Стартиране на обновената нова визия на тема - понеделник, 24 март

• 20 143
  • 421
  •   1
Отговори
# 285
Моливчетата налични ли са и работи ли редакцията?
Тествах с нормален юзер, аз ги виждам и нямам проблем с редактирането на публикации.

# 286
  • Варна
Моливчетата налични ли са и работи ли редакцията?
Тествах с нормален юзер, аз ги виждам и нямам проблем с редактирането на публикации.
Да. И до "цитирай", И до "информирай модератор". Работят.  bouquetВъпросът беше да ги видя и да разбера как става редакцията, защото досега беше с бутон и се обърках.

# 287
Къде е стрелката за "надолу" newsm78

И защо има два бутона за "цитирай"?
Може и да е отговорено вече, но нямам възможност да прочета цялата тема.
Този, между аватара и подписа, според мен е излишен и стои грозно.

# 288
Няма стрелка надолу. Предполага се, че надолу се чете.
След първия екран има стрелка нагоре с цел бързо връщане към менюто или началото на темата (напр. да се види анкета или видео, които са над темата).

Вторият цитат е за удобство, така че при по-дълги публикации да не се налага връщане в началото на постинга, за да се цитира.

И двете промени не са от сега.

# 289
  • КиТ
Прочела съм цялата тема,както и предните теми,абе всичко свързано с коментари по нови,стари и не знам си какви визии   Crazy И покрай тия н на брой теми,като че ли всички станахме разработчици  hahaha
И идвам със следното предложение Crazy Вътрешността на темата да изглежда по следния начин  Mr. Green

Това което в случая направих е да изрежа дясното малко поле след дясната лента с важни неща и реклами  Peace След като я пренесох отляво разстоянието се увеличи както е видно   Grinning Така хем дясната колона,както разбрахме няма да се намалява и ще си седи си остава,така отляво има и разстояние и седи по-центрирано и добре за окото според мен разбира се  Peace Също така след мненията съм сложила едно тясно сиво поле и една по-тъмна сива линия за да може да се разграничи полето за писане от дясната част,защото наистина много се слива  Peace Някой по-напред го беше направил по качествено,аз успях само така,но ми разбрахте идеята  Blush
Вярно примерите които бяха дадени от Мама за другите бг сайтове както и чужди,че в лявата част е по-малко пиксели,а в дясната част по-голяма,но там просто състава усещане за среда Crazy А тук вярно разработчиците са се постарали и е значително по-добре от предния път,но пак бие в ляво  hahaha

И последно,но не на последно място това изказване:

(Подчертавам, говоря за голям сайт, а не за "разпънали сме си един smf или phpbb форум да си пишем 100 човека и се хостваме за 5 лева на месец)
Не беше нужно Tired Всеки сам решава къде да пише и в какви хостове,дали те са за 2 лева и ли 100 лева все ми е тая,аз съм прост потребител и искам,като вляза в дадения сайт да ми допада и да мога да прекарвам повече време съответно и повече доходи на собствениците  Money
Защото много потребители се обидиха от определението на г-н Николов,че това няма да някъв си форум,а ПЛАТФОРМА Crazy И вие го казвате:
това, което е нужно да се направи като платформа и навиците на хората, които прекарват повече време тук и нуждите им/ни
Нека това е видно за повече потребители,не само в тази тема и те да решат дали искат да са в ПЛАТФОРМА или във форум Peace

Поста ми в никъв случай не цели да се заяжда,а да се помислят върху дадени проблеми  Grinning

# 290
Pelenė, думата платформа в цитираната моя публикация е използвана в смисъла на структурна основа - фундамент, върху който да се надгражда сайтът.

# 291
  • КиТ
И сайта си остава форум така да го разбираме,защото много повече започва да заприлича на някъв женски сайт с любопитни неща,където има и екстрата форум и там се пишат някакви жени с проблеми  #Silly

Друго е важно,темата може ли да изглежда по следния начин,както съм показала,ако се одобри от повечето потребители?

