Показаните две изображения са на две различни резолюции.
Първата - на 1280, втората - на 1024 пиксела.
Съвсем естествено е на толкова малка разделителна способност като на втория скрийншот и немаксимизиран прозорец да изглежда доста по-тясно, отколкото на първото изображение.
Що се касае до размера на шрифта - той Е вдигнат в сравнение със старата визия.
Мамма, благодаря за отговора, че е "съвсем нормално".
Разделителната способност не съм си сменяла. Все 1280 си е от 2010 на този компютър. Първото изображение е направено на Snow Leopard, а второто на Maverick. Ъпгрейднах си операционната система и от това идва леката разлика във визията. (Както и от програмата, с която правих скрийншотовете) На първото изображение бях натиснала Cmd+, за да бъде центрирано. На второто не съм го натиснала. Мога да го натисна и изображението се намества - факт, но с него се увеличава и колоната. Ако го натисна втори път, за да докарам предишните големини на шрифт и пр. въпросната колона заема 1/3 от екрана. Заедна с ярко-синята реклама на нещо си, което не погледнах какво е става нетърпимо меко казано. Изобщо нямам претенции за широчината на полето на писане. Става дума за по-голямата шарения, която създава въпросната колона. Полето за писане СЕГА е по-изместено в ляво отколкото преди.
Разбра се, че аватарите са най-важното нещо в мамма-та, но включвайки функцията те да се виждат по 1000 начина и изключвайки функцията за прибиране на колоната не мисля, че промените са особено успешни.
Прибавям и скрийншот след увеличение, в което на мен ми е приятно и незатормозяващо да чета буквите. http://prikachi.com/images/744/7190744l.jpg