Любители на Котки - тема 83

• 46 409
  • 750
  •   1
Отговори
# 615
  • Sofia
по препоръка на вета- смектата помагала за раздразнен стомах, който тя има от повръщането Sad

# 616
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
emilyy, повръщането може да се дължи на съвсем други причини - бъбреци, черен дроб, ... т.е. повръщането е следствие, а не причина. Следя и пиша в темата от 3 години и не помня досега някое момиче да е имало такъв проблем след кастрация. newsm78 Аз бих завела котката на ветеринар.  Peace

# 617
  • град-държава
Колко дни минаха от кастрацията? На другия ден трябваше да е на крака.
Аз не просто бих я завела, ами сигурно досега да съм взела душата на вета, а във вашия случай направо бих потърсила и друг.
Вет. правят и домашни посещения.  Peace

# 618
  • In a surreal moment!
Привет банда! ИКСИ съм, за който ме помни Simple Smile
Онзи ден имах честта да бъда допусната в бившия си дом. Видях се с диЧата. Оххх, дебели, кръгли, просещи храна непрекъснато...ужаст... Бях забравила колко са досадни и как ги ограничавах. Сега мъжо ги храни неограничено и положението е извън всякакъв контрол.
Писанчо ме посрещна с устремен галоп от лозето, закова на две крачки и ме изгледа подозрително. Измрънка едно "Мяу", в превод "А, ти ли си, какво ми носиш?" и толкоз. Предател малък... Simple Smile Предаде се след като си видя почерпката.
Маша - веднага като я повиках се показа от мансардата и слезе долу. Не даде да я пипна докато не похапна солидно. "Мяууу, мяууу - Давай каквото носиш, давай го веднага! "
Мда...любов, чувства, това онова...забрави Simple Smile
Кичка - Появи се доста по-късно. Виках, виках  - няма я. По едно време тихичко "Мяу-мау" пред вратата. "Тук съм, мамо!" Отварям аз, че като се започва едно лигавене, едно мъркане, малеее...Това дИте е просто мечта!!! Няма такава любвеобилност и нежност! Станала е малко мече-тигърче Simple Smile Четвъртито такова... С едни синкаво жълти очета, просто прелест!

Та така, полигавихме се с Кичето, другите като свърши почерпката спряха да ме отразяват Simple Smile
Мъчно ми е за тях, но нямам тъга в сърцето, може би, защото виждам , че са добре и съм взела правилното решение да ги оставя у дома.

У майка Джипси и децата се разполагат царски. Не забелязах разгонване у нея и момиченцето. Ще видим...Малката ще я скопя, няма друг начин. Джипси ...оф, оф, за нея какво да говоря не знам...Това не е котка, това е някакъв уникум. Сби се с кучето и то не е какво да е куче, а голямо такова... Не само се сби, тя му набра нещо и се дебнеше с него и го нападаше. В едно от нападенията майка реагирала късно и след търкала Джипс куца с едното краче. Мислехме, че е счупено ,но май не е...Така и не дава да я пипнеш, ще те изяде. Много шантава котка. Никак не я бърка крачето, подскача  си на 3 крака и си е същото диване. Заяжда се с кучето пак. Сега се е кротнала, дори ми дава леко да я почеша между ушетата, ама толкоз! Сантиметър по надолу- фучи и дращи.

Та така, дружина, похвалих се, оплаках се...Снимки нямам, съжалявам, друг път Simple Smile
Поздрави на всички мами и котачета в темата! Обичам ви!

# 619
  • Sofia
Тя си ходи и играе, няма проблем с това, а повръща първия ден от упойката-даже се качва на гардероба Grinning

# 620
Някой знае ли до колко годинки може да се кастрира котето. Моето е на 5 и не е кастриран. Все ми е жал, макар,че съм чувала,че за животното е по добре да се кастрира

# 621
Винаги можеш да го кастрираш, но най-добре е, ако се кастрира преди да достигне полова зрелост, т.е. преди да започне да отделя хормони. Въпреки че е на 5 г., пак можеш да го кастрираш, за да не създава поколение и малките да не страдат гладни и болни по улиците Wink

# 622
Икси  Hug Hug Hug Hug Hug   Много мил разказ  Heart Eyes Все пак ти е мъчно за тях, мдааа...

За кастрираната котанка от последната снимка - аз свързвам това обръщане на главичката нагоре при сън като израз на блаженство. Моите котараци обръщат глави така в мигове на върховен кеф, когато се размазват. Обратно - при боледуванията им и операциите, които са претърпели, във възстановителния период не са обръщали глава така.
Все пак поддържам писаните мнения - не трябва да се отлага преглед при вет, ако трябва - да се смени, да се потърси второ мнение. Имам малко съмнение, че Парс е от притеснителните и позасилва нещата от тревога, но ако не е така?!!!

