Стартиране на обновената нова визия на тема - понеделник, 24 март

• 20 155
  • 421
  •   1
Отговори
# 240
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Мамма, сега като показахте нагледно, разбирам за коя лента говорите- при почти всички потребители тя не се вижда, защото имаме адблок (простете споменаването му, но да, инсталирали сме си го).
Разрових за скрийншотове от старата тема.
Ето с лента от пост на Адри

Ето без лента от пост на Лиляна

и Профи1

При всички тази рекламна лента я няма, нямах я и аз, затова и говоря само за една, която старателно си скривах.
Когато ние, потребителите, говорим за дясна лента, имаме предвид точно тази, която сега стои постоянно. Онази с рекламите, както виждате, при нас я е нямало никога. Постарали сме се за това, наше право е. Сега отново нямам идея дали я има- казвате, че не, вярвам Ви.

# 241
  • Ямбол

Виждате, че всички ги дразни тази дясна лента, щом не може да се махне, поне я намалете и ще се реши проблема!

Понеже не мога да снимам екрана, измерих го и какво се получава - при 19 инча екран, резолюция 1360х768 - отляво полето с аватарите е 5.5 см, а дясното поле е цели 13см.  Според вас добре ли е това?

При мен са 28 см на 9,5 см :
Скрит текст:

# 242
Само информативно (като визия):

1 2 3 4

Съвременни големи бг женски форуми не се сещам, но ето едни от най-големите чужди

1 2 3

Аз лично не виждам НИТО ЕДИН по-изчистен, по-ненатоварващ, с по-широко поле за писане.

(Подчертавам, говоря за голям сайт, а не за "разпънали сме си един smf или phpbb форум да си пишем 100 човека и се хостваме за 5 лева на месец)

# 243
  • в сърцето на един мъж...
Извинете, но нито един не е нагъчкан в ляво и на нито един, при първо отваряне не се налага да се дооправя нещо, защото някой не си е свършил работата. Или вие си ги центрирате, увеличавате, намалявате? При първо отваряне и то???

# 244
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Мамма, всичките тия сайтове и форуми са претрупани, прекалено шарени и грозни. Щом целта ви е била и настоящият форум да стане такъв, можете да отчетете, че сте я постигнали. Peace

# 245
Всички показани форуми изглеждат въпреки дясната си колона центрирани. При мен продължава полето за четене да е вляво и някак си несиметрично. Иначе цветово е почти перфектна новата нова визия.

# 246
Geia, радвам се, че на всички посочени сайтове сте успели да видите основната информация в страницата. Аз не съм сигурна, че успях.

Няма проблем да е центрирано с поле за писане 400-500 пиксела.
Освен това съм сигурна, че не сте погледнали добре.
И четирите посочени бг сайтове са със сайдбар отдясно и поле с текст в ляво.

И трите чужди форума са с тясно поле за текст и определено е разположено не централно, а леко в ляво.
Нужно ли е да визуализирам точно с мерките?

при ширина 1440:
бейбицентър - 370 (25% от ширината на екрана) от ляво, 550 (38%) от дясно
кафемом - 350 (24% от ширината на екрана) от ляво, 550 (38%) от дясно
айвилидж - 380 (26% от ширината на екрана) от ляво, 550 (38%) от дясно
бг-мамма - 250 (17% от ширината на екрана) от ляво, 430 от дясно (30%)

profi_1, определено считам, че преувеличавате тенденциозно. Ако въпросът е да се заяждаме и обиждаме, да бъдем саркастични и арогантни, вярвайте - и аз мога, но нито възпитанието, нито позицията ми го позволяват. Не е като да няма какво да напиша.

Може да броите, сигурна съм, отворете ги пак посочените сайтове, останете малко, прегледайте, почетете, пребройте допълнителните елементи като карета и реклами по другите сайтове и се върнете тук и пак пребройте.

# 247
Мамма, видях достатъчно, точно толкова, колкото ми трябваше. В случая не ровя по тях, не ги чета и поради тази причина не ме интересува колко кичозно грозни са или как точно са им разпределени рекламите. В случая ме интересува колко широко е тук полето за писане и информацията в точно този форум. Защото прекарвам достатъчно много време тук специално и ако не ми харесва това, което виждам, както е в тези сайтове, то ще прекратя и тук четенето си. Не че ще накривя на някой шапката де, то е ясно...

# 248
Дадох ги като пример за сравнение.
За разлика от profi_1 смятам, че тук е доста по-изчистено и след направените промени по новата визия е постигнат добър баланс между осъвременена подредба, широко поле за писане, цветове, контраст и т.н.

