Интериорен стил по аматьорски - 22

• 70 091
  • 771
  •   1
Отговори
# 525
За любителите на бялото: цък
ама много е бяло, да знаете Simple Smile
Много е бяло Wink. Не е моят стил това бяло.

# 526
  • София
Това с външното чекмедже на камината е страхотна идея, започвам да обработвам съпружеството Simple Smile Външно, външно...в коридора трябва да е. Confused Повече ме притеснява съхранението на дърва и разпалки, тия подредените на снимките никак реалистично не изглеждат (сега се топлим с печка и знам) Предвидила съм един бюфет до камината, после камина, после врата. Сега си дадох сметка, че не съм оставила място за дървата newsm78

Нашата камина е с чекмедже и стъкло, т.е. всички уж необходими екстри. Правена е от професионалисти, Камини център.

Дървата и разпалките стоят на терасата, отгоре има друга тераса, проблем с "оводняване" не сме имали. Но пък от това "вековно" стоене си прашасват яко, което после се пише на моя нос и астмата на дребния.

# 527
Аз нашата камина, ако въобще слагаме, си я представям нещо такова - http://www.diplomat.bg/bg/product/diplomat-21-b-45-32.html
http://www.diplomat.bg/bg/product/senator-v-348-32.html
http://www.diplomat.bg/bg/product/cesina-314-30.html

Предполагам това отдолу се води чекмеджето, за което говорите. След малко имам среща с човек за парното и ще разпитам и за камини.

Аз пак се върнах към апартамента на Ина Дамянова - http://www.eva.bg/article/23496-V-doma-na-Ina-Damyanova, та идеи как се правят стени с бетон и стенописи/текстове отгоре?

# 528
  • густо майна Филибето
Докато е влажен, с остър предмет. Харесва ми Simple Smile

# 529
Днес пътувам за Канада, и така или иначе ще мина през къщи, мога да снимам камината с чекмеджето  Laughing

Иначе за охраната, нашите кумове ги обират няколко пъти със СОТ, околните къщи също, то е ясно че и да е апартамент пак ще е със СОТ. От позиция на разумът оценявам апартамента като по-лесен за...ако ни няма 2-3-5 месеца е по-лесен за поддръжка.
Иначе не е проблем апартамента, имаме къща на Пирогов и така или иначе ще се събаря и строим наново. А за местото, от месеци сме в преговори за место около 2 дка на Панчарево, само тези мисли да не бяха се появявали. Пътуването не ми е проблем, тук така или иначе се научих да вися в трафик. Mr. Green Проблемът е че не искаме да ставаме роби на къщата/дворът, искаме ако днес реша да замина нанякъде да не си мисля кой ще окоси тревата, кой ще нахрани рибите и подобни. Уффф свикнахме на един начин на живот и малко ще е трудно напасването.

# 530
... Пътуването не ми е проблем, тук така или иначе се научих да вися в трафик. Mr. Green Проблемът е че не искаме да ставаме роби на къщата/дворът, искаме ако днес реша да замина нанякъде да не си мисля кой ще окоси тревата, кой ще нахрани рибите и подобни. Уффф ...

Абе "ще увриш" ти за имение с градинар, пазач, шофьор...  Е тогава ще ти писне да обзавеждаш. Стаи, стаи, стаи... идеите свършват, стаите продължават...  Joy

# 531
  • София
Гост22, не разбирам основанията за саркастичния тон...

# 532
Идеи събрани през годините имам, пък и ще си донесем обзавеждането от тук  Laughing
А и целта е ние да сме въвлечени в целия процес по градинарстването. От наблюденията ми, с възраста искаш да се върнеш към досега със земята. А и чак имение не ми трябва, наживяла съм се в огромни къщи... ние сме трима, една къща/апартамент с 4 спални ни е напълно достатъчна.
Имах идея ако е къща да има и едно студио, такова от кирпич, но ще си остане само мечта.

# 533
Аз пак се върнах към апартамента на Ина Дамянова - http://www.eva.bg/article/23496-V-doma-na-Ina-Damyanova, та идеи как се правят стени с бетон и стенописи/текстове отгоре?

Това обаче не е бетон, а мазилка. Иначе се процедира както Люб е написала.

Обичам камина, искам да имам, но засега си остава мечта. Но в никакъв случай не ми е фикс идея. По принцип вече нищо не ми е "на всяка цена", карам го "както дойде" Grinning

# 534
Гост22, не разбирам основанията за саркастичния тон...
Отдавна ми свърши сарказма, а щом те е "жегнало" значи и ти си си го мислила по-сериозно. В  нашата реалност май точно имение(селце) от затворен тип ще се справи с повечето предизвикателства. Сериозно, питай Титина кое е по-ефективно, да се газифицират десет отделни къщи или малко селце от десет къщи общо (спомена че се занимават с такива системи).

