем е неутрално и на всичко отива. Но, освен дървото, в показаната кухня и гърбът е от кафеви плочици (taupe, за да сме по-по-най-точни).
Стана тя весела темата... мъж да Ви пише за фладер, за натурални десени в кафяво... а Вие "сини ли са дънките".  Mr. Green
Мисля, че не ме разбра. Simple Smile Това е стар лаф, че дървото в интериора е като дънките при дрехите - на всичко отива и с всякакви цветове се комбинира. И че дървото не се възприема просто като кафява повърхност, така както дънките не са просто син панталон.

# 374
  • София
Вградено казанче и висяща чиния, единствено защото е по-хигиенично - по-лесно се чисти според мен. Освен ако не се намери моноблок без много извивки и чупки и т.н.
Иначе се ремонтирало през бутоните, но как става точно и как се държи във времето незнам.

Общи условия

Активация на акаунт