Наясно съм, че няма как да задоволим всички желания и да се хареса на всички (видно е дори и тук в тази тема, че често има съвсем противоречиви "изисквания").

Наясно съм също така и че всяка промяна е неприятна (аз не знам за променен дизайн на голям сайт, който да не е предизвикал първоначална вълна от недоволство, искане на старата и т.н., но всички се променят и не престават да го правят).

Самата аз може да се каже, че "живея" тук (видно е какъв е престоят и активността ми тук - това не ми е само работното място от 9 до 18 ч.) и самата аз не обичам промените и ги приемам по-трудно.

Писах го още декември месец, че предложената тогава визия не ми допада и смятам, че може да се постигне много по-добро съчетание между целите, които се поставят, това, което е нужно да се направи като платформа и навиците на хората, които прекарват повече време тук и нуждите им/ни (все пак и аз съм потребител).

Смятам, че преработената визия изпълнява огромна част от изискванията, които бяха изписани след пускането на първия вариант и че дори и сега продължаваме да откликваме на нужди и предпочитания и да коригираме където и доколкото е възможно, така че да е по-приятно и удобно.

Доволна съм и смятам, че на този етап от належащите промени сме постигнали добър и удовлетворителен вариант.

Следващата стъпка ще е "оправянето" на визията на форум и заглавна страница като стил, ширина на полетата, шрифтове, цветове и т.н., заедно с пускането на нови функционалности и постепенното надграждане на сайта и предлагане на възможности за персонализиране на достъпа до съдържанието.

# 249
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Мамма, нито съм саркастична, нито съм арогантна, нито се заяждам. Харесвам едни неща и мразя други неща. Новата визия на БГ-Мамма събра в себе си всички онези неща, които мразя. Не мисля нито, че трябва аз да се чувствам виновна за това, нито пък, че трябва да го премълчавам. Очевидно имам различни критерии за естетика, удобство и функционалност от тези на създаващите новата визия. Не съм единствена и смятам, че имам право като потребител да кажа какво ще ми пречи да ползвам форума нормално, както досега. Друг е въпросът екипът ви какво е склонен да чува и какво не.

# 250
Смятам, че "чуваемостта" ни е достатъчно голяма.
С риск да се повторя - също смятам, че няма друг сайт с подобна посещаемост, в който собственик и администратор да отговаря и откликва денонощно, без почивен ден, както и да се съобразява толкова много с мненията и желанията на потребителите. Убедена съм в това.

# 251
  • Варна
А защо е толкова наложително наличието на дясната колона в тези размери? Няма ли начин да се стесни и да се разпредели поравно от двете страни, дори и ако това означава информацията, поместена сега на нея да е също разпределена отляво и отдясно? Rolling Eyes

Имам и друг въпрос - като си върнах мащабирането на 100%, няма проблеми да си увелича шрифта вътре в темата с бутончето. Обаче после, при връщането в началната страница шрифтът, с който са темите, е ужасно дребен. Няма ли как да се регулира като цяло размерът на шрифтовете изобщо в сайта, а не само съдържанието на темите?

# 252
Е да де, ама никой от форумните сайтове не прави тип промяна фейсбук, щото вече си има един фейсбук.
Ето ви сайт, който прилича на вашия и не дразни
http://www.vesti.bg/ - кое точно пречи средното поле, където е основата на форума да остане така, както е тук - http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/nsi-prebroiavaneto-ot-20 … no-e-novo-6008424 Сайта е подреден по същия начин както функционалностите на бг-мама. Но изглежда далеч по-пригледен от шарения вид тук.

# 253
Geia, с изключение на това, че няма аватари и полето е по-тясно, какво точно му е по-центрираното?
Ако изберете визия без аватари и подписи подредбата ще е съвсем идентична, но с по-широко поле за текст тук.

Нали това бяха едни от основните оплаквания и изисквания?
Да е по-широко полето за текст. Да има големи аватари и информация за потребителя.

chockolina, не случайно във всички посочени по-горе от мен сайтове, вкл. и посочения от Geia, сайдбарът е с ширина над 300 пиксела.

Последна редакция: вт, 25 мар 2014, 19:54 от Mamma

# 254
Ами аз съм с една от най-големите резолюции, както и с голям монитор. И при мен форумът излиза минимизиран в ляво. С аватари, без аватари, все тая. А не смятам да го увеличавам, играейки си с контрол и +, защото ми се размазва всичко.

Общи условия

Активация на акаунт