Любители на Котки - тема 83

• 46 598
  • 750
  •   1
Отговори
# 300
Нямам малки котенца..  Rolling Eyes Но пък може и да имам кой знае. Рано и е още.  Simple Smile

# 301
Съжалявам! Помислих, че си момичето, което пита за хранене на малки котенца...днес съм много разсеяна, моля да бъда извинена Simple Smile

# 302
Няма никакъв проблем! Та аз от скоро имам бебче и котето много го обикна,за което много се радвам.  Simple Smile

# 303
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Здравейте момичета! Надявам се за малко помощ от вас, става въпрос за хранене на малки котета. Преди 35 дни се сдобих с 3 малки пухчета досега се хранеха от майката, но от 2-3 дни забелязвам, че не и достига кърмата и търсят нещо за дохранване. Въпроса ми е какво е най подходящо за дохранване на малки котета и от кога трябва да се учат да ползват тоалетна сами? Извинявам се за въпроса, но ми е за първи път да се занимавам  с малки котенца. Майката я взехме на 2 години и с нея успях да се справя, но с малките пухчета трябва да занимавам поне още един месец. Благодаря ви предварително за отговорите!

Да разбирам ли, че бебетата са на 35 дни?
Ако е така и млякото на майката не достига ще трябва да намериш АМ за котета, както и миниатюрни биберони за храненето им. Обърни се към някоя от организациите са съвет как и от къде да намериш такива консумативи - Четири лапи, Летс адобт и т.н. Със собствени сили можеш да се справиш като ги храниш с прясно мляко с разбит в него жълтък, давай със спринцовка (без иглата естествено). Виж на първа страница в темата май имаше нещо по въпроса. В никакъв случай не давай обикновено прясно мляко без нищо, не е полезно за тях. Може да ползваш бебешко АМ. Надявам се да се включи Аша или някои от момичетата, които са минали през това. Дава ти съвети дотолкова доколкото съм запомнила.
За пастети и гранули мисля им е още рано.
Виж защо майката не може да ги изхрани. Да няма някакво запушване на млечни жлези? Аз бих я завела на ветеринар.

# 304
Сега чета, че около 4 седмица някъде котенцата вече започват да търсят нещо за дохранване -попарка, пастети. Може майката да няма никакъв проблем. Ако имаш кантар, можеш да ги претеглиш. Котенцата наддават всяка седмица на тегло. Ако са недохранени, ще се разбере по теглото. То зависи и от породата, но всяка седмица наддават поне по 100гр. Но мисля това е период, в който започват да се учат да пият водичка и да хапват храна...а на тоалетна се учат след като видиш първото аки  Grinning (сега се сещам колко са смешни и сладки докато се напъват да пуснат акито за първи път Mr. Green).

# 305
# 306
Навита съм! Айде!  tooth

# 307
Айдеее! Страхотна идея е това! Де да имах финансови средства, за да отворя и аз едно такова кафенце Mr. Green Щях да обожавам работата си и да живея на работното си място Laughing

# 308
  • Sofia, Bulgaria

Страхотни са ви котетата Simple Smile. Имам едно мейн куунче, на 7 м. е и е почти 6 кила без да е дебел. Направо яде като хала. Наитина, поне по 4 пауча на ден, че и отгоре иска Simple Smile

# 309
Електра, моята пък яде сравнително малко.  Simple Smile Аз не и давам да се тъпка много,но като замяука... УжасТ!  Simple Smile

# 310
profi_1, прясно мляко категорично не се дава на бебета котета , на 35 дена им е време да се захранят. Биберони има в ветеринарните клиники , щом си имат майка да не взема . Купува се адаптирано котешко , или адаптирано за хора 0-6 м. Но пак казвам да не купува. За пастет за бебета не е рано .

# 311
Аз да си похваля Монк, яде от сухата храна на РК, но малко  я намокрям. Гледам в средата да остава твърда. Още се цупи само на суха.  Яде на ден по 50 гр. След една седмица ще го претегля.Пак  ми се струва напълнял. Ама като знам колко е бил голям татко му, не ми е чудно ,че така бързо расте.

А кога котките достигат максималното си тегло, в смисъл до колко месеца е нормално да растат и да се развиват?

Много хубави снимки видях в темичката. Heart Eyes

# 312
Чудесни снимки сте качили, момичета  Hug

За мейн куунчето 4 пауча не са ли малко? Не съм специалист, обаче тук в темата се завъртя по едно време една мама на мейн куунче и беше казала от развъдника какво хранене са предписали - сериозно количество си беше и съм запомнила, че задължително искаха да е гранули и евентуално сурово месо. Те са едри, много ядат, нали..

# 313
Организация за защита на животните "Четири лапи"
7 часа ·

Утре започва раздаването на талоните за безплатна кастрация на котки за април. От началото на годината имаме ограничение от по 100 талона на месец, като всеки може да вземе по не повече от два. Програмата е само за бездомни котки, които живеят навън, не за бивши бездомни.

http://www.vier-pfoten.bg/bg/page-3709/page-3738/page-0/page-4953/

# 314
  • Sofia, Bulgaria
Чудесни снимки сте качили, момичета  Hug

За мейн куунчето 4 пауча не са ли малко? Не съм специалист, обаче тук в темата се завъртя по едно време една мама на мейн куунче и беше казала от развъдника какво хранене са предписали - сериозно количество си беше и съм запомнила, че задължително искаха да е гранули и евентуално сурово месо. Те са едри, много ядат, нали..
На моя Майки (порода мейн куун) 4 пауча са му минимум. Разнообразявам и с гранули, но не всеки ден. Иначе е като прахосмукачка. От месата само пилешко и свинско, но варено или печено. Не иска сурово. Заравя го и ме поглежда много възмутен Simple Smile . На 18 март направи 7 месеца и е около 6 кила. Това е много любвеобвилна порода. Имала съм все персийци. Това си е дива работа Simple Smile . Добър голям мъник. Растат и се развиват чак до 4 години. Сиреч ... Simple Smile бавноразвиващи се.

Общи условия

Активация на акаунт