Любители на Котки - тема 83

• 46 425
  • 750
  •   1
Отговори
# 555
Вчера котката ми не слезе от прозореца, като видях в какво толкова много се е загледала, на терасата на съседа имаше един пинчер. Цял ден стоя там, през нощта го бяха оставили пак там, тази сутрин трепереше, днес цял ден пак е на терасата. Не виджам дали има вода и храна. Помислих си, че няма никой в апартамента, даже щях да звъня на вратата, но преди малко чух кученцето да пищи и като се показах, видях един мъж да се прибира-дали го е ударил?!...Много ми е гадно да го гледам там, страх ме е, че ако отида да го питам тоя защо си държи 2 дена кучето навън, после кученцето ще го отнесе...Направо не знам какво да мисля...

# 556
То моя опит е едно запушване и това, което вета каза при посещенията ни, но останах с впечатление, че опасността от запушване се появява около годинката и нагоре. Обясни ми защо от него страдат домашните котараци, а не уличните - уличните постоянно маркират с всяка капка, която им се отдели в мехура, там урина не се задържа, докато домашните пикаят 2 пъти на ден, пълнят мехура, плюс обездвиждане, плюс храната. Освен това каза, че щом един път е имало запушване, винаги ще има риск от ново, затова Котервин на 4-5 месеца профилактично и внимателно с храненето.

Аз пак да кажа, че по много въпроси ветовете не са едно и също мнение, даже откровено си противоречат. Трябва човек да се довери на някого и да го следва, иначе ще се побърка от различни и разнопосочни мнения - това яж, не - онова, не, еди кое си...

# 557
  • Sofia
здравейте, вчера кастрирахме Сузи Tired
Биха й упойката докат аз я държах и за първи път я виждам толкова агресивна и уплашена, вета каза, че тази упойка много боли и й сложи одеяло отгоре и ми каза да я държа здраво Tired
Приспаха я и ми казаха, че ще ми звъннат след час, излезнах ни жива ни умряла от клиниката, този момент беше ужасен да я оставя там.
Обадиха се след два часа, че е готова, колеги се почудиха, казаха, че те са си взимали котките след като престоявали в клиниката цял ден за наблюдение newsm78
Отидох, беше в клетката си и правеше муцки, той я извади и тя се напишка Tiredсърцето ми се късаше.
Той ми каза, че е с вътрешни шевове за да не ги дърпа и че може да яде и пие вода, когато тя си реши.
Прибрах я, бях й затъмнила стаята, затоплила, постлала одеялцето й, но тя няколко часа само искаше да ходи натам-насам newsm78
Пуснах я като ходех след нея, пишка няколко пъти в тоалетната си, залиташе и падаше, но си пишкаше там, повърна на няколко пъти по-малко, заспиваше за по час но в мен увита Simple Smile
Вечерта се посвести и хапна 2 рибени пръчици, спала е цяла нощ в креватчето си тихо и се ближе.
Качваше се на леглото ми и на дивана докат аз се заблявам и ме хващаше страх да не й стане нещо, но тя е толкова упорита сама да се справи Crossing Arms
Сутринта се изакала, но сега не иска вода и храна.
Кажете момичета, сега какво следва? Какво да правим и наблюдаваме Crossing Arms? Кажете съвети от опит? От Понеделник съм на работа и дали ще е проблем да остане сама?

# 558
emilyy ,Най -критичен е първия де. Ще внимаваш да не се качва и да скача от високо и ще следиш да не се отвори някой шев. Ден след ден ще е по-добре, след седмица ще е като нова , до месец няма и спомен да има , само козинката ще расте.

# 559
  • Варна
От опит... пази я да не скача на високо.Ако има любимо място,където си скача и е на високо ограничи достъпа до там поне за 2-3 дни.Предишните ми котки се изсипаха и двете след кастрация от скачане по первази на прозорци.Не можахме да ги опазим за съжаление.Водихме ги после докторите казваха,че се случва често и не е проблем.Да ама като вървяха и коремчетата им висяха.Това беше преди много години,надявам се вече да правят по-стабилни шевове.

