Любители на Котки - тема 83

• 46 417
  • 750
  •   1
Отговори
# 570
  • Пловдив
Честит рожден ден на красивата Кати! Да е жива и здрава и послушна.   bouquet
Относно кастрирането - имах чувството, че точно тогава Мацка имаше най-голямо желани е да се катери и да обикаля. Още вечерта след кастрацията беше покачена на плота в кухнята, колкото и да я следях. Наистина се възстановяват много бързо. Нашата, каквато е шавлива, дори няколко пъти си пукваше коричката на раната - зарастна в крайна сметка, а външния конец сам се избута към горния слой на кожата и най-накрая си падна - това към 20 ден по спомен.
Момичета, селската котка на бабата на мъж ми пак е бременна. Знам, че трябваше да се кастрира, но не мога да я хвана, знаете как е с дивите котки. Дива, дива, но котетата ги примъква в къщата. Мога да се моля само да са по-малко като бройка. Миналата година едната роди три, другата 6 броя. Трите първата ги скри при съседите, а шестте - раздадох 4, едно е при мен - моята Валерия Маца и едно   остана на село. Лошото е, че баба като ги храни и се събират и чужди, и свои и бабата недоволства, че само за котките трябвало да си харчи парите. До скоро им купувах котешка храна, но пък баба ми се кара, че докато ги храним, те все ще идват, и няма да"ходят да ловят мишки".

# 571
  • Sofia
Здравейте,Сузка продължава да не хапва и да не пие вода.В Петък я оперирахме и от тогава нито залък,какво да праввя?Опитах насила да й дам храна вчера, но нямаше успех
 Tiredмисля днес да й дам вода със спринцовка newsm78

# 572
  • Пловдив
emilyy потърси дежурен ветеринар  newsm78 поне питай, какво да правиш. Не знам от темата какъв съвет ще получиш, предвид, че е неделя и момичетата може да не са на компютрите.... Tired

# 573
emilyy,  още на другия ден след операцията, трябваше да хапне . Дай и малко алангинче .

# 574
emilyy, моят котарак вечерта след операцията близна малко храна, но не пи вода. След това два дни нито яде, нито пи, само се криеше. На третия ден почна да яде и пие.  Операцията на женските е по- сериозна- може още да е стресирано животинчето. Хайде, бързичко да се възстановява!

# 575
  • Sofia
Обадих се на вета, предложи да й дам малко подсладена водичка и привечер пакетче смекта с малко вода, ставало кота кашичка , зарад стомахчето й и ако утре е така да я вода при него Tiredцял ден е в гардероба, давам и подсладена вода и само близва, от толкова спринцовки вкъщи ни една не е останала, та сега ще ходя да купувам.
Не знам само как да я изкарам от гардероба Tired

# 576
  • София
emilyy,  още на другия ден след операцията, трябваше да хапне . Дай и малко алангинче .

Човешките лекарства не винаги са безобидни за котките. Малко аналгин не е толкова страшно, но ако някой се увлече в даването е опасно. Мислех си, че в първи пост стои още статията за "отровните" човешки лекарства, но някъде се е загубила при копирането. Ето нещо от друг форум:

http://forum.dog.bg/topic/4043-%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B0-%D … 1%82%D0%BA%D0%B8/

Емили, дано по-скоро се оправи.  Hug

# 577
Тaня67 парацетамола е отровен за кучета и котки , аналгин ветеринар ми е казвал , че може , след като го питах какво мога да давам след като кастрирах моите  Wink, защото знам ,че операция боли . Като се подразбира от самосебе си ,че няма да се даде човешка доза на  коте. Също доста голяма част от лекарствата за животни са идентични или директно могат да се закупят от хуманна аптека. Като тетрациклиновите антибиотици , антибиотик за хламидия  сме купували от хуманна аптека и тн.

# 578
Все пак,най-добре е вет да определи какво и по колко да се дава на животно-все пак те са учили за това. Иначе едното от лекарствата,които давам на Фин-диуретика,си е човешко лекарство

# 579
  • Sofia
дадох й няколко глътки смекта, после 3-4 спринцовки мляко, но наистина беше голяма борба CryСега бяга от мен и не дава да я докосна TiredНе ми се ще да я водя утре при вета....наистина не искам Tired Tired Tired Tired

# 580
  • Варна
emilyy,така се стресира още повече.На мен док. ми каза да не го ангажираме по никакъв начин,да не му поднасям купички пред лицето,да не го закачам,да не го взимам да го гушкам и т.н.Каза,че преживяват голям стрес и имат нужда от спокойствие да го преживеят.Той ми каза да го оставя в една стая на спокойствие,не затворен,а просто да му е тихо и спокойно.Каза,че той си знае,че си е вкъщи и като се почувства сигурен сам ще пожелае да дойде.Още същият ден идваше да се гушка,но не мъркаше и се стряскаше от всичко.Не ползваше тоалетната 2 дни,но сам си потърси храната.Аз за яденето и пиенето не се притеснявах,защото знам за котки,които и по 5 дни са седяли без да искат храна(при смяна от гранули на др.храна например).Притесненията ми бяха,че не пишка,защото е мъжки да не се запуши.Ще се оправи не се притеснявай  Hug

# 581
  • Варна
Човешки лекарства на котарака съм давала и аз-например но-шпа, еспумизан, кръвоспиращо, деган, сигурно и др. има.. Но задължително лекарството и дозата са определени от ветеринар! Дори изписаната доза за една котка, може да е вредна за друга- заради кг, , специфични заболявания, състояние на черен дроб и т. н.

Отговорният стопанин, като чуе: дай му малко аналгинче или др., ще се обади на ветеринаря за уточняване!

И нещо за моите да кажа Laughing-Магито не се отучва да ни стои по вратовете, като папагалче! Щом се качи, веднага я изтърсвам, но не се отказва. И на мъжът ми се качва, по-малко на детето. Проблемът най-вече е, че докато се качи, се захваща с нокти, а също, че ни изненадва със скока. ooooh!

По-късно ще сложа селфита на косматките.

# 582
  • София
Проблемът най-вече е, че докато се качи, се захваща с нокти, а също, че ни изненадва със скока. ooooh!

hahaha hahaha hahaha

Едно врме имах такъв котарак, но той не се качваше със скок, а с катерене по панталоните. Особено подходящ за целта беше баща ми.  Laughing

Точно Но-шпа е в списъка с опасните лекарства.  Wink Но явно зависи от дозировката.

# 583
Вие да не питате всеки път лекар преди за пиете вит. С или аспирин .  Rolling Eyes

# 584
  • Varna, Bulgaria
60% oт лекарствата предписано от вет-и за животни, са хапчета които ние хората пием

тъй че давай смело... newsm10
а пък ако е фатално ше се разбере Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт