Интериорен стил по аматьорски - 22

• 70 127
  • 771
  •   2
Отговори
# 465
  • София
   Аз бих използвала сиво и бяло ако мога да изхвърля тази кухня и да си направя бяла. При това положение ако остане кухнята жълта нюанса на сивото може да се "бие" с нейното жълто или да "поеме" от жълтия нюанс.

При сегашното положение, според мен, не е толкова лошо жълтото, колкото цветята и другия цвят. На тяхно място бих боядисала с бяло и стаята ще светне! И мен ме дразни горната част на барплота, но после видях, че тя е на височината на цялата кухня и уж е "вързана" така с останалото..  newsm78

# 466
Пижамка, стаята е голяма и най-добре не бързай, че те парите си вървят. Карай малко по малко, то и без това интериорните хрумвания са непостоянни и многобройни Grinning. Аз първо бих сменила щорите с пердета. Кухнята не ме дразни, но масите и столовете ми избодоха очите. Бих се огледала после да сменя и тях.
А за разместването - ми мести на воля докато ти хареса. Аз размествам непрекъснато  Crazy.

# 467
Пижамка, щом няма възможност да сменяш кухнята, помисли за боядисване на шкафовете или смяна на вратичките. В другата тема има много примери за пребоядисване на кухненски шкафове. И можеш да си претапицираш диваните. Другото момичетата са го казали.

# 468
  • Русе, България
Благодаря ви за отговорите. Няма да е леко търсенето на Нашата всекидневна. Simple Smile

# 469
  • Варна
Дам вкусове всякакви, на мен масата ми е ок, но кухнята не - моля за извинение на притежателката, просто двуцветните кухни не са мой тип, а особено цветовете в червеникаво - череша и калвадос също. Просто когато нещо стане много преекспонирано и дотолкова му се насищам и не ми допада, но можеше и да е по-зле например кухня в синьо и жълто  Grinning

Но смяната дори само на вратичките си е лев, така че действай по стените, а някой ден все ще стигнеш и до шкафовете.

Виж ламината е ок.

Забравих да допълня, може да се мисли в посока на тъмна стена зад светлия диван - тъмно кафява да речем.

# 470
  • софия
но можеше и да е по-зле например кухня в синьо и жълто  Grinning

Ааа, моля, моля, 99-та година си бяха много модерни даже  Grinning
Имах такава в стария апартамент, и бледожълт хол с тъмносини канапета, шкаф череша с жълта, синя и зелена вратичка, зеленото за разкош  Naughty Laughing

# 471
# 472
  • Варна
но можеше и да е по-зле например кухня в синьо и жълто  Grinning

Ааа, моля, моля, 99-та година си бяха много модерни даже  Grinning
Имах такава в стария апартамент, и бледожълт хол с тъмносини канапета, шкаф череша с жълта, синя и зелена вратичка, зеленото за разкош  Naughty Laughing

Хаха това имам предвид - беше истерия по синьо и жълто, всяка втора кухня беше такава. Тогава тръгнаха и тези лъскавите кухни с извити вратички Simple Smile

# 473
И аз имах синя кухня, но тръгна цялата работа от една бака с боя ( само такава автомобилна ми подариха). Та метнах хладилника и шкафовете с нея.... Въобще първото ми жилище беше сбирщайн, кой каквото му беше излишно ми го даде...Купона настъпи като взех да им връщам мебелите  Mr. Green

# 474
Като ви чета, направо се чудя къде съм била, като са вървели тези моди. Не съм разбрала за тогавашните модни тенденции Simple Smile.
То всъщност откъм цветове аз винаги съм си била скучновата. И сега няма да си направя дивана син, че синята вълна като ме пусне, ще си го бия в главата после. Шегувам се, гледах, мислих, вчера бях там, опитах се и пердетата да снимам, които май не са тютюневи, а са си направо тъмно зелени, но никак не успях с фотоапарата да хвана цвета, та..... ще взема да заложа на някоя памучна или ленена постеля, както Птица предложи и хич няма повече да го мисля. При тези подови плочки интериорните ми вдъхновения са попарени.