# 292
Извинявам се на Мамма, но от два месеца ми се ще да го кажа: стига с тази "платформа"!  Grinning
Само пример: от години под името на "Красива мама" има следния надпис: Форумът е платформа за споделяне на лични мнения и личен опит!. Как никой не забеляза с години, че форумът е вид платформа, а чак сега всички се хванаха за думата? Фейсбук, Скайп и всякакви подобни "неща" са платформи - точно както е и всеки форум. Просто промените в бг-мамма бяха неточно фокусирани около тази дума и значението й се изкриви.  Laughing

Според Уикипедия:
Компютърна платформа е съчетанието на хардуер и подходящият за него софтуер, предназначени за изпълнението на приложен софтуер. Една типична компютърна платформа се състои от компютърна архитектура, операционна система, езици за програмиране и съответния потребителски интерфейс (програмни библиотеки и/или графичен интерфейс).
Платформата е ключов елемент при разработването на софтуер. Тя може да се дефинира и като мястото за изпълнение на софтуер от страна на потребителя.

# 293
  • Варна
Нямам особени проблеми с новите промени, но в полето за мнения отгоре има един доста голям интервал и е малко дразнещо.

# 294
И сайта си остава форум така да го разбираме,защото много повече започва да заприлича на някъв женски сайт с любопитни неща,където има и екстрата форум и там се пишат някакви жени с проблеми  #Silly

Друго е важно,темата може ли да изглежда по следния начин,както съм показала,ако се одобри от повечето потребители?

Кое точно Ви кара да мислите, че не е форум?
Ограничени са функциите за създаване на теми и коментари?
Има друг тип съдържание?

Точно обратна е посоката - наблягане върху темите и дискусиите на хората, които пишат тук.
В предишната визия имаше доста протести срещу статии, новини от бг-мамма и бг-дамма.
Премахнати са. Не се добавя повече такъв тип съдържание.
Може би е необходимо още веднъж да подчертая, че изведените на първа страница със снимка са потребителски теми и дискусии, а не статии, новини или някакво друго генерирано от нас съдържание.

Не, не може да изглежда по показания начин. Гледате частен случай за един тип резолюция.
Освен това в посочения вариант сайтът е изместен в дясно - залепен е в дясната част.

Последна редакция: ср, 26 мар 2014, 12:10 от Mamma

# 295
Аз пък това лявото поле (което сте снимали), където има 4 иконки, първата от които е на Фейсбук, изобщо го нямам.

Показана снимка на Pelenė много ми харесва.

# 296
letenbriz*, ако не виждате колонката с бутоните за ФБ, известия, публикуване на отговор от ляво, то значи, че работите на резолюция 1024 пиксела или по-малка.

В такъв случай, ако се реализира визията, която Ви е харесала от снимката на Пелене, то полето за текст на темата Ви ще е широко около 350-400 пиксела, т.е. почти на половина.

# 297
  • София
Какъв е проблемът да се добави линия, която да разделя текстовото поле от дясната колона, която в момента се слива с мненията, които са с бял фон? Визуално ще се подобри, а и ще има завършен вид, тъй като отляво текстовото поле е очертано.

Също и за кавичките при цитатите - има в началото кавички, но за звършване на цитатите няма. Някак си недовършено ми изглежда.

Иначе, новата заглавна страница ми харесва до сега, свикнах с нея, излизат теми, които не бих забелязала при други обстоятелства. Надявам се да оправите в последствие и изгледа на форум, който сега е сбутан в ляво.

# 298
Искам да попитам дали ще има някаква заглавна страница, където да виждам едновременно всички форуми, подфоруми и раздели.Сега ми е много досадно и трудно да влизам в едното, после в другото, после в третото  Tired Искам като преди да има една главна страница и от там направо да си вляза в някой подраздел.Нито искам падаща лента, нито тия бутони отстрани.Искам 1 главна страница показваща всички раздели.

# 299
Искам да попитам дали ще има някаква заглавна страница, където да виждам едновременно всички форуми, подфоруми и раздели.Сега ми е много досадно и трудно да влизам в едното, после в другото, после в третото  Tired Искам като преди да има една главна страница и от там направо да си вляза в някой подраздел.Нито искам падаща лента, нито тия бутони отстрани.Искам 1 главна страница показваща всички раздели.

Тъмносинята лента горе не ти ли върши работа? Аз нея ползвам за тази цел и е удобно  Peace

Общи условия

Активация на акаунт