# 560
Привет, момичета!
Имам важен повод точно днес да се разпиша - днес Катето става на 1 година (поне според моите изчисления)! Tada newsm59 Черпя всички с една вкусна виртуална торта (котенцето на нея много прилича на Катето):

# 561
Честито на Катето !  ura

Бързо оздравяване на Сузи. Hug

# 562
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Честит рожден ден на Катето!
Още много мъркащи годинки заедно!  Hug

Бързо и безпроблемно съвземане на Сузи!  Hug thumbsup

pars , кажи какво стана с белушкото? Преодоляхте ли критичния момент?
Не си писала нищо снощи, тревожа се. Боже, така се надявам душицата да е с късмет!  Praynig  fingerscrossed

# 563
  • Sofia
цял ден ни е яла, ни вода е пила, само спи,легнала е до балконската врата на стаята ми на слънце и спи.
Качва се на леглото ми на няколко пъти, но все тогава, когато мен ме няма.
Гледам да съм непрекъснато до нея, но тя не иска никой, даже се дразни като я доближим Tired
Голяма мъка е това, момичета Tired
Вчера вечерта беше паднала зад пералнята ни, тя по-принцип много обича там, когато й се караме отива там, като я видях снощи си изкарах акъла, не дава да погледна дали всичко е наред със шевовете, надявам се ако има проблем да даде знак или да си проличи.

Честно ви казвам, толкова ми е жал, че ако можех да върна времето назад.... Tired

# 564
цял ден ни е яла, ни вода е пила, само спи,легнала е до балконската врата на стаята ми на слънце и спи.
Качва се на леглото ми на няколко пъти, но все тогава, когато мен ме няма.
Гледам да съм непрекъснато до нея, но тя не иска никой, даже се дразни като я доближим Tired
Голяма мъка е това, момичета Tired
Вчера вечерта беше паднала зад пералнята ни, тя по-принцип много обича там, когато й се караме отива там, като я видях снощи си изкарах акъла, не дава да погледна дали всичко е наред със шевовете, надявам се ако има проблем да даде знак или да си проличи.

Честно ви казвам, толкова ми е жал, че ако можех да върна времето назад.... Tired

Можеш да и даваш малко аналгинче за да си спокойна , че не я боли , не е по-добре да не я беше кастрирала . Ще и мине , не се притеснявай .

# 565
emilyy, спокойно, всичко ще мине. И ние кастрирахме Катето преди повече от месец, първия ден като се прибра цял ден лежеше и не ставаше, възстанови се много бързо, за 2-3 дена. Но то всичко си е до организъм и животно, всяко е различно. Бъди сигурна, че си направила най-доброто за котето ти с това, че си го кастрирала.

# 566
  • Варна
Как е отпушеното котенце?
Щом пишка, макар и да е напикаване, това е добре. Дано не са се засегнати бъбреците!

Оправяне на всички оперирани! Hug

# 567
ЕмиЛи само помисЛи как би издъRжаЛа някоя от боЛестите които се пRичиняват от безкRайните Rазгонвания на некастRиRана котка-
ТъRпение!

# 568
  • Sofia
ЕмиЛи само помисЛи как би издъRжаЛа някоя от боЛестите които се пRичиняват от безкRайните Rазгонвания на некастRиRана котка-
ТъRпение!
за това най-вече го направих, за нейно добро  Simple Smileзнам, че ще мине и се надявам да е по-скоро, преди малко я заварих покатерила се на гардероба под климатика, там обожава да седи, та като бебе я свалях бавно и полека Sad
Възвръща си силиците и започва да си прави дневните неща, дай Боже да минава този лош момент по-бързо и пак да дивее(сега това ми липсва) Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 569
  • София
Честит рожден ден на Катето!  newsm59

Емили, направила си най-доброто. Две приятелски женски котки имаме и двете на 6-7 години се наложи по спешност да ги оперират заради кисти. И хем никой не им е давал лекарства. От самото разгонване се получава.

Парс, как е котето? Дано да е добре!  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт