Любители на Котки - тема 83

• 46 624
  • 750
  •   1
Отговори
# 120
Момичета да ви се оплача, котката на комшиите се оказа женска и се разгони. По цели нощи мяука, вика, дупи се, без да спре. Не можем да спим по цяла нощ. С комшиите ползваме общ коридор, и тя затваря котката в коридора да не им мяука на главите и да могат да спят, но така ние не можем да спим. Няколко пъти и казах да си кастрира котката, тя все обещава, но нищо не прави по въпроса. Държи го без вода, без храна, с малко хвърлен пясък от близката площадка в една картонено кашонче. Затворено е по цял ден в коридора и не може да се живее вече от непрекъснатото му мяукане, а за миризмата няма да коментирам. Моя Мърчо само я души и се чуди какво да я прави.  hahaha Нали е кастриран, тя му се дупи, лази, мяука, а той само я души и я зяпа.

Обади се на Четири лапи и обясни, че има жестокост към животно. Би трябвало да реагират.

# 121
emilyy, стискам палци!
Нашата Стейси я кастрираха миналия петък. Вода не съм давала нито вечерта, нито сутринта. Питаха ме кога да ми звъннат - след операцията или след като излезе от упойка. Аз пожелах второто, защото се притеснявах да я гледам как излиза от упойка и ако стане нещо дали ще реагирам адекватно.
Взех я около час и половина след упойка. Зениците са разширени и затова е добре да е на сянка/тъмно. Залиташе и обикаляше от стая в стая. Но след още два-три часа се успокояват нещата.
Храна давах на следващия ден. В деня след операцията ми разрешиха да дам вода.

# 122
  • Sofia
emilyy, стискам палци!
Нашата Стейси я кастрираха миналия петък. Вода не съм давала нито вечерта, нито сутринта. Питаха ме кога да ми звъннат - след операцията или след като излезе от упойка. Аз пожелах второто, защото се притеснявах да я гледам как излиза от упойка и ако стане нещо дали ще реагирам адекватно.
Взех я около час и половина след упойка. Зениците са разширени и затова е добре да е на сянка/тъмно. Залиташе и обикаляше от стая в стая. Но след още два-три часа се успокояват нещата.
Храна давах на следващия ден. В деня след операцията ми разрешиха да дам вода.

Много ти благодаря за инфото, предпочитам и аз да я взема след като излезе от упойка, по същата причина- да е на сигурно място:) Дали ти дадоха фуния да й сложиш за да не пипа раната или?Защото приятели ми казват, че ветеринара трябва да й сложи такава фуния задължително за да не дърпа конците.

# 123
Eмили, не всички котки си дърпат конците, не е нужно котето да се мъчи и с фуния на главата Peace Имаше няколко момичета от форума, чиито котки бяха с фуния, но това не значи, че всички дърпат конците Hug Дори е хубаво котето да ближе раничката-все пак тяхната слюнка им помага за по-бързото зарастване на всякакви ранички. Бързо възстановяване!

# 124
  • Sofia
Оффффффффф, направо все едно мен ще кастрират Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
Побърквам се направо за утре Tired

# 125
И аз бях така-предпочитах мен да ме боли, но не и нея Confused Но все пак ги кастрираме в името на тяхното здраве. Имам все още приятели и познати, които смятат, че кастрирането е едва ли не осакатяване.
Ще мине бързо и неусетно. След кастрацията на Вики се убедих колко бързо се възстановяват котките Hug

# 126
Здравейте! Бях питала в темата преди време как да опазя саксиите с цветята в къщи. Съветите ви за цитрусови аромати ми бяха много полезни и ефикасни в нашият случай.  bouquet И досега слагам по някоя и друга коричка от плод, не рови изобщо.
Сега се зачетох в последните постове и пак сте на вълнуваща ме тема. Най-вероятно в събота или неделя ще го кастрираме нашият хубавец. Докторът иска да е топло времето. Сигурно си има причина. Прочетох сега, и че не трябва да яде/пие от предната вечер. Много сте полезни, благодаря!  bouquet
А всъщност влязох да попитам друго. С ПВЦ дограма сме. Научи се нашият да отваря комарниците и да излиза на первазите. На втори етаж сме, страхуваме се, не че ще падне, а че може да избяга. Сега не смеем да отваряме. Времето хубаво, ние стоим на затворено. Whistling Питах един познат, който се занимава с такава дограма  дали има някакъв вариант за по-здраво затваряне на комарниците, обаче се оказа, че може, но само отвън. Не е вариант. На нас ни трябва нещо, с което да затваряме отвътре. Споделете как е при вас. И въобще изкарвате ли домашните котки навън? Не си го представям цяло лято да не излезе. Ползвате ли каишки?