И един бруклински апартамент, който много ми хареса:

http://bferry.wordpress.com/2013/03/07/jesse-lorens-brooklyn-apartment/

# 475
Здравейте, момичета! Изядохте ли козунаците  Grinning

За всекидневната на Пижамка - при тази огромна площ защо трябва мебелите да са залепени по стените или сбутани в ъглите? Ние българите си обичаме подпрените по стените дивани, и това е Laughing Дори и когато имаме възможност да не е така.
Масата си е добре пред кухнята, аз просто бих я издърпала напред, по пред барплота, а не сбутана в ъгъла. Ако е разтегателна, отвори я, нека е голяма - място имаш достатъчно.
Меката мебел групирай по-добре, там пък си се разляла ненужно. Дръпни дивана напред, да не е до стената, още повече щом е студена. Там нареди цветя, някакви ниски етажерки, горната част на секцията, която така и така мислиш да разпарчатосаш.
Секцията ти е прекалено мъничка за такова голямо помещение. Да не говорим, че и тя е нейде при чупките. Разбирам, вероятно искате да може отвсякъде да се гледа тв, но пък точно там да е най-подходящото място newsm78
Празното пред стената с тапета защо е? Издърпайте натам къта за сядане, ако не можеш нещо друго да измислиш засега. След време там може да се направи работен кът, да се сложе висока масичка за семейни игри - карти, шах, редене на пъзели, децата да си рисуват, строят, лепят нещо, компютър. Не знам, у нас празно място не може да остане, а вие сякаш не живеете в тази къща. Убягва ви съгласуването на площ-размери-височини-групиране на мебели. Мисля си, че на първо време, ако поразбуташ малко мебелите, ще можеш и с наличното да промениш към доста по-добро нещата. А с времето ще махнете тапетите на двете стенички (и аз не ги харесвам), ще смените цвета на стените, може и кухнята да пребоядисате (в съседната тема ща ти помогнат със съвети) и въобще да направите по-сериозни промени, щом искате.
Чудя ти се, в България хората масово живеят в апартаменти по 60 квадрата и чудеса правят от тях, на теб само всекидневната ти е толкова и ти не смееш да се развихриш! Запретвайте ръкави с мъжа и разбутвайте и размествайте смело. Освен ако не държите празно заради малки деца, но при този хол, каквото и да направите, все ще има къде да препускат Grinning
Къде е Янтра с нейните разбойници да види и да завиди Mr. Green

И един бруклински апартамент, който много ми хареса:
http://bferry.wordpress.com/2013/03/07/jesse-lorens-brooklyn-apartment/

Ох, разтупка ми се сърцето Heart Eyes С любимите ми рафтчета, шкафчета, плотчета и всевъзможни ъгълчета по интереси Grinning

Междудругото, за твоите плочки, и аз като Барбабо, щях да ти казвам, че това е масовият под в италианските къщи и хората си го комбинират най-спокойно с всякакви цветове. Колко съм въздишала по тях преди 10на година. "Брава каза" ми беше като настолно четиво Mr. Green Така че както и да мрънкаш, в крайна сметка това си е един неутрален цвят - на печена глина и си ходи с всичко. А иначе, радвам се, че си избрала бялото! И бяло, и ленено Peace Малко се бях постреснала, като ти пуснаха велвет дивани за селската кухня  Grinning

Последна редакция: вт, 22 апр 2014, 19:04 от птица

# 476
Пижамка, жълтото си е ок.Помисли както са те посъветвали за щорите, тапета и масата.А тук малко идеи за http://artcafe.bg/idei-za-vsekidnevna-v-zhlto/

# 477
  • Пловдив
А, не, аз си имам хол 40квадрата Simple Smile и не завиждам, но наистина бихме напълнили  цялата стая Simple Smile Ние в хола имаме освен стандартните висока маса и отделно ъглов диван и телевизор - бюро с компютър, малка маса за деца да рисуват и правят лего, обмислям етажерки с много книги.

# 478
Това е български патент да не се съобразяваш с местоположението на имота. Последно гледахме барок в Студентски град...

И другият ми фаворит-апартамент в центъра на града с греди по таваните, като в хижа "Еделвайс". 

Последна редакция: вт, 22 апр 2014, 19:51 от Цонна

# 479
Последно гледахме барок в Студентски град...

Mr. Green

Син велвет ще има, но не в това помещение  Peace

Така като ми говорите (Барба, Птица) ще взема да си ги захаресвам отново плочките. Навремето много добре си спомням защо ги избрах, защото са с цвета на облицовъчния камък отвън на къщата, защото приличат именно на въпросното "кото", което аз пък като живеех по разни чужди земи, бях  харесала още преди повече от 20 години....... и защото носи яко на кал Laughing 

Общи условия

Активация на акаунт