Любители на Котки - тема 83

• 46 615
  • 750
  •   1
Отговори
# 105
  • София
и не му давай нищо друго, ама нищо, ако искаш да ги прояде, няма да заслабне, нито ще му стане нещо, ако се поцупи малко.  Laughing

Не знам как е при другите котки, но при Мъро това не минава. Инати се и в един момент започва да повръща стомашни сокове от глад, но не хапва от нежеланата храна. И тогава аз отстъпвам, защото не ми се мие и чисти.  Sad  И с тоалетната е същото. Спомням си как трябваше да занеса урина за изследване. Казаха ми да оставя гол легена и тъй като е свикнал с мястото, ще се изпишка, а аз ще взема от измития леген. Стиска повече от денонощие и накрая се изпусна докато спеше на килима.  Mr. Green

Последна редакция: ср, 26 мар 2014, 11:17 от Тaня67

# 106
  • София
Брей, че инат.  newsm78 А нашите са научени на чист леген да ходят от малки и ми е много удобно и чисто.

# 107
  • град-държава
Не знам кога започва да повръща стомашни сокове Таня, Арчи е бил 5 пълни дни на пълен глад и чай от лайка, освен, че отслабна малко и точно това му помогна да спре да повръща, друго не се случи.
Заради суха храна, няма котка, която да стои 5 дни гладна, защото и при моЙто уж нищо не минаваше, пък в крайна сметка не излезе съвсем така.  Mr. Green
Да, не е лаком и винаги е ял като врабченце, въпреки, че заради видът му това е последното нещо, което би си помислил някой.  Crazy Laughing
Таня има го и това, че аз никога не съм хранила с мокра храна- консерви или паучове, които са голяма пречка, една котка да бъде научена да се храни пълноценно. Аз имах проблем със суровото месо, единствено, защото изпитвах притеснения да го храня с такова.

Не ме питай как съм взимала урина и аз... Crazy

Последна редакция: ср, 26 мар 2014, 11:31 от Vermilion`

# 108
  • София
Здравейте, скоро не съм ви навестявала.  Blush Имам въпрос - понеже се оказа, че нямам имунитет към токсоплазмоза, има ли някакви лекарства, които се дават превантивно на котките (от типа на обезпаризитяващите)?  Thinking
Kashmir, аз съм с токсоплазмоза  и съм събрала информация по въпроса от къде ли не. Котката дори и да се зарази е само приносител и се чисти сама в рамките на 15 дни, т.е. след този период не можеш да се заразиш от нея. Това ми го каза д-р Харизанов от Института по заразни и паразитни болести.
Темата за заразяването от котка е разисквана  много пъти и няма да я коментирам, само ще кажа, че наскоро срещнах случай на момиче вегетарианка, без домашни любимци и допир с улични животни, която е заразена. Досещате се, мисля, от какво се е заразила.

# 109
  • София
Аз нямам предвид конкретна храна. Дала съм му нещо и много добре знам, че от каприз не го яде. Тогава и аз от инат не му давам друго. Не, не хапва. Около 1 ден по-късно започва повръщането на стомашни сокове. И това е от години. Просто има много инатливи котки.  Wink

# 110
  • София
Sabah, мерси!   bouquet

# 111
  • На небето
Момичета да ви се оплача, котката на комшиите се оказа женска и се разгони. По цели нощи мяука, вика, дупи се, без да спре. Не можем да спим по цяла нощ. С комшиите ползваме общ коридор, и тя затваря котката в коридора да не им мяука на главите и да могат да спят, но така ние не можем да спим. Няколко пъти и казах да си кастрира котката, тя все обещава, но нищо не прави по въпроса. Държи го без вода, без храна, с малко хвърлен пясък от близката площадка в една картонено кашонче. Затворено е по цял ден в коридора и не може да се живее вече от непрекъснатото му мяукане, а за миризмата няма да коментирам. Моя Мърчо само я души и се чуди какво да я прави.  hahaha Нали е кастриран, тя му се дупи, лази, мяука, а той само я души и я зяпа.

# 112
  • Sofia
Дами, този Петък сме за кастрация в 11ч и ми казаха да не я храня дотогава, само водичка да й дам, вие какво ще кажете от опит?