# 127
Здравейте на всички.Моля ви за съвет.Имам женска котка на две години и половина.До преди няколко месеца само когато беше разгонена си позволяваше да пишка извън тоалетната си,и като подействат хапчетата които и давам против разгонване проблема се решаваше. Но от известно време дори когато не е разгонена ходи да пишка или под душа или в стаята на майка ми на килима точно под прозореца и днес направи тази работа отново и дори се стигна до там,че се скарахме с майка ми заради това,дори каза че ако пак го направи да и търся нов дом..,защо според вас го прави това има ли някаква причина.Тоалетната и е силиконова стои в банята.Тя ходи по два до три пъти най- много в нея след като я сменя и е още чиста и след това не иска сменям я през ден два.Дали да и купя ново легенче за тоалетната това и е от както е при нас котката,мислех онзи ден докато бях в зоомагазина да и взема,но не знам защо не купих дали ще има ефект ако пробвам това да направя.Вече не знам какво да направя.Надявам се някой да ми даде някакъв съвет ако е имал подобен проблем как се е решил Cry Sad

# 128
Най-добрият вариант е котето да се кастрира. В интернет са описани ползите от кастрацията. Котката няма да маркира повече, и най-вече: хапчетата срещу разгонване са изключително опасни за нейното здраве!(отново в нета има достатъчно информация). Потърси добър ветеринар в твоя град или питай тук във форума-може да ти препоръчаме някого, той ще ти отговори най-добре на въпросите, които те интересуват. Но ако продължаваш да й даваш хапчета всяка година срещу разгонване, това няма да се отрази добре на здравето на твоята маца, а това е най-важното! Не е нужно да отговаряш, но щом живееш с майка си може би си мъничка? На колко год. си?

# 129
suzana666, опитай с ново легенче, нищо не ти пречи. И освен това потърси някакъв спрей, който гони котките, с цитрусов аромат, и пръскай местата, където пишка. Но сигурно ще си хареса други. Whistling
Аз, докато си зададох въпроса тук, взех да умувам, и ми се заформиха разни идейки. newsm78

# 130
Полина, добре че ме сети за цитрусите  Hug

Янко си има навика да се качва върху телевизора. Все си мислих, че нищо няма да стане, но не. Сутринта го обърна. Добре, че падна назад и му няма нищо. Но Янко много се уплаши, цяла сутрин стоя под леглото. Та сега ще купя цитруси и ще ги наредя около поставката на телевизора  Hug

# 131
Полина, добре че ме сети за цитрусите  Hug

Янко си има навика да се качва върху телевизора. Все си мислих, че нищо няма да стане, но не. Сутринта го обърна. Добре, че падна назад и му няма нищо. Но Янко много се уплаши, цяла сутрин стоя под леглото. Та сега ще купя цитруси и ще ги наредя около поставката на телевизора  Hug

А, за нищо. Hug Аз обмислям да барикадирам кухненската маса за известно време. Twisted Evil Умирга да скача отгоре и. Стъкло е, черно, слънцето я напича, как да не ти се прииска да подремеш. Whistling

# 132
АААА, масата е другата любима забранена зона Laughing

# 133
  • Sofia
какви са тез цитрусови аромати? Embarassed

# 134
АААА, масата е другата любима забранена зона Laughing

Даже специално си купих препарат за прозорци, с който бърша масата, с цитрусов аромат. Нещо няма обаче особен ефект. Mr. Green
Така съм се вманиачила, че даже препарата за под, който купих последно, го избирах да е с такъв аромат.  Все едно трябва да лети тая котка. hahaha

какви са тез цитрусови аромати? Embarassed

От форума разбрах за някакви спрейове с цитрусов аромат. Питай в някой зоомагазин.
Макар че пък тук, в тая тема, някой беше писал преди време, че котката му си играе с резенчета лимон. Joy

Общи условия

Активация на акаунт