# 623
  • гр.Варна
Не мисля,че съм от притеснителните или че позасилвам нещо.  Peace Описвам само състоянието му в момента и взетите мерки.

# 624
pars , мисля че B l a n k a имаше предвид emilyyPeace
При теб е ясно, че става въпрос за борба на живот и смърт.

ИКСИfight
Като дребни пари се загуби! Ох, чак ред не мога да напиша от вълнение!  smile3544
Радвам се, че всички дечурлига са добре.  Grinning Heart Eyes

# 625
  • Sofia
и аз мисля, че говореше за мен newsm78

# 626
  • In a surreal moment!
Проф, мисля, че е време да си направиш фейс, душе и няма да ме губиш от поглед Simple Smile
Имам много да ти споделям, но не касае котарачетата за съжаление, а само мен и турският сериал дето си го произведох за лична употреба  Whistling Wink
Хайде, престраши се, моля теееееее Simple Smile
Как е Сиско, нямам време да ровя назад, загубих от поглед и Фея Кръстница, пише ли тук, как са нейните душички? Ще взема да повлизам, че ми е примъчняло за вашата компания.

Стейси - малеее, ама ти нова котешка дъщеричка ли имаш?!? Аййй, вай бе Simple Smile Голяма прелест са и тринките! Пу, пу, пу да са ти живи и здрави, както и човешкото детенце, разбира се!

# 627
Проф, мисля, че е време да си направиш фейс, душе и няма да ме губиш от поглед Simple Smile
Имам много да ти споделям, но не касае котарачетата за съжаление, а само мен и турският сериал дето си го произведох за лична употреба  Whistling Wink
Хайде, престраши се, моля теееееее Simple Smile
Как е Сиско, нямам време да ровя назад, загубих от поглед и Фея Кръстница, пише ли тук, как са нейните душички? Ще взема да повлизам, че ми е примъчняло за вашата компания.

Стейси - малеее, ама ти нова котешка дъщеричка ли имаш?!? Аййй, вай бе Simple Smile Голяма прелест са и тринките! Пу, пу, пу да са ти живи и здрави, както и човешкото детенце, разбира се!

От мен фейс не чакай. Laughing Прочетох тук-таме нещо за теб, та си сглобих картинката.  Hug
Сиско е с автоимунна алергия и предизвикана от нея хронична бъбречна недостатъчност. Отслабна много, макар апетитът му да не е намалял ни грам. От 6,400 се стопи на 4,600 в момента, а по едно време беше станал 3,900.  Sad Нали вече се разбра какво му е, доволна съм. Ще гълтаме хапове по два пъти на ден и ще ядем лечебна храна до края на живота му. Дай боже да е дълъг!  Praynig

# 628
  • София
vivili6, наистина трябва да наминаваш по-често.  Wink Радвам се, че котешката дружинка е добре, макар и да не са с теб.

Магито уж беше с временно настаняване. Дори "майка" ѝ не ми даде да я включа в списъка от първа страница. А тя си е на Стейси.  Laughing От първия ден ми беше ясно.  Laughing Само кака ѝ Мила да беше по-мила ...  Wink  Стейси, има ли затопляне на отношенията?

Емили, на снимката и на мен ми изглежда все едно ѝ е кеф да лежи така. Но ти си знаеш най-добре. Дано да те зарадва довечера като е похапнала.  Hug

Парс, стискам палци за Белушкото да се пребори!  Praynig

Десислава, никога не е късно да се кастрира, но ако причината за това решение е, че маркира, възможно е да не спре. За 5 години сигурно си е изградил трайни навици. Все пак нищо не се знае. Едно е сигурно - ще се успокои и ще живее много по-безгрижно и щастливо.

# 629
  • Варна
Иксииии, радвам се да те видя! Hug
Танчето ти е разказала за какво става въпрос-вече съм многодетна котешка майка. Laughing Ноември намерих Магито на пътя, излекувах я. Щях да я давам на някой, но не се намери на кой, пък сега не ни се дава. Crazy

Танче, положението у дома все същото, леко подобрено от началото, когато Мила погваше малката само да мръдне. Сами все още не могат да стоят двете в едно помещение и когато няма никой у дома, Магито е затворена в детската. Сега са заедно, но имам един вестник под ръка да оправям дисциплината. Щом чуя Магито да съска и ръмжи, значи Мила се прокрадва към нея да я дере. И погвам с вестника бандитката.

Общи условия

Активация на акаунт