...
А и целта е ние да сме въвлечени в целия процес по градинарстването. От наблюденията ми, с възраста искаш да се върнеш към досега със земята. А и чак имение не ми трябва, наживяла съм се в огромни къщи... ние сме трима, една къща/апартамент с 4 спални ни е напълно достатъчна.
Имах идея ако е къща да има и едно студио, такова от кирпич, но ще си остане само мечта.
Точно за това ти говоря. Градинаря не замества собственика, а му помага. Всъщност го замества когато го няма, ама това е добре за градината.  И ако си помислиш за едно малко затворено....... няколко постройки заедно, където се живее както в именията всички семейно и плюсовете от това "заедно"...  А и това с "досега със земята" си е много силно и разпространено, та може да намериш съмишленици и да си делите разходите по охрана и помощен персонал, и да си ползвате екстрите от живота в къща.

# 535
Сериозно, питай Титина кое е по-ефективно, да се газифицират десет отделни къщи или малко селце от десет къщи общо (спомена че се занимават с такива системи).
Мисля си, че най-ефективно е да има газификация и ако трябва да се плати само от централния газопровод до имота. Доколкото знам за района където гледахме все още не е газифициран. И планирахме да има танк за газ, защото голяма част от уредите ни са газови.

Не искаме да е комплекс затворен тип, заради еднотипността общо взето на къщите. Мечтаехме да построим къщата мечта, базирано на нашия опит и виждане ( естественно всичко законово оформено). Стремим се да избягаме от уравновиловката. Миналото лято обикаляхме да гледаме къщи, ако трябва да съм честна нищо не ни хареса. (осъзнавам че проблемът е че живеем при други условия).
Далеч съм от мисълта да търся съмишленици, не съм от стадния тип хора - имам познати пробваха с това начинание, нищо не излезе. Опитваме се просто да пренесем разбиранията си, живота си в България. Аз съм готова да рискуваме с къща, но знам колко ще ме боли ако видя да ми разграбват живота

# 536
Ема, знаеш ли каква е мазилката, като отида в магазина какво да търся, дали има и други цветове/ нюанси?

# 537
  • SF
Здравейте и от мен!
Ще се възползвам от тази тема. Скоро ще ви пусна снимки с някои въпроси. Simple Smile

# 538
  • гр. София
Знам какви са съдовете, работя в тази сфера а и съпруга ми се занимава с проектирането на такива неща. Идеята ни беше къща с такъв вкопан танк и още куп др иновационни системи в къщата.
То ясно , че ще се сблъскам с действителността, но ...абе начинът ни на живот и положението в България ни поставят в тази странна ситуация. Ако сме в къща ще се наложи жива охрана (поне в района където търсим место е такава), а аз не искам да живеем така. Лично виждане, че се изправям срещу този проблем защото сме живели и навън. Тук и да не заключа къщата не е проблем, а там амо ни няма месец ще изнесат всичко. Поне това е изводът ми накрая. Мисля, че в апартамент ще е по-лесно.

Tititna, всичко е много относително. И апартамента, и къщата си имат своите плюсове и минуси. Хората вече избягват апартаментите. Ако имат земя или имат възможност да си купят, гледат да се преместят в къща с двор. Имам чувството, че това вече е мода. Колкото до сигурността - никога и никъде не ти е гарантирана. Обират както със СОТ, така и без. Ако решат да влязат - ще намерят начин. Зависи и от обирджиите - ако са пишман или от типа наркомани - ще грабнат нещо дребно и бягат. Ако са организирани и бронирана врата да сложиш и на 5 етаж да си - все тая. Примери много. Да не се впускам, ще стане дълго.
Аз бих опитала с къща. По-приятно е, не се съобразяваш със съседи, имаш двор, по-спокойно е...... Иначе се впускаш в един филм с етажна собственост......събиране на пари за разни неща.......никога няма да постигнете съгласие с всички по разни появили се проблеми.......и още куп неща.....абе ужас!!!!! 

# 539
  • густо майна Филибето
Титина,мястото зад нас се продава. Ето, имаш вече градинар Grinning При нас обажда каракачанец, от другата страна - немска овчарка.Отсреща една злобна болонка в клетка. Никой няма да мине незабелязано. Всички сме с повишено внимание. Идилията е пълна - черни пътища, няма улично осветление, то и ток принципно няма, кой как се уреди. Зад вас - ябълкова градина, славеи пеят. Моите петли кукуригат. През деня потичват овце, коне, някоя крава Laughing И това в рамките на града. Хайде Wink

Общи условия

Активация на акаунт