Любители на Котки - тема 83

• 46 448
  • 750
  •   1
Отговори
# 30
  • град-държава
Истината е, че нито пауча, нито изброените неща могат да се нарекат, пълноценно хранене в случая.

# 31
  • София
Вместо запис една снимка от нета, която много ми хареса:
От изследванията на Шели се оказа, че е малокръвна (и по това се метнала на стопанката си). Не споменаха никъде думата "анемия", но червените и белите кръвни телца, както и тромбоцитите са много под нормата. Утре пак ще и вземат кръв за външна лаборатория. Tired

# 32
Моето скромно мнение е, че при цената на пауча по-добре да се предпочете чисто месо.
Хем полезно, хем няма да затлъстява.

Ако е сурово месото, за 2 кг котка ще се изисква от 40 до 60 грама месо на ден.
При цена 6-7 лева за кг, това прави 40 ст на ден, по-малко от един пауч.
Аз си мисля, че паучът не засища.
Напълно съм съгласна Peace И аз мисля, че гранулите и паучовете не засищат колкото чистото месо (дори не знаем колко месо има всъщност в тях). При моята котка беше така поне - 2 часа след гранулите и пак е гладна.

# 33
  • град-държава
Не мога да се съглася, зависи от гранулите.  Peace
Защото трябва да си наистина "много добър", за да се справиш с пълноценното и балансирано, домашно хранене, което не се изчерпва с месото.

# 34
  • Варна
У нас положението с храненето е много различно. Sunglasses
Женя-най-едрата, е всичкояд. И колкото пъти види храна-изяжда я.Трябва да внимавам да не надебелее.
Мила-от доста време отказва всякаква храна, освен гранули. Месо, пауч, попарка някаква-не ще. Слаба, нека яде и повече, но как да ограничавам Женя в същия момент, като и тя окръгля копчетата и гледа гладно.
Магито- пак всичкояд, но от тънък и подрастващ тип. Sunglasses При нея има нужда от малко заобляне.

Не ме питайте как се налага да балансирам според нуждите на всяка котка.

# 35
Направо не знам как 40 до 60 гр. ще го заситят. Давала съм и гранули на РК и сурова кайма. Пак ще купя и ще редувам. А не е ли много на 4 месеца да е 2 кг. ? И тумбачето му е  едно такова закръглено.

# 36
  • град-държава
Арчи е на дажба 55-60гр при максимална дажба 90гр, и остава. В миналата тема писах, че в момента е около 7кг.

Последна редакция: сб, 22 мар 2014, 21:03 от Vermilion`

# 37
Арчи е на дажба 55-60гр при максимална дажба 90гр, и остава. В миналата тема писах, че в момента е около 7кг.

Говориш за сурово месо, нали?   Дадох му заешко. Днес пекох домашен заек и той намаза. Само аз и щерката го ядем, така ,че ще има и Монки.  Ще пробвам със сурово месо. Hug

Последна редакция: сб, 22 мар 2014, 21:30 от vela

# 38
  • град-държава
Не. Само и единствено висок клас суха храна. Не давам абсолютно нищо друго.
Суров телешки шол е ял в бебешка възраст, защото дойде така научен, съответно докато аз го науча да яде това, което искам,. И пак никога не е имал дажба, състояща се само от суров телешки шол (друго месо аз не съм давала).
Според мен проблема при вас не е в количеството на дажбата толкова, колкото в баланса, свинското го забрави просто, от пауч полза няма никаква и чистите тлъстини. Трътките, хрущялите и кожите не са храна - с най-добри чувства.

# 39
Не. Само и единствено висок клас суха храна. Не давам абсолютно нищо друго.
Суров телешки шол е ял в бебешка възраст, защото дойде така научен, съответно докато аз го науча да яде това, което искам,. И пак никога не е имал дажба, състояща се само от суров телешки шол (друго месо аз не съм давала).
Според мен проблема при вас не е в количеството на дажбата толкова, колкото в баланса, свинското го забрави просто, от пауч полза няма никаква и чистите тлъстини. Трътките, хрущялите и кожите не са храна - с най-добри чувства.
А каква храна/ марка/ да му купя? Той РК докато не го разбърках с пауча, не го искаше. Така ми го подариха, единствено паучове ядеше. Суха не иска. Пробвах да накисна с вода, пак не иска.Само с пауча.

# 40
Вела, не е много 2 кг. на 4 месеца, приемничето беше 2.5 на 6 месеца , а и някои котета са си по-дебели/ящнички .

Роял Канин за 19 лв. кг. със същия успех , може със Сьомга или бон филе да се храни за тези пари . Аз съм фен на здравословното хранене и колкото по-натурално и естествено , толкова по-добре . Не може нещо толкова измислено да е полезно .

Гледах , че шоколада бил много отровен на кучета и котки , можело и да умрат от това .

# 41
  • град-държава

А каква храна/ марка/ да му купя? Той РК докато не го разбърках с пауча, не го искаше. Така ми го подариха, единствено паучове ядеше. Суха не иска. Пробвах да накисна с вода, пак не иска.Само с пауча.

Истината е, че аз самата положих много услия за да нуча Арчи на суха храна, стигала съм до крайности, но докато има сурово месо, лакомства, залъгалки и неща, които обичат, но не трябва да ядът, мисията е почти невъзможна.
Трябва да си вземеш кардинално решение как и на какъв принцип ще храниш, защото тук печена пържола, там крило с ориз, сварени сърца или каквото има сготвено за семейството, няма нищо общо с домашното пълноценно и балансирано хранене. Има много свободна литература за същото, със схеми, дажби и т.н. Прочети и ако действително си убедена, че можеш да се справиш, давай. Другото е висок клас суха храна - само.
На пазара е пълно с хубави сухи храни, да ти кажа каква... в момента е за храна от 4 до 12м (китен).
Храната се избира в началото на принципа проба гешка, после на принципа на наблюдения, знания и изисквания.

Роял Канин за 19 лв. кг. със същия успех , може със Сьомга или бон филе да се храни за тези пари . Аз съм фен на здравословното хранене и колкото по-натурално и естествено , толкова по-добре . Не може нещо толкова измислено да е полезно .

Съжалявам, но това е глупост. Сьомгата и бон филето, сами по себе си са нищо пред един нищо и никакъв РК, ако искаш застани на челна стойка пред печката, но не можеш да постигнеш и половината от това "измислено нещо".

# 42
  • София
Мисля и аз да пробвам със сурово месо, но доста се притеснявам. По моя проблем с диарията на Ели четох в чужбинските форуми за сфинксове и там така  препоръчват. Също така казват да и давам и пюре от тиква. Някой пробвал ли е това?
До колкото знам сухата храна е доста по - хранителна от паучовете. Моите също след като изядат 40 гр пауч отиват да си доядат със сухата храна.

# 43
Vermilion` , знам че много си вярваш ,само не ми давай квалификации на изказванията , много моля.  Simple Smile

# 44
  • град-държава
До колкото знам сухата храна е доста по - хранителна от паучовете. Моите също след като изядат 40 гр пауч отиват да си доядат със сухата храна.

Разбира се, достатъчно е само да се съпоставят анализa и съставa.

Последна редакция: нд, 23 мар 2014, 08:12 от Vermilion`

Общи условия

Активация на акаунт