# 113
Не трябва да се храни и да пие вода 12 часа преди операцията, т.е. от предната вечер няма да й даваш нищо. Но тъй като днес е сряда...може да си хапва на воля Mr. Green

# 114
  • София
Дами, този Петък сме за кастрация в 11ч и ми казаха да не я храня дотогава, само водичка да й дам, вие какво ще кажете от опит?

Предполагам, че нямаш предвид от днес до петък? Вечерта в четвъртък я храниш за последно. Преди лягане прибираш и водата. Трябва да е празен стомаха, за да не се задави от повръщане по време на упойката. Същото важи и след операцията. Докато не се събуди напълно, не се храни. Имай предвид, че често се събуждат и докато ходят, заспиват в движение.  Wink

Ще стискаме палци всичко да мине леко!  Hug

# 115
emilyy Успех! Hug

Vermilion` котето е на 4 месеца. Преди два месеца кога ми го подариха  ядеше само паучове и имаше голям проблем с ходенето по голяма нужда. Мъчи се 3 седмици. Тогава ми казаха ,че трябва да яде по 5 пъти на ден. И аз си мисля ,че вече трябва да намалим на 4. Страх ме е ,че ако яде само суха пак ще се запече. Няма да забравя дните в които мяукаше безпомощен и не можеше да се изходи. Вече съвсем се обърках.

Четох,че някои от вас ги хранят само два пъти. Други им сипват храна и купичките са постоянно пълни.

п. с. Заедно с  1/2 пауч, днес му дадох и 20гр. от сухата храна/ намокрих я с вода/. Останало е много малко , изял е почти всичко.

# 116
  • град-държава
И аз мисля, че два дни е твърде дълъг период. Нямам опит с женски, но доколкото си спомням, без храна стоя от вечерта.

# 117
  • Sofia
Много съм разсеяна, извинявайте #Crazy #Crazy #Crazy
Казаха ми да я нахраня Четвъртък вечерта, Петък сутрин само вода...

# 118
  • град-държава
vela, на първо време е най-добре да се успокоиш.  Hug
Сухата храна няма да го запече, богата е на сурови влакнини, които предотвратяват точно това, стимулирайки перисталтиката и доброто храносмилане, защото така или иначе домашните котки са и в голяма степен обездвижени. Работата на високите класове храни, не е да пълнят единствено коремчето.  Wink
Ако една котка се храни нормално от дневна дажба без да я омита на момента, няма смисъл да се разделя на части в денонощието и това разделяне не влияе по никакъв начин на изхождането. Разбира се, ако храната е мокра не можеш да я оставиш в купата за едно денонощие, а тябва да е винаги прясна, което означава на части.
От това, което пишеш, че е изял днес, според мен нямаш проблем с приема на суха храна, а мокренето ѝ няма отношение към притесненията ти. Дори Арчи, който е на 6 години, не изяжда 20г на един път, това е почти половината от дажбата му.  Laughing
Аз самата винаги съм сипвала дажбата, веднъж на 24 часа, но става въпрос единствено за суха храна. Имало е моменти, в които е бил на лечебни паучове и в тези случаи съм давала дажбата на части, поради естеството на мократа храна.

Ако не се чувстваш достатъчно уверена, най-добре не предприемай кардинални промени в храненето на този етап. Личния ми съвет е поне някаква част от храненето да е от суха храна от висок клас, тъй като е сигурно, че ще получи елементи, които са наистина важни. Но и в този случай трябва много да внимаваш, какво количество и калории приема котето като крайна дажба от всчико, което му даваш. На 4 месеца 2кг са в повече.

# 119
Така ,де трябва да се успокоя. Whistling Laughing
РК е според възрастта му за 4-12 мес.  Трябва да изяжда от 55 до 65 гр. - това за 4-6 месечни котета.
Ще давам на порции и леко ще навлажнявам и постепенно ще намалявам водата в сухата храна. Според мен няма как да стане от веднъж. Близо 20 часа не погледна сухата храна и стоя гладен. Никой нищо не му дава допълнително.

Ето това е храната:
http://bg-pet.com/Cats/CatFood/RC/kitten.htm
Знам ,че има и по хубава. Когато  прояде суха храна ,ще купувам и от чуждите сайтове.

Последна редакция: ср, 26 мар 2014, 14:53 от vela

Общи условия

Активация на акаунт