Стартиране на обновената нова визия на тема - понеделник, 24 март

• 20 086
  • 421
  •   1
Отговори
# 420
Точно така. Няма нужда да вадите от девет кладенеца вода, за да оправдавате безумствата на програмистите. И смятам, че щом има тема за обсъждане, няма как да очаквате единствено бурни аплодисменти за новия изглед и да набивате канчето на всеки, който си позволи да се оплаче.

# 421
1. По отношение на ФБ - да, центрирано е полето (ако не е отворен чатът) и е широко 500 пиксела. Всички изказани желания бяха тук полето за текст да е широко и да има пълноразмерни подписи (600 пиксела) и големи аватари (над 100 пиксела). По-рано в темата дадох доста примери и от БГ сайтове и огромни чуждестранни форуми, където - да, полето е центрирано, но аватарите са с размери 50 пиксела и полето за текст е на половината на ширината на това тук.

2. mimata67, дискусията е за визия на ТЕМА, пише го и в заглавието. Не "набивам канчета", а обяснявам разлика между тема и форум и на всеки 3 страници се връщаме в началото.

Далече съм от мисълта, че каквато и да е промяна ще се приеме и хареса от всички (колкото хора, толкова и мнения и изисквания), но както вече многократно писах, смятам, че в обновената визия сме се съобразили с изискванията по отношение на цветове, ширина на полето за писане, цветове, контрасти, олекотяване от тежки бутони, махната е едната дясна колона, има по-големи аватари, допълнителна информация за автора, пълноразмерни подписи и т.н. - все неща, които бяха изискани при пускането на първия вариант.

Това е окончателният изглед на ТЕМА и ще бъдат взимани под внимание и изчиствани само технически проблеми.

Отново се връщам на сравненията с ФБ - не знам защо се сравняват, тъй като разликата и като функционалност, и като предназначение, и като брой потребители, обем на сайта, натовареност, поддръжка и т.н. е огромна.
Аз не бих могла да сравнявам БГ-Мамма с толкова огромен, популярен и съвсем различен по предназначение сайт.
Както и по-рано писах, не може да се сравняват толкова различни като натовареност и поддръжка сайтове.
Едно е да сайтът да е с 100-500-1000 човека - съвсем други са и изискванията към него, и нуждите за поддръжка, друго е да има непрекъснато по 4-5 000 човека, трето е да има по 400-500 000 или милиони потребители (като ФБ). И БГ-Мамма в началото бе обикновена форум платформа с отворен код, разпъната на безплатен хостинг и посещавана от 500 човека, като и дума не може да става за сравнение със сегашните натоварвания, нужди и необходимост от поддръжка, а и изискванията на десетки хиляди потребители, огромен брой различни системи, браузери, конфигурации и т.н.
И едно е това дали се харесва (би било прецедент в световен мащаб една промяна на сравнително популярен и посещаван сайт да се хареса от всички), друго е дали има някакви технически проблеми. Дори и при гиганти, с които както вече казах не бих могла да сравнявам сайта, като FB, YouTube и т.н. предизвикват доста бурни негодувания и протести и имат да изчистват технически проблеми и бъгове дни и седмици след пускането на нови визии и функционалности и това е напълно нормално или поне аз го приемам така. Напр. от три дни във ФБ ми се промени визията и групите ми изглеждат така, но нямам намерение да се оплаквам на ФБ, да протестирам срещу новата им визия, нито пък бих могла да ги нарека некадърници и т.н. и съм далече от мисълта, че са го направили нарочно, за да ми е гадно и да ме дразнят. Ще го видят, ще го оправят. Но явно е въпрос на възприятие и начин на мислене.

С това приключвам темата.
От понеделник продължаваме работата по визията на форум, така че да бъде подобрен като подредба, премахване на едната дясна колона, увеличаване ширината на полето за заглавия на теми и унифициране със стила, шрифта, цветовете, подредбата и цялостната визия на тема.

При сериозни технически проблеми, свързани с вида на тема (извън вече докладваните и забелязани), може да сигнализирате както в темата за въпроси към модераторите, така и по мейл (видим е в профила ми).

Приятни, спокойни, слънчеви и с повече добро настроение почивни дни желая на всички!

Общи условия

Активация на акаунт